شب گذشته، در مقابل نمازخانهی 'سیستین' در میدان 'سن پیترو'، سرنوشت رهبر یك میلیارد و 200 میلیون كاتولیك بر دوش 'خورگه ماریو برگولیو' 76 ساله گذاشته شد تا پاپ جدید به نام 'فرانسیس اول' جانشین 'ژوزف راتسینگر' پاپ بندیكت شانزدهم باشد.
همزمان با بلندشدن دود سفید از دودكش ، ناقوس كلیسای عظیم سن پیترو نیز به صدا درآمد و هزاران نفر از كاتولیك های منتظر بعد از دو روز انتظار فریاد شادی سر دادند. در هنگام انتخاب پاپ جدید بر اساس سنت مسیحی، اگر دود سیاه از دودكش كلیسای سن پیترو خارج شود به معنای ناموفق بودن مذاكرات انتخاب پاپ جدید است و خروج دود سفید به این معناست كه توافق حاصل شده است.
115 كاردینال از سراسر جهان در واتیكان در روزهای سهشنبه و چهارشنبه و هر روز چهار مرتبه در پشت درهای بسته نمازخانه 'سیستین' در رأیگیری شركت كردند و سرانجام روز چهارشنبه 13 مارس 2013 دربار واتیكان اعلام كرد انجمن مخفی كاردینالهای انتخاب كننده پاپ، پس از دو روز تبادل نظر و رای گیری، 'كاردینال خورگه ماریو برگولیو' از آرژانتین را به عنوان دویست و شصت و ششمین پاپ در تاریخ كلیسا در جایگاه عالیترین مقام كلیسای كاتولیك برگزیدند.
به گزارش بی بی سی، این خبر مهم را كاردینال فرانسوی 'ژان-لوئی توران' از كاردینال های ارشد حوزه كلیسایی رم، به زبان لاتین و با عبارت 'خبر بسیار مسرت بخشی را ابلاغ می كنم'، اعلام كرد.
پاپ فرانسیس اول تا پیش از این سراسقف كلیسای 'بوئنوس آیرس' بوده و هم اكنون با 76 سال سن به رهبری كلیسا كاتولیك جهان منصوب شده است. در طی ششصد سال گذشته اولین بار است كه با كناره گیری پاپ قبلی و در زمان حیات او این مقام را برعهده فرد دیگری واگذار می شود.
او همچنین نخستین كسی است كه از قاره آمریكا رهبری كلیسای كاتولیك را برعهده می گیرد. پاپ ژان پل دوم اهل لهستان و پاپ بندیكت شانزدهم اهل آلمان بودند.
موضوع توانمندی جسمی و ذهنی، توانایی كارگروهی، قدرت اجرایی پاپ در رهبری كلیسای كاتولیك در سراسر جهان از مهمترین محورهای مورد بحث كاردینال ها در دوره انتخاب پاپ جدید بوده است.
ناظران سیاسی معتقدند با آمدن پاپ جدید، چالش های مهمی كه واتیكان با آن روبرو است همچنان خود نمایی می كند مگر این كه قدرت اجرایی و برنامه هایی برای عبور از پرونده هایی چون سوء استفاده جنسی كشیشان از كودكان و شكاف روزافزون میان مسیحیان امروزی با واتیكان، داشته باشد.
اختلاف در میان گروهها و جناحهای مختلف كاتولیك، بر سر بسیاری از مسایل روز و نحوه مواجهه كلیسا با پدیده های دنیای مدرن و مخالفت ها با هر گونه اصلاحات اساسی در كلیسا وجود دارد كه باید منتظر ماند تا پاپ جدید برنامه های خود را اعلام كند.
به گزارش رسانه های غربی، علاوه بر تعارضی كه برخی جنبه های زندگی امروزی با مبانی تمامی مذاهب دارد، كلیسای كاتولیك، كه گروه قابل توجهی از پیروان آن در كشورهایی با نظام دموكراتیك یا دست كم برخوردار از آزادی های فردی و فرهنگی زندگی می كنند، با تضاد بین این آزادیها و قواعد و آداب مورد نظر كلیسا دست به گریبان است.
مخالفت كلیسا با جلوگیری از بارداری و سقط جنین و همچنین موقعیت همجنسگرایان، در كنار برخی رسواییهای اخیر از جمله وقوع موارد تعرض جنسی به كودكان در نهادهای وابسته یا تحت نام كلیسای كاتولیك، از جمله مشكلات و سئوالاتی است كه پاپ جدید باید برای آنها راه حل و پاسخ بیابد.
از میان حدود 2 میلیارد و 300 میلیون نفر مسیحی سراسر جهان، یك میلیارد و 200 میلیون نفر به كلیسای كاتولیك اعتقاد دارند.
'ژوزف راتسینگر'، موسوم به پاپ 'بندیكت شانزدهم'، روز 11 فوریه سال جاری اعلام كرد كه تصمیم به كناره گیری دارد. در 28 فوریه (10 اسفند)، طی مراسمی مذهبی به زبان لاتین از كنارهگیری خود از این مقام خبر داد. فدریكو لومباردی سخنگوی پاپ با اعلام این خبر افزود: دلیل كنارهگیری وی سن بالاست. به گفته لومباردی، پاپ در جمع گروهی از كاردینالها گفت در ماههای اخیر قوای وی به اندازهای تحلیل رفته كه دیگر از برآوردن وظایف این سمت ناتوان است.
پژوهش**1353**9241
گروه پژوهش هاي خبري- بالاخره دود سفيد از دودكش كليساي كاتوليك در رم به نشانه توافق براي انتخاب پاپ جديد بالا رفت، اما او وارث پرونده هايي است كه پاپ سالخورده قبلي را در ميانه راه 'ناتوان' كرد.