به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،كدخدایی روز شنبه در ادامه نشست خود با خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به این سوال كه در انتخابات مجلس نهم شاهد تعامل میان شورای نگهبان و برخی نامزدها بودیم به طوری كه پیش از ثبت نام این شورا سوابق آنان را اعلام می كرد، آیا این تعامل درمورد نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری وجود خواهد داشت؟ بیان كرد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: ما هیچ وقت قبل از ثبت نام نامزدها صحبتی نكرده ایم و ممكن است در هنگام ثبت نام نامزدها به ما مراجعه كنند و وقتی وضعیت آنها را به خودشان اعلام می كنیم از ادامه حضور در رقابت ها منصرف شوند.
كدخدایی تاكید كرد: شورای نگهبان هیچ موردی را پیش از ثبت نام ها به هیچ كس اعلام نكرده است، تكلیف شورای نگهبان را قانون مشخص كرده است و براساس قانون عمل می كند.
خبرنگار دیگری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت وجود توانایی لازم در افرادی كه قصد نامزدی در انتخابات آتی ریاست جمهوری را دارند از كدخدایی درباره معیارهای شورای نگهبان برای سنجش این توانایی ها سوال كرد.
سخنگوی شورای نگهبان نیز گفت: معیار ما در درجه اول قانون و بعد سوابق افراد است. افراد حتما سوابقی در این زمینه دارند كه این سوابق باید گویای توانمندی آنها باشد.
كدخدایی افزود: رهبر معظم انقلاب هم به درستی فرمودند كه توانایی افراد برای اداره كشور به عنوان رییس جمهوری درواقع با توانایی های سایر پست های اجرایی متفاوت است و شورای نگهبان براساس معیارهای قانونی و سوابق افراد، بررسی های لازم را انجام و اعلام نظر می كند.
خبرنگار دیگری سوال كرد در لایحه بودجه سال 1392 كل كشور ظاهرا بودجه برخی دستگاه ها از جمله شورای نگهبان كاهش چشمگیری داشته است آیا این مساله تاثیری در عملكرد این شورا به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت؟
كدخدایی در پاسخ اظهارداشت: قطعا اگر به كسی مسوولیتی واگذار شود ولی هزینه های انجام آن پیش بینی نشود، انجام آن وظیفه و مسوولیت نیز غیرممكن یا سخت و دشوار خواهد بود.
وی تصریح كرد: البته ما شرایط عمومی كشور را درك می كنیم و معتقدیم كه شورای نگهبان باید خود را با شرایط كشور تطبیق بدهد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: اما همچنان منتظر هستیم هزینه های انتخابات و مشخصا بودجه انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری را در سه ماهه اول داشته باشیم تا بتوانیم به خوبی بر انتخابات نظارت كنیم.
همچنین یكی دیگر از خبرنگاران درمورد چگونگی نظارت شورای نگهبان بر تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پرسید.
سخنگوی شورای نگهبان نیز گفت: در درجه اول باید قانون را اصلاح كرد تا وظایف و اختیارات نهادهای مسوول به درستی مشخص شود و در درجه دوم باید نامزدها و طرفداران آنها مراقبت كنند تا بداخلاقی هایی كه در دوره گذشته رخ داد، تكرار نشود.
وی تاكید كرد: قطعا شورای نگهبان هم اقدامات بازدارنده ای را اتخاذ خواهد كرد كه تخلفات و بداخلاقی ها بعد از مرحله تایید صلاحیت ها رخ ندهد.
كدخدایی افزود: البته قوه قضاییه هم ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی را تشكیل داده است، شورای نگهبان با این ستاد همكاری نزدیك خواهد داشت.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات رییس جمهوری درمراسم تحلیف درمورد اجرای قانون و این كه اگر قانونی را به مصلحت نداند، آن را اجرا نخواهد كرد یا اصلاحاتی در آن ایجاد می كند، گفت: وقتی قانون مراحل تصویب را به طور كامل گذراند برای همه لازم الاجرا است و همه باید آن را اجرا كنند و اگر مشكلی هم در زمینه برداشت از قانون وجود دارد، آن قانون نیازمند تفسیر یا اصلاح است كه این اقدام باید از طریق مجاری قانونی پیگیری شود.
كدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا اعلام برخی شعارها یا الفاظ از سوی برخی افراد یا كاندیداهای احتمالی، تبلیغات انتخاباتی پیش از موعد تلقی می شود؟ گفت: قانون در این زمینه ساكت است و اینكه آیا اینگونه رفتارها جزو تبلیغات محسوب میشود یا نه، معلوم نیست.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت های انتخاباتی برخی افراد قبل از تایید صلاحیت ها افزود: اگر نسبت به این اقدامات واژه تبلیغات صدق كند، قطعا مراجع ذیربط موظف به برخورد هستند اما اینكه تبلیغات چیست و اینكه مواردی مانند اعلام نامزدی و اعلام برنامهها و غیره در محدوده تبلیغات قرار میگیرد یا خیر، همچنان روشن نیست و ما نیازمند اصلاح قانون هستیم.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: البته اگر مصداق تبلیغات باشد قطعا در بررسی صلاحیتها مدنظر قرار میگیرد.
كدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره ملاك شورای نگهبان درباره تایید صلاحیت ها گفت: ملاك ما، قانون است و اینكه رفتار افراد منطبق با قانون سنجیده میشود.
سیام(3)1723**1058**1336
تهران- 'عباسعلي كدخدايي' سخنگوي شوراي نگهبان گفت: قانون تكليف شوراي نگهبان را مشخص كرده و همواره براساس قانون عمل كرده است.