'نیما جهدی'روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: اثرات نامطلوب و خسارات زیان بار سیلاب ها اغلب سبب بروز پیامدهای گسترده اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شامل از دست دادن جان و دارایی افراد، مهاجرت دسته جمعی مردم و حیوانات، تخریب محیط زیست و كمبود مواد غذایی، انرژی، آب و سایر نیازهای اساسی میشود.
وی اضافه كرد: بخش وسیعی از جمعیت جهان، به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق منابع طبیعی حیاتی در سیلاب دشتها و درآمد تولید شده براثر استفاده از آنها، امرار معاش می كنند.
رییس شورای راهبردی و برنامه ریزی كنفرانس ملی مدیریت بحران ادامه داد: امروزه موضوعات و دغدغههای جهانی، چون افزایش فشار جمعیت، تخریب مداوم توانایی های اكوسیستم ها و تنوع آب و هوایی و تغییر اقلیم، منجر به افزایش چشمگیر ریسك سیل در سراسر جهان شده است.
جهدی توضیح داد: در سالهای اخیر افزایش شدت، حجم و تعداد و قوع سیل و میزان خسارات ناشی از بروز این پدیده به دلیل عوامل گوناگونی همچون افزایش جمعیت، تغییر كاربری اراضی، تغییر اقلیم و نوسانات آب و هوایی و توسعه مناطق مسكونی و اقتصادی در سیلاب دشت ها میزان آسیب پذیری اقتصادی، اجتماعی و فیزیكی جامعه در سطح ملی و بینالمللی را نسبت به این پدیده افزایش داده است.
وی با بیان اینكه توجه به پیچیدگی سیستمهای اقتصادی- اجتماعی در بستری از سیستم های طبیعی پیچیده، مقابله كامل با پدیده سیل امكانپذیر نبوده، گفت: سازگاری این دو سیستم با نگاهی یكپارچه و جامع نگر پارادایم غالب در مدیریت سیلاب است.
وی اظهار داشت: از مولفه های كلیدی نیل به این هدف برقراری جریان آزاد اطلاعات، ارتقا سطح آگاهی عمومی و تخصصی و نظام مند و یكپارچه كردن اقدامات اجرایی و مدیریتی در حیطه مدیریت سیلاب میباشد.
رییس شورای راهبردی و برنامه ریزی كنفرانس ملی مدیریت بحران گفت: در مسیر آگاه سازی و یكپارچه سازی اقدامات در بخشهای مختلف، ایجاد زمینه هم اندیشی و تعامل موثر دانشگاهیان و دستاندركاران اجرایی كشور در تعمیق مباحث مدیریت سیلاب است.
وی افزود: ایجاد بستر همكاری نزدیك بین بخش های خصوصی و دولتی در این امر، ایجاد دغدغه و توجه جدی به مدیریت یكپارچه سیلاب به ویژه در محیط های شهری نظر به رشد جمعیت و گسترش شهرنشینی و برنامه ریزی مشاركتی در مقابله با رویداد سیل با توجه به افزایش شدت و فراوانی فزاینده بروز سیل در شرایط تغییر اقلیم ضروری و حائز اهمیت است.
كنفرانس ملی مدیریت سیلاب از فردا(دوشنبه)به مدت دو روز از سوی دبیرخانه دایمی این كنفرانس در مركز آموزش های شهروندی شهرداری تهران برگزار می شود.
اجتمام(4)7029**1558
خسارت هاي ناشي از سيلاب پيامدهاي جبران ناپذيري به دنبال دارد
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۱۸
کد خبر:
80653895
تهران - رييس شوراي راهبردي و برنامه ريزي كنفرانس ملي مديريت سيلاب با تشريح آثار مخرب وقوع اين رخداد طبيعي در كشورمان گفت: خسارت هاي ناشي از سيلاب پيامدهاي جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت.