' كیهان هاشم نیا' روز یكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: حدود یك میلیارد متر مكعب رسوب باید برداشت شود كه تاكنون 20 هزار متر مكعب برداشت شده است .
وی دلیل كندی روند احیاء تالاب را نبود اعتبارات عنوان و بیان كرد: چهار تله رسوبگیر در مرحله نخست باید احداث می شد كه تاكنون، یك تله رسوبگیر مورد بهره برداری قرار گرفته است .
استاندار گیلان افزود: برای جلوگیری از ورود رسوبات بیشتر به تالاب انزلی حداقل باید 9 تله رسوبگیر بر سر راه رودخانه های ورودی به تالاب ساخته شود .
وی با اشاره به آغاز طرح پرورش ماهی در قفس و حصار در تالاب انزلی گفت: تالاب باید آب سالم داشته باشد و این سرمایه گذاری ها برای نجات تالاب است.
هاشم نیا با اشاره به ظرفیت های مختلف تالاب انزلی تصریح كرد : در پهنه تالاب 10 هزار هكتار با عمق دو و نیم تا چهار متر برای پرورش ماهی در قفس و حصار مناسب تشخیص داده شده است .
استاندار گیلان همچنین از مجوز استفاده از 15 هزار هكتار اراضی حاشیه تالاب برای پرورش ماهی خبر داد.
به گزارش ایرنا، طرح احیاء تالاب انزلی از سال 1389 با شش پروژه عملیاتی شامل احداث چهار تله رسوبگیر و آبراهه ها و برداشت رسوبات از بستر تالاب و پنج پروژه مطالعاتی آغاز شد.
تالاب انزلی با وسعتی بیش از 18 هزار كیلومتر مربع محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه پرندگان بومی و مهاجر و رویشگاه گیاهان كم نظیری است و همچنین حكم تصفیه خانه آب رودخانه های ورودی به خزر و سیل گیر برای شهرهای مجاور تالاب و همچنین تعدیل كننده آب و هوای منطقه است.
27 رودخانه مهم استان گیلان شامل رودخانههای اصلی و زیر شاخههای آن، به تالاب انزلی میریزند. از مهمترین آنها میتوان به ماسوله رودخانه، قلعه رودخان پسیخان، پیربازار، رودخانه بهمبر و شبیخان رود اشاره كرد.
این تالاب با بیش از یكصد گونه پرنده و ده ها گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اكوسیستم كم نظیری دارد. تالاب انزلی از سال 1354 جزو تالاب های بین المللی تحت حفاظت شد و مهمترین منبع تكثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است.ك/3
620/695
بندرانزلي - استاندار گيلان در بازديد از تالاب انزلي گفت : عمليات احياء تالاب انزلي كه حدود 40 سال رها شده بود، نيازمند زمان است .