به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، اكران نوروزی فیلم های سینمایی در حالی از 24 اسفندماه در سینماهای سراسر كشور آغاز شد كه به اعتقاد بسیاری از كارشناسان، عدالت در اختصاص سالن به پنج فیلم در حال نمایش عمومی رعایت نشده و سهم برخی آثار بیش از دیگر آثار سینمایی است.
براساس این گزارش، 60 سالن سینمایی كشور در اكران نوروزی در اختیار فیلم رسوایی قرار گرفته و این اثر همانند سه گانه اخراجی ها از دیگر ساخته های مسعود ده نمكی كارگردان رسوایی، حداكثر سالن های سینمایی كشور را به خود اختصاص داده است.
در این میان فیلم سینمایی حوض نقاشی از محصولات حوزه هنری نیز با در اختیار داشتن 46 سالن رتبه دوم فیلم های اكران نوروزی را از منظر دارا بودن تعداد سالن به خود اختصاص داده است.
همچنین اغلب سینماهای حوزه هنری نیز در حال اكران فیلم سینمایی 'حوض نقاشی' از محصولات این نهاد فرهنگی بوده و مابقی سالن های این نهاد نیز به دلیل پیش بینی های انجام شده از فروش قابل توجه فیلم رسوایی، به این اثر اختصاص داده شده و دیگر فیلم های سینمایی سهم اندكی از سالنهای حوزه هنری را در اكران به خود اختصاص داده اند.
این در حالی است كه دست اندركاران حوزه هنری در اظهارات مختلف در سال 91، اعلام كرده اند كه از اكران فیلم های ارزشی و فرهنگی حمایت كرده و نگاه تجاری در اكران آثار سینمایی در سالنهای حوزه هنری وجود ندارد.
كارشناسان معتقدند كه با توجه به شكست تجاری فیلم های قبلی حوزه هنری همچون سیب و سلما كه در نهایت به رغم هزینه 800 میلیون تومانی، بیش از 50 میلیون تومان فروش نداشت، دست اندركاران این نهاد فرهنگی در تلاشند با در اختیار قرار دادن تمام امكانات برای اكران فیلم حوض نقاشی، به نوعی تولید این اثر سینمایی را توجیه پذیر كرده و نیمی از هزینه های تولید این اثر را كه با بودجه میلیاردی به تولید رسیده از طریق فروش در اكثر سینماهای حوزه هنری بدست آوردند.
این رویكرد سبب شده بسیاری از سالن های سینمایی حوزه هنری در اختیار اكران برخی فیلم ها همچون رژیم طلایی به عنوان تنها اثر سینمایی طنز در اكران نوروزی قرار نگیرد.
انیمیشن سینمایی تهران 1500 نیز 35 سالن سینمایی را به خود اختصاص داده و رتبه سوم دارا بودن تعداد سینماها در اكران نوروزی را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است كه سینماهای حوزه هنری و شهرداری تهران در اكران نوروزی عدالت را در قبال برخی فیلم ها همچون رژیم طلایی رعایت نكرده و به گفته تهیه كننده این اثر، با دست اندركاران این فیلم كه تهیه كننده فیلم خصوصی نیز بوده اند به نوعی تسویه حساب كرده و این اثر كه تنها فیلم طنز اكران نوروزی بوده تنها 14 سالن سینمایی در اختیار دارد.
در عین حال برخی فیلم های فرهنگی همچون 'قاعده تصادف' نیز كه در سی و یكمین جشنواره فیلم فجر با استقبال منتقدان و مخاطبان روبه رو شد تنها در 9 سالن سینمایی در چند نوبت در حال اكران بوده و بسیاری از مجموعه های مدعی، از این اثر سینمایی در اكران حمایت نكردند.
به عقیده كارشناسان، مالكیت برخی نهادها همچون حوزه هنری بر سالن های سینمایی كشور سبب شده روند درستی در اكران آثار سینمایی شكل نگیرد و در عین حال برخی فیلم های سینمایی در نمایش عمومی به دلیل نگاه سلیقه ای دست اندركاران این نهاد و دیگر مجموعه های سینمادار، با حداقل سالن، نمایش داده شود.
فراهنگ(5)**1983**
تهران- درخواست فيلمسازان براي اكران عادلانه فيلم هاي سينمايي در ايام نوروز به دليل مالكيت حوزه هنري بر اغلب سالن هاي سينمايي محقق نشده وسالن هاي اين نهاد به فيلم 'حوض نقاشي' از توليدات آن اختصاص يافته است.