۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۹:۰۸
کد خبر: 80652782
T T
۰ نفر
تجمع مخالفان نظام سلطنتي انگليس در مقابل ساختمان مركزي 'بي بي سي'

لندن - جمعي از مخالفان نظام سلطنتي انگليس روز شنبه با برگزاري تجمعي در مقابل ساختمان مركزي بنگاه سخن پراكني بريتانيا (بي بي سي) در مركز لندن، به پوشش جانبدارانه اخبار خاندان سلطنتي توسط اين بنگاه، اعتراض كردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شركت كنندگان در این تجمع پلاكاردهای مختلفی در مخالفت با نظام سلطنتی انگلیس و همچنین نحوه تعامل 'بی بی سی' با اعضای خاندان سلطنتی در دست داشتند كه بر روی برخی از آنها نوشته شده بود؛ 'شما ماشین تبلیغاتی ملكه نیستید'، 'موروثی بودن قدرت شیوه غلطی است'، 'دموكراسی نه سلطنت'، 'شهروند نه رعیت'، و ...

آنان همچنین شعار می دادند؛ 'بی بی سی باید بی طرف باشد'، 'خبر بدهید، تعریف و تمجید نكنید'، 'جمهوری، جمهوری' و ...

این تجمع توسط یك گروه سیاسی مخالف نظام سلطنتی به نام 'جمهوری' سازماندهی شده بود.

چند تن از رهبران این گروه طی سخنانی در این تجمع تاكید كردند: حمایت از دموكراسی و مخالفت با سلطنت روز به روز بیشتر می شود و ما اعتراضات مشابهی را در مقابل كاخ باكینگهام نیز ترتیب خواهیم داد.

آنان هزینه های سالانه ملكه انگلیس به عنوان رییس غیرمنتخب حكومت سلطنتی این كشور را بالغ بر 200 میلیون پوند اعلام كردند و تاكید نمودند كه این بودجه دهها برابر هزینه های یك رییس حكومت انتخابی است.

'با چنین بودجه ای می توان هر سال چند صدهزار پرستار، معلم و نیروی پلیس تربیت كرد كه كشور ما بشدت به خدمات چنین نیروهایی نیازمند است.'

یكی از این سخنرانان گفت: اعضای خانواده سلطنتی كه فقط به خاطر موروثی بودن حكومت در انگلیس از امتیازات زیادی برخوردار می شوند، از مشكلات مردم عادی خبر ندارند.

این گروه جمهوری خواه هفته گذشته نیز در بیانیه ای با اعتراض به پوشش جانبدارانه اخبار خاندان سلطنتی توسط بنگاه سخن پراكنی بریتانیا (بی بی سی)، تاكید كرد كه این بنگاه عملا به ماشین تبلیغاتی خاندان سلطنتی تبدیل شده است.

گروه 'جمهوری' سال ها است برای پایان سلطنت و جایگزینی آن با یك رییس انتخابی برای نظام حكومتی انگلیس تلاش می كند.

بر اساس بیانیه این گروه، بررسی اخبار و گزارش های بنگاه 'بی بی سی' طی شش ماه گذشته نشان می دهد كه این بنگاه بطور عمدی اخبار و رویدادهایی را كه باعث سرافكندگی خاندان سلطنتی انگلیس می شد، پوشش نداد و در عوض به اخبار تبلیغاتی و كم ارزش سلطنتی اهمیت ویژه ای قائل شد.

در این بیانیه آمده است: بسیاری از اخبار و گزارش هایی كه طی شش ماه گذشته در ارتباط با خاندان سلطنتی در 'بی بی سی' منعكس شده، اخباری تبلیغی هستند كه توسط كارشناسان روابط عمومی كاخ سلطنتی هماهنگ شده اند. به نظر می رسد 'بی بی سی' نیز بدون كوچكترین نگرانی درباره امانتداری خبری خود این اخبار تبلیغاتی را پوشش می دهد.

گراهام اسمیت مدیر اجرایی گروه 'جمهوری' گفت: قرار بر این بود كه 'بی بی سی' به عنوان یك نهاد عمومی، مستقل، بی طرف و صادق باشد اما به نظر می رسد اكنون كاملا به عنوان ماشین تبلیغاتی خاندان سلطنتی انگلیس عمل می كند و به همین دلیل ما به اعتراضات و اعمال فشار خود به 'بی بی سی' برای پوشش بی طرفانه اخبار سلطنت ادامه خواهیم داد.

گروه 'جمهوری' در بیانیه خود به برخی موضوعات خبری كه طی شش ماه گذشته توسط رسانه های دیگر انگلیس پوشش داده شدند ولی 'بی بی سی' برای ممانعت از آزردگی و سرافكندگی خاندان سلطنتی این اخبار را نادیده گرفت، اشاره كرده است.

تحقیق یك كمیته پارلمانی درباره دارایی های سلطنتی، اتهام عدم پرداخت مالیات توسط دوك كورنوال (یكی از اعضای خاندان سلطنتی)، استفاده پرنس چارلز ولیعهد انگلیس از اموال بدون وصیت برای تامین مالی برخی از لابی های خود از جمله اخبار منفی بودند كه هیچ جایی در برنامه های خبری 'بی بی سی' نیافتند.

در عوض برخی اخبار تبلیغی نظیر بازدید پرنس چارلز، ولیعهد و پسر ملكه از یك فروشگاه و كارگاه كفش سازی، سوار شدن ولیعهد و همسرش به مترو، احساس پیری ولیعهد، استفاده پرنس اندرو (برادر ولیعهد) از 'آی پد'، اخبار مربوط به حاملگی عروس ملكه و ... پوشش گسترده ای در شبكه های مختلف 'بی بی سی' یافتند.

مدیر گروه 'جمهوری' گفت: اگر 'بی بی سی' زمان و منابع مالی لازم را برای خبردادن درباره استفاده پرنس اندرو از 'آی پد'در اختیار دارد، پس باید بتواند موضوعات جنجالی از جمله در ارتباط با مسائل مالی خانواده سلطنتی و یا مداخلات ولیعهد در امور سیاسی را نیز پوشش دهد.

اروپام**345