به گزارش خبرنگار ایرنا، معلولیت در جامعه ما به عنوان یک نوع ناتوانی تلقی می شود و اغلب کسانی که دارای معلولیت هستند از ادامه زندگی مایوس و ناامید بوده و زمانی که از آنان درباره زندگی کردن سوال می کنیم با ناامیدی جواب می دهند که محکوم به زندگی کردن هستند و امیدی به آینده ندارند.
در این بین یک بانوی خوش ذوق شهر هورامان تخت در شهرستان سروآباد با وجود داشتن معلولیت توانسته است با تکیه بر توانایی های خود راه موفقیت را در پیش بگیرد و به همه ثابت کند که معلولیت به هیچ وجه محدودیت نیست.
بعد از شنیدن این خبر که یک بانوی توانجو توانسته است ۹۰ نفر را آموزش خیاطی دهد، به اداره بهزیستی رفتم تا با همکاری آنها یک گزارش از این بانوی موفق تهیه کنم. به همراه رییس اداره بهزیستی شهرستان سروآباد و یکی از کارشناسان این اداره به شهر هورامان تخت رفتم.
در طول مسیر رییس اداره بهزیستی سروآباد از توانایی های این بانوی معلول سخن گفت، از انگیزه و اشتیاق وی برای آموزش خیاطی تا شور و شوق بانوان شهر هورامان تخت برای شرکت در کلاس های آموزشی این بانوی خوش ذوق. برای من نیز بسیار جالب بود که یک بانوی توانخواه چگونه توانسته است بیش از ۹۰ نفر را آموزش دهد و در طول مسیر بی صبرانه منتظر بودم تا از نزدیک با این بانو دیدار کنم.
به شهر هورامان تخت که رسیدیم در مقابل یک منزل توقف کردیم در بالای در ورودی بنر آبی رنگی با مضمون محل برگزاری دوره آموزشی مهارت و کارآفرینی خیاطی مددجویان بهزیستی شهرستان سروآباد نصب شده بود. به داخل که رفتیم بیش از ۳۰ نفر از بانوان شهر هورامان تخت در این کلاس حضور داشتند و همچون کلاس های درس مدرسه ساکت و آرام گوش به حرفای مربی خود بودند.
قبل از هر کلام به سراغ مربی این کلاس خیاطی که همان بانوی توانجو بود رفتم تا از وی درباره این کلاس آموزشی سوال کنم. وی در این باره اظهار داشت: هلاله شریفی هستم اهل شهر هورامان تخت از توابع شهرستان سروآباد که با همکاری و کمک اداره بهزیستی یک کلاس آموزش خیاطی را برگزار کرده ام.
وی ادامه داد: دچار معلولیت جسمی حرکتی بودم اما هیچ وقت اجازه ندادم یاس و ناامیدی در من نفوذ کند و همیشه از خداوند متعال شاکر و راضی و مطمئن بودم که اگر او دری را به روی بنده اش ببندد در دیگری را به رویش باز می کند.
این بانوی توانجو افزود: باتوجه به علاقه و توانایی که در خود داشتم شروع به یادگیری خیاطی در منزل کردم و بعد از اینکه به صورت کامل این حرفه را یاد گرفتم به اداره بهزیستی شهرستان سروآباد پیشنهاد دادم که این دوره آموزشی را برگزار کنم.
وی گفت: باتوجه به نیازی که بانوان شهر هورامان تخت و روستاهای اطراف آن به خیاطی داشتند، کلاس ها با استقبال خوبی روبرو شد و به محض دایر کردن کلاس بانوان زیادی برای ثبت نام مراجعه کردند بنابراین تصمیم گرفتم که برای آموزش بهتر، کلاس ها را به صورت دوره ای برگزار کنم و در هر دوره ۳۰ نفر شرکت کنند.
شریفی یادآور شد: تاکنون توانسته ام سه دوره متوالی آموزش خیاطی را برگزار کنم که هر دوره آموزشی ۴۰ روز طول کشید و در هر دوره ۳۰ نفر شرکت کننده داشتیم و در پایان به صورت کامل خیاطی را یاد گرفتند و اکنون می توانند برای خودشان و اعضای خانواده لباس بدوزند و اگر هم نیاز مالی داشته باشند می توانند خیاطی دایر کنند و منبع درآمدی هم برای خود داشته باشند.
این بانوی خوش ذوق ادامه داد: افتخار می کنم که توانسته ام این دوره آموزشی را برگزار کنم و به دیگران این حرفه را آموزش دهم و برایم بسیار لذت بخش است که می بینیم شاگردان من الان در خانه و بیرون از منزل مشغول کار شده اند و برای خود درآمدی دارند.
وی اضافه کرد: شیرینی کار من زمانی بود که چند نفر از مادران بانوان شرکت کننده در دوره آموزشی به سراغ من آمدند و گفتند که بسیار خوشحال و شاکر هستند که به فرزندان آنها خیاطی یاد داده ام که اکنون می توانند برای خانواده هایشان منبع درآمدی باشند و این بزرگترین هدیه برای من است که انگیزه مرا بیشتر می کند.
هلاله شریفی افزود: تعدادی از دوستان توانجو از زندگی و کار کردن ناامید هستند اما من همیشه به آنها گفته ام که معلولیت اصلا نمی تواند مانع بروز توانایی ها و استعداد های آنها شود و نباید ناامید بود همچنان که من توانسته ام فعل توانستن را صرف کنم و ثابت کنم که معلولیت محدودیت نیست.
مسوول مرکز مثبت زندگی ۵۷۵۷ روستای حسین آباد نیز که به همراه ما به این بازدید آمده بود اظهار داشت: خانم هلاله شریفی یکی از مددجویان و توانخواهان اداره بهزیستی است که با انگیزه و توانایی که دارد این کلاس آموزشی را برگزار کرده است.
ناصر فیضی افزود: باتوجه به بازدیدی که از محل زندگی این بانوی معلول انجام شد مشاهده کردیم که دارای استعداد و توانایی های بسیار خوبی به خصوص در حرفه خیاطی است لذا با مشورتی که با وی داشتیم تصمیم گرفتیم که یک دوره آموزش خیاطی را در محل زندگی وی برای علاقمندان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی برگزار کنیم.
وی یادآور شد: این بانوی معلول توانمند و خوش ذوق علی رغم معلولیتی که دارد محدودیتی برای خود ایجاد نکرده و با آموزش خیاطی برای بیش از ۹۰ نفر ثابت کرد که معلولیت مانع تلاش و سخت کوشی نمی شود و اگر فرد اراده قوی داشته باشد می تواند پله های ترقی و پیشرفت را طی کند.
مسوول مرکز مثبت زندگی ۵۷۵۷ روستای حسین آباد افزود: بسیار خوشحالیم که با همکاری این بانوی معلول توانستیم برای مددجویان و علاقمندان شهر هورامان تخت کلاس آموزشی برگزار کنیم و اکنون هر نفر از شرکت کنندگان در این دوره آموزشی برای خود و خانواده هایشان می توانند منبع درآمدی داشته باشند.
به سراغ یکی از شرکت کنندگان در این دوره آموزشی رفتم و از وی درباره دوره ها سوال کردم که گفت: به نوبه خودم از خانم هلاله شریفی واقعا تشکر و قدردانی می کنم که به من خیاطی آموزش داد و الان می توانم برای خودم منبع درآمدی داشته باشم.
خانم احمدی افزود: قبل از اینکه خانم شریفی این دوره آموزشی را برگزار کند من خانه دار بودم و به جز تربیت فرزندانم کار دیگری نداشتم و از کارهای تکراری در خانه خسته شده بودم و بسیار علاقمند بودم که به کار دیگری مشغول باشم که خانم شریفی این دوره آموزشی را برگزار کرد.
وی ادامه داد: الان من می توانم به میل و علاقه ام برای خودم و خانواده ام لباس بدوزم و در کنار آن می توانم مغازه ای دایر کنم و درآمدی برای خانواده ام بدست بیاورم که از این بابت بسیار خوشحالم و از اداره بهزیستی سروآباد نیز تشکر می کنم که این کلاس آموزشی را برگزار کرد.
بانوی دیگری نیز در این باره اظهار داشت: زمانی که مطلع شدیم اداره بهزیستی سروآباد اقدام به برگزاری یک دوره آموزش خیاطی کرده است و یک بانوی معلول جسمی حرکتی مربی این کلاس آموزشی است بسیار تعجب کردیم و بسیار علاقمند بودیم که در این دوره شرکت کنیم.
خانم محمدی افزود: هر روز خوشحال و شادمان به کلاس می آمدم و خیاطی را بسیار خوب از خانم هلاله شریفی یاد گرفتم و الان که کلاس آموزشی را به پایان رسانیده ام به صورت کامل خیاطی را یاد گرفته ام و علاوه بر اینکه نیازهای خودم را می توانم انجام بدهم می توانم برای دیگران نیز لباس بدوزم و درآمدی داشته باشم.
به سراغ بانوی دیگری رفتم که سن وسالش از بقیه بانوان کمتر بود. از وی هم راجع به دوره آموزشی سوال کردم که جواب داد: دانش آموز دوره دبیرستان هستم وقتی که ویروس منحوس کرونا گسترش پیدا کرد و باعث تعطیلی مدارس و کلاس های درس شد در خانه بودم و سرگرمی نداشتم.
امینی گفت: از اینکه مدرسه تعطیل بود و کار دیگری نداشتم از خانه ماندن کلافه شده بودم تا اینکه شنیدم که خانم هلاله شریفی اقدام به برگزاری کلاس آموزش خیاطی کرده است و بسیار خوشحال شدم و با چند نفر از دوستانم در این دوره شرکت کردم.
وی ادامه داد: در کنار ادامه تحصیل که به صورت مجازی بود موفق شدم خیاطی را کامل یاد بگیرم و الان میتوانم برای خودم لباس های زیبا که قبلا دوست داشتم بخرم را بدوزم و برای خواهر و مادرم نیز لباس بدوزم.
بانوی دیگری نیز در این باره اظهار داشت: شغل زنان هورامان بیشتر خانه داری و گیوه بافی است و به غیر از این کارها سرگرمی و کار دیگری ندارند ولی با دوره آموزشی که این بانوی معلول برگزار کرد الان در کنار گیوه بافی می توانم خیاطی هم کنم و برای خودمان درآمدی داشته باشم.
برای اطلاع از نحوه برگزاری این دوره آموزشی و قوانین و چهارچوب آن با رییس اداره بهزیستی سروآباد صحبت کردم.
رییس اداره بهزیستی سروآباد گفت: اداره بهزیستی در راستای طرح توانمند سازی، اشتغالزایی و خودکفایی بانوان سرپرست خانوار و خود سرپرست اقدام به برگزاری کلاس های اموزش خیاطی در شهر هورامان تخت کرده است.
پیمان رشیدی افزود: اداره بهزیستی سروآباد با همکاری مرکز مثبت زندگی ۵۷۵۷ روستای حسین آباد بخش مرکزی بانوان سرپرست خانوار و یا خود سرپرست را شناسایی و برای آنها دوره آموزش خیاطی برگزار کرده است.
وی یادآور شد: باتوجه به استعداد و توانایی هایی که این بانوان سرپرست خانوار و یا خود سرپرست دارند کلاس های آموزشی متناسب با نیاز و توانایی آنها را برگزار کردیم و موفق شدیم سه دوره متوالی خیاطی را با همت یکی از مددجویان تحت پوشش اداره بهزیستی برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: بعد از برگزاری دوره آموزشی مرکز فنی حرفه ای از این بانوان آزمون گرفته و در صورت قبولی در آزمون و اخذ مدرک آموزشی تسهیلات اشتغالزایی به آنها پرداخت خواهیم کرد تا بتوانند برای خود شغلی ایجاد کنند و به مدت هفت سال بیمه تامین اجتماعی آنها را نیز تقبل خواهیم کرد.
رییس اداره بهزیستی سروآباد افزود: یکی از نکات جالب توجه این کلاس های آموزشی، مربی آن است که یکی از مددجویان تحت پوشش بهزیستی است که علی رغم معلولیتی که دارد توانسته است بیش از ۹۰ نفر را آموزش دهد.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
نظر شما