۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۷:۲۸
کد خبر: 80627699
T T
۰ نفر

به ياد مبارز و سربازي مومن

۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۷:۲۸
کد خبر: 80627699
به ياد مبارز و سربازي مومن

گروه اسناد و اطلاع رساني- سي و چهار سال از كوچ سپهبد قرني مي گذرد، دلير مردي كه به خاطر عشق به مام وطن به تمام مظاهر دنيوي پشت كرد و با شجاعت و ايستادگي نام خويش را به عنوان سرباز و مبارزي مومن در صفحات تاريخ انقلاب اسلامي به ثبت رساند.

سید محمد ولی قرنی در سال 1292 هجری خورشیدی در تهران پا به عرصه گیتی نهاد. وی در كودكی پدرش را از دست داد و در كنار مادرش به سختی روزگار را سپری كرد.

او در دبستان گلبهار اصفهان تحصیلات ابتدایی را به پایان برد و تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان دارالفنون تهران و سپس در دبیرستان نظام با موفقیت به اتمام رساند.

وی در سال 1309 در رشته توپخانه مدرسه صاحب‌منصبی(دانشكده افسری ارتش)پذیرفته و در سال 1311 با درجه ستوان دومی فارغ‌التحصیل شد.

قرنی كه با فرهنگ و آموزه های مذهبی و اسلامی آشنا بود، فساد و ابتذال موجود در حكومت پهلوی را برنمی تافت؛ بنابراین بنای مخالفت و مبارزه با رژیم را نهاد و در همان سال ها دنباله رو تعالیم امام خمینی(ره) شد.

وی با هدف سرنگونی رژیم فاسد پهلوی، در سال 1336 به همراه عده ای از دوستان خود تصمیم به اجرای یك كودتا گرفت، اما قبل از انجام این طرح نیروهای رژیم از آن آگاه شدند و در حالی كه سمت فرماندهی ركن دوم ارتش را برعهده داشت به اتهام طرح توطئه كودتا علیه رژیم پهلوی بازداشت و بر اساس رای دادگاه به سه سال زندان و اخراج از ارتش محكوم شد.

قرنی در دی 1339 از زندان آزاد شد. پس از آزادی از زندان نیز فعالیت های سیاسی خویش را ادامه داد و در جریان قیام 15 خرداد 1342 مجددا توسط ساواك دستگیر و در دادگاه نظامی به سه سال زندان محكوم شد.

هنگامی كه از زندان آزاد شد باز هم به سیل خروشان ملت پیوست و تا سرنگونی حكومت پهلوی از پای ننشست.

با پیروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، سپهبد قرني نخستین رییس ستاد مشترك ارتش شد و در 24 بهمن 57 با حضور در دفتر ریاست ستاد ارتش و نصب تمثال حضرت امام خمیني(ره) در آنجا خطاب به حاضران گفت: '... افراد یك ارتش اولا باید مؤمن باشند، ثانیا آرمان آنان حفظ استقلال میهن باشد ... ارتش ایران قبل از این تبدیل به یك ارتش شخصي شده بود... امروز به اینجا آمده ایم دوستان مي بینید كه هیچ چیز وجود ندارد. باید به این ارتش شكل داد و بعد هم تصفیه صورت گیرد و ایمان و ایدئولوژي باید حاكم گردد.'

سپهبد قرنی تمام تلاش و همت خویش را جهت تشكیل ارتشی مقتدر، متعهد و معتقد بكار بست و در دوران كوتاه مسوولیتش در نظام جمهوری اسلامی كه حدود 43 روز بود خدمات بزرگی را در جهت پاكسازی نیروهای وابسته و سرسپرده به رژیم پهلوی انجام داد.

نیروهای ضد انقلاب وابسته به بیگانگان با توهم شكستن مقاومت انقلاب، از همان نخستین روزهای پیروزی انقلاب در بسیاری از شهرها بویژه در استان كردستان دست به فتنه گری و ایجاد آشوب زدند. اما سپهبد قرنی با تمام وجود به رویارویی با ضد انقلابیون رفت.

مقاومت این سرباز متعهد سبب شد تا لیبرال ها و مدافعین گروهك های ضد انقلاب علیه وی كارشكنی كنند و در نهایت به خاطر اختلافی كه در نوع برخورد با اشرار فعال در كردستان با دولت موقت وجود داشت، قرنی هفتم فروردین 1358 استعفای خود را ارائه كرد و در همین روز استعفای او از طرف دولت موقت پذیرفته شد.

گروهك تروریستی فرقان كه وجود سپهبد قرنی را تهدیدی جدی برای اهداف شوم خود می پنداشت؛ در یك حركت تروریستی در سوم اردیبهشت 1358 وی را به شهادت رساند و او نیز به خیل شاهدان همیشه جاویدان و حاضر این سرزمین پیوست.

اطلاع**2059**9131