به گزارش ایرنا،بیست و شش سال از شهادت مرد آسمانی فوتبال ایران،مهدی رضایی مجدكه بانگ 'هل من ناصر ینصرنی' حضرت امام حسین (ع) را بر زبان جاری ساخت و در اوج شهرت و افتخار گام به جبهههای حق علیه باطل گذاشت تا از دین،كیان و شرف ایران اسلامی دفاع كند می گذرد.
او در سالهای 61 و 62 به همراه تیم ملی جوانان به ترتیب در رقابتهای جام پادشاهی بنگلادش و مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در نپال شركت كرد و موفق شد برای تیم جوانان در مجموع 15گل به ثمر برساند.
این شهید والامقام در تیم های فوتبال نوجوانان آذر تهران، جوانان و بزرگسالان اكباتان و تهران جوان عضویت داشت و در سال 65 به تمرینات تیم پرسپولیس دعوت شد ولی او با حضور در سپاهیان حضرت محمد (ص) برای چهارمین بار راهی جبهه های حق علیه باطل شد تا اینكه در دهم اسفند ماه 1365 در عملیات تكمیلی كربلای 5 در منطقه عمومی شلمچه به فیض شهادت نائل شد.
ورزش كشور عزیزمان از وجود مردان آسمانی بیبهره نبوده و شهید 'مهدی رضایی مجد' یكی از مردان آسمانی فوتبال ایران است كه درزمان حضورخود دراین تیم افتخارات زیادی را نصیب ورزش كشور كرد.
مهدی با پخش خبر اشغال خرمشهر بدست نیروهای عراقی، درنگ نكرد، بازو بند را باز كرد و چفیه را روی دوشش انداخت، كفش فوتبال را در آورد و پوتین به پا كرد.
با چمن سبز، آسمان آبی و چهره هایی كه از خجالت سرخ شده بودند خداحافظی كرد و عازم دیاری شد كه بارانش گلوله بود و خمپاره، به سرزمینی كه مقدس بود و حالا با ورود اجنبی آلوده شده بود، شب و روز برایش یكی شد و چه حماسه ها كه نیافرید و چه رشادت ها كه نكرد تا اینكه دشمن سرش را با گلوله و تركش های خمپاره هدف گرفت، حالا او به وصال یار رسیده بود.
مهدی در زمستان سرد و پربرف سال 1342 در محله پاچنار در یكی از محلات كهن تهران به دنیا آمد،كودكی كه با آمدن خود در میان خانوادهای متوسط اما مذهبی، زندگی اهل خانواده را دگرگون ساخت. دوران كودكی مهدی در دامن پرمهر و محبت مادری سپری شد كه خود از تربیت یافتگان مكتب اسلام بود.
12 بهار از سن مهدی نگذشته بود كه او فوتبال را برای ادامه فعالیتهای ورزشی خود برگزید و درخشش او در همان ابتدای كار، سبب شد تا به عضویت تیم فوتبال نوجوانان آذر تهران، جوانان اكباتان تهران و در نهایت به عضویت تیم جوانان ایران در سن 17 سالگی درآید.
او به همراه تیم فوتبال جوانان ایران، حضور در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در نپال و جام قهرمانی آسیا در بنگلادش را تجربه كرد. مهدی برای آنكه بتواند دین خود را به كشور ادا كند با شركت در عملیات والفجر مقدماتی و والفجر یك، حضور خود را در جبهههای جنگ اعلام كرد .
عضویت مهدی رضایی مجد در تیم فوتبال تهران جوان در سال 65 را باید آخرین فعالیت ورزشی وی دانست؛ چون او بار دیگر در اواخر بهمن ماه عازم جبهههای نبرد شد. حضور در عملیات تكمیلی كربلای پنج در منطقه شلمچه در تاریخ دهم اسفند ماه سال 1365، نقطه رهایی این شهید ورزشكار از بند این دنیا بود، مهدی دهم اسفند ماه به دنیا آمد و دهم اسفند ماه هم به سوی معبود خود شتافت.
شهید رضایی مجد فوتبالیست پهلوان ، نیاز درونیاش را برآورده نكرد و در روزهایی كه همه در جستجوی مقام و مكان او بودند ، او به دنبال خدا و در جستجوی یار بود.
این ورزشكار عزیز در عنفوان جوانی تبدیل به الگویی جامع و كاربردی برای جوانان شد و ورزش كشور شاهد بروز تختی دیگری شد .
شوق عطش ملاقات با خدا ، آرام و قرار او را ربود و بر این اساس بانگ هل من ناصر ینصرنی حضرت امام حسین (ع) را بر زبان جاری ساخت و در اوج شهرت و افتخار گام به جبهههای حق علیه باطل گذاشت تا از دین ، كیان و شرف ایران اسلامی دفاع كند.
شهید رضایی مجد پیش از حضور در جبهه های نبرد در میادین ورزشی بارها باعث بالا رفتن پرچم ایران و نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی شد و پس از آن افتخارات خود را با به دست آوردن مدال شهادت به بالاترین درجه رساند.
او در سال 61 اولین بازی ملی خود را انجام داد. او با تیم جوانان سه اعزام برون مرزی داشت. وقتی در مسابقات بنگلادش ، قرعه ایران به عراق خورد به خاطر همزمانی این بازی با جنگ تحمیلی ، تیم ملی از حضور در آن خودداری كرد؛ ولی تمامی اعضای این تیم در حاشیه زمین مسابقه نماز جماعت باشكوهی برگزار كردند .
رضایی مجد در آخرین نوبتی كه به جبهه اعزام می شد به دوستانش گفت كه اگر زنده ماندم و برگشتم با پرسپولیس قرارداد میبندم. .
شهید رضایی مجد زمانی كه با قطار عازم جبهه بود روی شیشه بخار گرفته در باران تهران با انگشت خود نوشت یاران و دوستان ما رفتیم و شما از قافله جاماندید.
او در خرمشهر با رشادتهای خود و یارانش به كودكان خرمشهری ثابت كرد كه آنها تنها نیستند همانطور كه هادی ساعی و یارانش در شهر زلزله زده بم به كودكان یتیم و بی سرپرست فهماند كه آنها هم می توانند در كنار قهرمان المپیك و جهان عكس یادگاری بگیرند و تنها نباشند.
شهید رضایی مجد و هم تیمی هایش در مسابقات آسیایی نپال از رویارویی با تیم عراق سرباز زدند تا به آرش میراسماعیلی بگویند تو هم می توانی در رقابت با دشمن دیرینه ایران اسلامی یعنی رژیم صهیونیستی مسابقه ندهی .
شهید رضایی مجد به پرسپولیس نرفت تا در تیم شهدای گمنام دسته چهارمی تهران توپ بزند و دل خانواده شهدا را بدست آورد همانطور كه وحید هاشمیان به همراه تیمش به سرزمین غصبی رژیم اشغالگر قدس نرفت تا دل مردم مظلوم فلسطین را شاد كند.
بسیاری از ورزشكاران و مدیران ورزش كشور كه با این شهید از نزدیك آشنا بودند ، گذشت و اخلاق حسنه را از خصوصیات بارز وی در تمامی عرصههای زندگی به ویژه در عرصه ورزش عنوان میكنند.
'مجید مشایخی' رییس سابق ورزش بسیج و رییس بسیج اصناف كشور با اشاره به اینكه قهرمانان واقعی، شهدای اسلام هستند، گفت: به مناسبت بزرگداشت از مقام شامخ شهید رضایی مجد لیگ دسته یك فوتسال بسیج به نام این شهید نامگذاری شده و رقابتهای این لیگ به طور منظم در استانهای كشور در حال برگزاری است.
'جعفر كاشانی' از پیشكسوتان فوتبال ایران درباره شهدایی چون رضایی مجد گفت: شهدا به ما قدرت شناخت آموخته و با ایثار جان خود در استقلال كشور نقش اساسی ایفا كردند. وظیفه ما در این مقطع زمانی زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا بخصوص كاپیتان سابق تیم فوتبال جوانان ایران است.
'مهدی مناجاتی' سرمربی اسبق تیم ملی و پاس تهران، شهید رضایی مجد را الگوی واقعی جوانان فوتبالیست كشور دانست و افزود: باید شهدا را تكریم كرد چرا كه آنان در قهرمانی های ملی پوشان ما نقشی بسیار ارزشمند داشتند.
'همایون بهزادی' سر طلایی فوتبال ایران در دهه 50 سخنان خود را با اشعاری آغاز كرد كه در آن ماندن را در رفتن خواند، رفتنی كه همه بر آن غبطه می خورند.
بهزادی، شهید رضایی مجد را جوانی سرافراز خواند و گفت: اگر این شهید امروز هم در جمع فوتبالی های ما بود بدانید كه به طور حتم یكی از ستاره ها و مربیان بنام، همچون همبازی خود امیر قلعه نویی در این زمان بود.
'سید مهدی حیدری 'همبازی شهید در تیم اكباتان نیز یادآور شد: اخلاق شهید را می توان به عنوان بزرگترین خصیصه او مثال زد و در سالیان طولانی همبازی همچون او ندیدم كه با كسی با ترشرویی برخورد كند.
'قاسم پناهگر 'سرمربی پیشین تیم تهران جوان و سرپرست اسبق تیم فوتبال امید ایران هم گفت: افتخار مربیگری شهید برایم در همه عمر خاطره انگیز است و می دانم شهید رضایی مجد هرگز به دنبال كسب قهرمانی نبود و پهلوانی و مردم داری را ارجح تر از مدال آوری می دانست.
مربی اسبق تیم تهران جوان در خصوص بازی رضایی مجد در تیم تهران جوان گفت : قبل از اینكه او با ما قرارداد امضا كند در تمرینات تیم پرسپولیس شركت كرده بود ولی با درخواست من به تیم تهران جوان پیوست.
پناهگر ادامه داد : شهید رضایی مجد تا پایان زمان قرارداد خود ، نامی از پول و حق قرارداد نبرد و در زمان تسویه حساب با باشگاه گفت از من راضی باشید ، زیرا چندین بازی با تیم دسته چهارمی شهدای گمنام انجام دادم.
'مهدی اربابی' در اینباره گفت : از خصایص بارز شهید این بود كه در اردوها همیشه با جوانان شهرستانی برخوردی مناسب داشت و سعی میكرد كه همواره به آنها كمك كرده و در مسائل دینی و مذهبی آنان را ارشاد كند.
سرپرست تیم فوتبال جوانان ایران در مسابقات آسیایی نپال ادامه داد : زمانی كه قرار بود در دور دوم مسابقات آسیایی نپال برابر تیم عراق به دلیل جنگ تحمیلی بازی نكنیم ، با پیشنهاد شهید رضایی مجد ، قبل از شروع مسابقه اقدام به برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر در زمین مسابقه كردیم و سپس با فریاد 'الله اكبر' از زمین خارج شدیم.
'امیر قلعه نویی' سرمربی تیم استقلال تهران و همبازی شهید رضایی مجد در تیم جوانان كشورمان نیز گفت: در مسابقات آسیایی نپال ، یكی از چهرههای مطرح تیم فوتبال جوانان ایران ، شهید رضایی مجد بود و من گلی را كه وی در كشور بنگلادش به تیم بزرگسالان كره جنوبی زد از یاد نمیبرم او واقعا هافبك راست خوبی بود.
سرهنگ حمید عابدی رییس بسیج ورزشكاران نیز گفت : شهید رضایی مجد در اوج فوتبال خود نگاه بهتری به آینده داشت و آرمان حسینی خود را كامل كرد.
رییس بسیج ورزشكاران كشور ادامه داد : جامعه ورزشی ما باید با شناساندن شهید رضایی مجد و شهیدان دیگر به جوانان ، راه بزرگی برای اعتلای نام این عزیزان بردارد.
'هادی آهنگران' كاپیتان وقت تیم اكباتان تهران نیز ادامه داد : شهید مهدی رضایی مجد ، جوانی سرشار از خلاقیت و پشتكار بود. هر زمان كه به عنوان یار جوان به بازی وارد میشد ، تیم حریف را تحت تاثیر بازی روان خود قرار میداد .
وی ، شهید رضاییمجد را فردی دلسوز و مكتبی توصیف كرد كه همیشه در ایام ماه مبارك رمضان با زبان روزه سر تمرینات حاضر میشد و اصلا به این جهت كم كاری نمیكرد و مانند بقیه و حتی بیشتر از یاران خود در زمین میدوید.
سازمان ورزش بسیج كشور در سال 1389 شهید رضایی مجد را به عنوان شهید شاخص ورزشكار سال انتخاب كرد .
در مراسم برترینهای ورزش ایران در سال 86 كه با حضور قهرمانان رشتههای مختلف، روسای فدراسیونهای ورزشی از شهید رضایی مجد و پدر مرحوم وی حاج حسین رضایی مجد تجلیل ویژهای به عمل آمد.
26سال از تاریخ شهادت 'شهید مهدی رضایی مجد' كاپیتان پیشین تیم فوتبال جوانان ایران میگذرد ولی همچنان یاد و خاطره او در بین دوستان ، قهرمانان و ورزشكاران باقی است.
گروه ورزشی ایرنا نیز بیست و ششمین سال شهادت پهلوان مهدی رضایی مجد كاپیتان سر افراز تیم ملی جوانان را گرامی داشته و یاد و حماسه قهرمانی هایش را زنده نگاه می دارد.
ورزشی** 1095
انتخاب كاپيتان اسبق تيم جوانان؛ايستادگي دربرابر دشمن بجاي درخشش درميادين ورزشي
۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۵:۱۲
کد خبر:
80562867
تهران -شهيد مهدي رضايي مجد كاپيتان اسبق تيم فوتبال جوانان ايران با پخش خبر اشغال خرمشهر به دست نيروهاي عراقي، درنگ نكرد، بازو بند را باز كرد و چفيه را روي دوشش انداخت، كفش فوتبال را در آورد و پوتين به پا كرد. او در اوج دوران فعاليت حرفه اي خود ايستادگي در برابر دشمن را بر درخشش در ميادين ورزشي ترجيح داد.