۱ فروردین ۱۳۹۲، ۱۵:۰۸
کد خبر: 80590863
T T
۰ نفر
روايت يكي از زندانيان عراقي از شكنجه هاي سربازان انگليسي

لندن - يكي از زندانيان عراقي كه در سال 2004 ميلادي توسط نظاميان انگليسي مستقر در جنوب عراق بازداشت شده بود، گوشه هايي از شكنجه ها و بدرفتاري هاي سربازان انگليسي را تشريح كرد.

به گزارش ایرنا، 'مهدی جاسم عبدالله البغدادی' كه در یك كمیته تحقیق عمومی در لندن شهادت می داد، در تشریح نحوه بازداشت خود گفت: من در روز 14 ماه مه سال 2004 میلادی در نزدیكی شهر 'مجار الكبیر' سرگرم آبیاری مزرعه بودم كه صدای تیراندازی و درگیری شنیدم و بلافاصله از ترس بر روی زمین دراز كشیدم.

وی افزود: من در همین وضعیت بودم كه صدای ورود نفربرهای زرهی را به مززعه شنیدم و دقایقی بعد دو سرباز انگلیسی با خشونت تمام مرا دستگیر كردند.

وی اظهارداشت: نظامیان انگلیسی پس از بازداشت مرا بشدت مورد ضرب و شتم قرار دادند، به نحوی كه بی هوش شدم و پس از به هوش آمدن خودم را دست بسته در پایگاه موسوم به 'ابو ناجی' یافتم.

این شهروند عراقی كه از طریق مترجم صحبت می كرد، گفت: سربازان انگلیسی در مدت بازداشت در پایگاه 'ابو ناجی' بطور مستمر مرا كتك می زدند و سرم را به دیوار می كوبیدند... من هرگز فكر نمی كردم كه زنده بمانم، چون رفتار نظامیان انگلیسی با من به گونه ای بود كه هر آن منتظر مرگ بودم.

'روز بعد مرا به همراه چند عراقی دیگر به پایگاه شعیبه منتقل كردند و باز در طول راه با مشت و لگد ما را مورد ضرب و شتم قرار دادند.'

وی افزود: در پایگاه شعیبه نیز من و چهار عراقی دیگر داخل یك سلول بودیم و بدرفتاری ها همچنان ادامه داشت، از جمله اینكه اجازه نمی دادند ما بخوابیم.

این كمیته تحقیق عمومی، پس از شكایت تعدادی از خانواده های عراقی و برای بررسی نحوه مرگ 20 شهروند آن كشور توسط نیروهای نظامی انگلیسی در سال 2004 میلادی، تشكیل شده است.

وزارت دفاع انگلیس اتهامات مطرح شده علیه نظامیان انگلیسی را رد می كند.

كمیته تحقیق عمومی درباره نحوه مرگ 20 شهروند عراقی كه به كمیته السویدی مشهور شده، پس از سه سال پیگیری خانواده های عراقی و سازمان مدافع حقوق بشر، حدود دو هفته پیش كار خود را در لندن آغاز كرد.

بر اساس محتویات پرونده و بر اساس روایت وزارت دفاع انگلیس در ماه مه 2004 میلادی (اردیبهشت 85) 20 نفر از شبه نظامیان عراقی در شهر جنوبی 'مجار الكبیر' و در جریان درگیری با نیروهای انگلیسی كشته شدند.

اما بستگان این كشته شدگان و وكلای خانواده های آنان سال ها است كه این روایت ارتش انگلیس را به چالش كشیده و تاكید دارند كه تعدادی از این عراقی ها نه در صحنه نبرد بلكه پس از دستگیری توسط نیروهای انگلیسی بطور خودسرانه كشته شده اند.

آنان اعلام كرده اند كه نیروهای انگلیسی پس از دستگیری این افراد آنها را شكنجه كرده و اجساد برخی از كشته شدگان را نیز مثله كرده بودند.

پس از پیگیری های طولانی خانواده های قربانیان و وكلای آنان، سرانجام دادگاه عالی انگلیس سه سال پیش دستور تشكیل یك كمیته تحقیق عمومی را صادر كرد و این كمیته روز 14 اسفند كار خود را در لندن آغاز نمود.

بر اساس گزارش منابع رسمی، كار این كمیته تحقیق احتمالا یك سال به طول خواهد انجامید و طی این مدت از صدها شاهد و مدعی تحقیق خواهد شد تا شاید برخی از زوایای تاریك و پنهان نحوه قتل 20 شهروند عراقی در سال 2004 میلادی مشخص شود.

تاكنون حدود 15 میلیون پوند برای فراهم كردن مقدمات تحقیق هزینه شده و پیش بینی می شود تا پایان كار آن حدود 15 میلیون پوند دیگر هزینه شود.

نیروهای انگلیسی در سال 2003 میلادی در همراهی با ارتش آمریكا به عراق حمله كردند و تا سال 2009 میلادی در آن كشور باقی ماندند.

طی مدت شش سال حضور نیروهای انگلیسی در عراق 179 سرباز انگلیسی و هزاران شهروند عراقی كشته شدند و تاكنون صدها شكایت علیه نحوه عملكرد نیروهای اشغالگر در جنوب عراق در دادگاه های انگلیس و برخی كشورهای دیگر مطرح شده است.

اروپام**345