۱۹ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۲۲
کد خبر: 80576567
T T
۰ نفر

لندن - منابع محلي در ايرلند شمالي از بروز ناآرامي هاي تازه در منطقه 'كانتي انتريم' خبر دادند كه در جريان آن پنج مامور پليس مجروح شدند.

به گزارش ایرنا، این ناآرامی ها شب گذشته و در محله 'نیوتان ابی' منطقه 'كانتی انتریم' واقع در شمال بلفاست روی داد و طی آن یك خودروی پلیس به آتش كشیده شد و حداقل پنج مامور پلیس نیز بطور سطحی مجروح شدند.

معترضان كه عمدتا از طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به 'اتحادگرایان' بودند با سنگ و چوب به پلیس حمله كردند و خساراتی را نیز به چند ساختمان تجاری وارد نمودند.

پیش از شروع درگیری ها، اتحادگرایان تجمعی را در اعتراض به تصمیم اخیر شورای شهر بلفاست در مورد محدود كردن ایام اهتزاز پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' بر فراز ساختمان شورای شهر برگزار كردند و پس از تاریك شدن هوا حدود 100 نفر از معترضان با پلیس درگیر شدند و خساراتی را به بار آوردند.

برخی از شهرهای ایرلندشمالی بویژه بلفاست طی سه ماه گذشته شاهد اعتراضات و درگیری های خشونت باری بود كه طی آنها بیش از 100 نفر مجروح و حدود 120 نفر هم توسط پلیس دستگیر شدند.

ناآرامی های اخیر در ایرلند شمالی پس از آن آغاز شد كه اكثر اعضای شورای شهر بلفاست در روز سوم دسامبر( 13 آذرماه) به طرحی رای دادند كه بر اساس آن نباید به جز در روزهای محدودی از سال(حدود 20 روز) ، پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' بر فراز ساختمان شورای شهر به اهتزاز درآید.

این طرح كه توسط اعضای جمهوری خواه شورای شهر بلفاست ارائه شده بود با حمایت اعضای وابسته به احزاب 'شین فین'، 'الاینس' و 'اس دی ال پی' تصویب شد.

در پی تصویب این طرح، طرفداران دولت مركزی انگلیس كه به 'اتحاد گرایان' مشهور هستند، با در دست داشتن پرچم های ˈˈ'بریتانیا' دست به اعتراض زدند و به ساختمان شورای شهر حمله كردند.

معترضان طی سه ماه گذشته در شهر بلفاست و مناطق اطراف آن بطور متناوب به اعتراضات خود ادامه دادند و در روزهای نخست دفاتر چند تن از اعضای شورای شهر بلفاست را نیز به آتش كشیدند.

منطقه ایرلند شمالی به مدت چندین دهه شاهد خشونت های گسترده سیاسی و فرقه ای بود كه این خشونت ها در سال 1998 و با امضای قرارداد صلح موسوم به 'جمعه نیك' و ترك مبارزه مسلحانه توسط ارتش جمهوری خواه ایرلند، تقریبا به پایان رسید.

برخی از كسانی كه این قرارداد صلح را قبول نداشتند از ارتش جمهوری خواه ایرلند جدا شده و گروههای كوچك مخفی را برای ادامه مبارزه مسلحانه تشكیل دادند.

فضای سیاسی ایرلند شمالی به رغم كاهش درگیری های مسلحانه، همچنان میان جمهوری خواهان و طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان تقسیم شده است و هر از گاهی به بهانه های مختلف، درگیری هایی میان دو طرف روی می دهد.

اروپام**345