به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، 'محمدعلی جوادی' افزود: قرنیه به طور طبیعی شكلی گرد یا كروی دارد، ولی در قوز قرنیه، قرنیه برآمده و مخروطیشكل و به اصطلاح كلهقندی میشود این مساله روی انكسار نور هنگام ورود به چشم تاثیر میگذارد و سبب كاهش وضوح بینایی میشود.
وی افزود: قوز قرنیه نوع بیماری است كه در آن، قرنیه نازك شده و شكل آن تغییر میكند. كراتوكونوس ممكن است در یك یا هر دو چشم رخ دهد، ولی در 90 درصد موارد، در هر دو چشم دیده میشود. همچنین به طور مرتب شماره چشم تغییر و افزایش پیدا میكند.
جوادی ادامه داد: شیوع قوز قرنیه در كشورهای آمریكایی یك نفر در هر 200 نفر است، اما در ایران 30 برابر بیشتر شیوع دارد و معمولا در نوجوانان 13 تا 15 سال ظاهر می شود. این بیماری بعد از 30 یا 35 سالگی كند و بعد از 45 سال متوقف میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: اصلاح دید در مراحل ابتدایی بیماری با عینك و سپس با لنز تماسی ممكن خواهد بود. متخصصان در زمان پیشرفت بیماری از لنز تماسی سخت نیز استفاده میكنند و چنانچه روند پیشرفت بیماری كم باشد، از حلقههای داخل چشم برای اصلاح دید بیمار استفاده شده و در مراحل پیشرفته، پیوند قرنیه انجام میشود.
وی خاطرنشان كرد: در مراحلی كه ثابت شد بیماری پیشرونده است، با تاباندن اشعه ماورای بنفش به قرنیه و با استفاده از محلول ویتامین B2، میتوان از پیشرفت بیماری جلوگیری كرد. در كشورمان چند سالی است كه درمان این بیماری شروع شده است.
جوادی بیان داشت: این بیماری بیشتر جنبه ارثی دارد، ولی عامل آن معلوم نیست. همچنین در كسانی كه دارای حساسیت فصلی و خارش چشم هستند مالش چشم میتواند باعث ایجاد قوز قرنیه شود.
اجتمام(1)**9105**1569
متخصص بيماري هاي چشم:
كاهش وضوح بينايي يكي از علايم قوز قرنيه است
۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۱:۵۴
کد خبر:
80557673
تهران- يك متخصص بيماريهاي چشم گفت: قوز قرنيه نوع بيماري است كه در آن، قرنيه نازك شده و شكل آن تغيير ميكند و كاهش وضوح بينايي يكي از علايم قوز قرنيه است.