این شاعر بزرگ پارسی گوی، در سال 540 هجری قمری در قریه كدكن از توابع نیشابور متولد شد و در سال 618 هجری قمری در قتل عام مردم نیشابور در فتنه مغول دار فانی را وداع گفت.
وی كه در طول حدود هشت دهه عمر با بركت خویش اشعار بسیاری سروده است داروخانه ای داشته كه در آن به كار طبابت می پرداخته و گفته می شود كه تالیف دو كتاب معروف 'مصیبت نامه' و 'الهی نامه' را در همان داروخانه آغاز كرده است.
برخی مورخان بیش از یكصد جلد كتاب را به عطار نسبت داده اند، لیكن در میان كتب متعدد منسوب به وی آثاری است كه خود شیخ عطار در خسرو نامه از آنها نام برده است.
از جمله این آثار می توان به مصیبت نامه، الهی نامه، مختار نامه، اسرار نامه، منطق الطیر، خسرو نامه، دیوان غزلیات و قصاید و تذكره الاولیا اشاره كرد.
سه ركن اصلی در آثار عطار شامل زیبایی، عشق و درد است كه از این سه ركن درد را ركن عمده و مایه ابتكار او باید دانست.
آرامگاه شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری در شهر نیشابور كعبه اهل دل و قبله عاشقانی است كه از سراسر ایران و جهان برای عرض ادب و ارادت به این شهر سفر می كنند.
مقبره و باغ عطار نیشابوری در دو كیلومتری باغ و آرامگاه حكیم عمر خیام نیشابوری قرار گرفته است.
این مقبره توسط شخصی به نام 'یحیی بن صاعد' ساخته شده و بنای اصلی آن هشت ضلعی است و سنگ مقبره از نوع سنگ سیاه و عمودی می باشد كه اشعاری بر روی آن حك شده است.
در 25 فروردین ماه هر سال كه در تقویم ملی كشور به نام روز ملی شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری نامگذاری شده است همایش بزرگداشت وی در نیشابور و دیگر نقاط ایران و جهان برگزار می گردد.
امسال به علت تقارن این روز با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تشییع پیكر مطهر دو شهید گمنام، مراسم بزرگداشت عطار، روز 27 فروردین ماه در نیشابور برگزار میشود./3
659
مشهد - شيخ فريدالدين محمد عطار نيشابوري از شعراي بزرگ و مشهور ادبيات فارسي است كه داراي اشعار نغز و فصيح مي باشد.