۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۳۶
کد خبر: 80649007
T T
۰ نفر

اينجا راهي براي راه رفتن است

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۳۶
کد خبر: 80649007
اينجا راهي براي راه رفتن است

اصفهان -در خيابان قديمي عبدالرزاق اصفهان، وارد بازارچه حاج محمد جعفر كه مي شوي ،چشمت به خانه قديمي مي افتد خانه اي تاريخي كه آغوشش را برروي دختران كم توان ذهني گشوده است .

در چوبی اش همیشه باز است، بعد از گذشتن از یك دالان، حیاط پر درختش را می بینی و روی لبه حوض ،گروهی از دختران نشسته اند و اكنون فرصتی یافته ام تا بار دیگر مفاهیمی را از جنس معلولیت در ذهنم مرور كنم .

زنگ تفریح است و صدای خنده شان انگار حكایت از یك روز خوب دارد، دختران همه در حیاط سرگرم اند، عده ای دور سماوری كه در طاقچه قدیمی حیاط گذاشته شده است جمع شده اند و چای می خورند، عده ای هم دست در گردن یكدیگر انداخته وبا قدم زدن درحیاط خانه شان سرگرم هستند.

دختركی رامی بینم ،بالای پله ها در پرتو خورشیدی كه روبه روشنی است ایستاده و به من لبخند می زند .

همه چیز مهیاست، سرسبزی خانه و بوی بهار، اتاق های جمع وجور، در و پنجره های قدیمی كه خورشید با انعكاسش كلاس های آموزشی وكارگاه تولیدی پرنیان را هفت رنگ كرده است .

'عصمت مومن زاده' مسوول این مركز آموزشی وتولیدی آرام آرام از پله ها پایین می آید و دختری زودتر از او با یك لیوان چای محبتش رابه من می بخشد و همه به كلاس می روند.

من می مانم و زن كارآفرین نمونه استان اصفهان.

او یكی از عوامل راه اندازی چنین مكانی را تولد دختر معلولش می داند و می گوید وقتی فهمیدم تك دخترم 'آزاده'، دچار معلولیت است با خودم عهد بستم، با تلاش ،شكر گزاری و صبوری او را درمسیری قرار دهم كه همچون انسان های موفق روبه تعالی رود.

از همان روز اراده كردم وبا مدیریت 'انجمن معلولین جسمی و ذهنی پرتو'،تعاونی پرنیان را با 68 عضو دختر كم توان ذهنی بالای 18سال تاسیس كردم .

'مومن زاده'، پرنیان را مجری دوره های آموزش دختران كم توان ذهنی در حوزه های فرهنگی و اشتغالزایی معرفی می كند .

به همراه این بانوی فعال وارد كارگاه شدم و طبق عادت با دوربینم برای ثبت لحظات.

دخترانی را دیدم كه دوست نداشتند از آن ها عكس بگیرم، خانم مومن زاده می گوید این ها كسانی هستند كه خانواده هایشان دل به امید ازدواجشان بسته اند ،ولی' آزاده' روبه دوربین كنار مربی اش می ایستد و احساسات درونی اش را ابزار می كند.

این بانوی كارآفرین توانسته بود با تشكیل كارگاهی در دو بخش خیاطی

شامل سری دوزی آشپزخانه، چادر نماز و مقنعه و ملحفه و

در بخش گلیم و گبه همچنین در عرصه آموزش فرهنگی قرآن و احكام زیبا بدرخشد.

آموزش زبان انگلیسی ،كامپیوتر، نقاشی و موسیقی درمانی، تئاتر و فعالیت های ورزشی نیز از دیگر فعالیت های فرهنگی بود كه داشت آینده درخشان دختران پرنیان را مهیا می ساخت.

این بانوی موفق و صبور و كار آفرین نمونه توانسته با تلاش و پشتكار تعاونی را ایجاد كند كه در كشور برتر شود و شرایط بازگشت تعدادی از دختران را به اجتماع فراهم كند.

مومن زاده می گوید: به منظور فعالیت بیشتر اقدام به تاسیس موسسه خیریه ای به نام كانون آموزش واشتغال پرتو كردم كه اكنون با 80 عضو كم توان 18تا 38 سال توانسته ام حریمی امن برای زیستن آنها فراهم كنم.

وقت خلوت ظهر است.

از پله ها پایین می آیم و به انسانهایی فكر می كنم كه هم زندگی دارند و هم نسیم و هم آرامش، ولی هرگز دیده نشده اند. اینجا راهی برای راه رفتن است و دختران كم توان ذهنی مركز آموزشی وتولیدی پرنیان ،اكنون زیر لایه ای از سكوت ،قله های ترقی را فتح می كنند.

از: زهرا باغبان

گ/7141/1042