۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۵۵
کد خبر: 80654665
T T
۰ نفر

اغلب كمردردها با روش هاي غير جراحي درمان مي شوند

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۵۵
کد خبر: 80654665
اغلب كمردردها با روش هاي غير جراحي درمان مي شوند

كرمانشاه - متخصص طب فيزيكي و توانبخشي گفت: اغلب كمردردها نياز به جراحي ندارند و با روش هاي غير جراحي درمان مي شوند.

به گزارش ایرنا، دكتر 'سهیلا صمدزاده' روز دوشنبه افزود: كمردرد از شایعترین دردهای شناخته شده انسان است و حدود 80% افراد در طول زندگی خود حداقل یك بار كمردرد را تجربه می كنند كه شایعترین علت ناتوانی و مرخصی های استعلاجی در سنین زیر 45 سال است و اغلب به دلایل شغلی ایجاد می شود.

وی گفت: بطور كلی كمردرد به دو دسته مكانیكی و غیرمكانیكی تقسیم می شود كه 97% كمردردها از نوع مكانیكی است كه معمولاً بدنبال یك عامل مكانیكی مانند وضعیت نامناسب بدنی در طول روز، حركات فیزیكی نامناسب، ضعف عضلات كمری و شكمی و یا بواسطه زمین خوردن و تصادفات ایجاد می شوند و درد با فعالیت تشدید یافته و با استراحت بهبود می یابد.

وی با اشاره به اینكه این نوع از كمردردها به راحتی قابل پیشگیری هستند، گفت: درد در اغلب موارد محدود به ناحیه كمر است و یا در موارد كمتری حالت انتشاری دارد و در حدود 3% موارد درد به ساق پا و كف پا تیر می كشد كه بنام درد سیاتیك خوانده می شود و می تواند همراه با گزگز و مورمور شدن اندام تحتانی باشد، این علائم نشانه فشار روی ریشه عصبی است كه در فتق دیسك بین مهره ای و یا تنگی كانال نخاعی اتفاق می افتد.

استادیار دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در مورد كمر درد غیرمكانیكی گفت: این نوع كمر درد در موارد كمی می تواند بدلیل ضایعات احشایی، عفونت ها و یا كانسر باشد كه در آنها به ناحیه كمر ارجاع می شود مانند سنگ های كلیوی، عفونت های اداری، بیماری های لگن، بیماری های گوارشی مثل زخم دوازدهه، كوله سیستیت و پانكراتیت كه اینگونه موارد باید جدی تلقی شده و نیازمند بررسی و معاینه بالینی دقیق توسط پزشك معالج است.

دكتر صمدزاده گفت: از نظر زمانی، كمردردی را كه كمتر از یك ماه طول كشیده باشد، حاد می نامند و نشانه وقوع آسیب بافتی می باشد كه به درجات مختلفی در فرد ایجاد ناتوانی می كند كه در 90% موارد تا یك ماه برطرف می شوند، گاهی اوقات بعلت عدم رعایت دقیق و وضعیت نامناسب روحی و روانی بیمار بخصوص شیوع اضطراب و افسردگی، دردها ادامه یافته و تبدیل به درد مزمن می شوند و البته میزان عود كمردرد نیز بالا است.

این متخصص، كمردرد را مستلزم یك بررسی دقیق و درمان مناسب توسط تیم درمانی متشكل از پزشك، فیزیوتراپیست، كاردرمان، روانپزشك دانست و گفت: برای درمان كمردرد حاد، یك دوره استراحت كوتاه مدت به همراه داروهای تجویز شده از طرف پزشك معالج ضروری است.

وی اظهار داشت: یك تا دو روز استراحت در كمردردهای غیر اختصاصی و چهار تا پنج روز استراحت در دیسكوپاتی ممكن است درد را كاهش دهد ولی مدت زمان بیشتر لزوماً نمی تواند وضعیت را بهبود بخشد، از طرفی اضافه شدن عوارض بی حركتی كه بادرگیری اغلب سیستم های بدنی همراه است وضعیت را بدتر می كند.

دكتر صمدزاده استفاده از گرما و در موارد كمتری سرما، ماساژ، مانیپولاسیون و استفاده از دستگاه TENS می توانند مفید واقع شوند و بستن كمربند طبی در یك تا دو هفته اول می تواند به كاهش درد كمك كند.

وی خاطرنشان كرد كه بیمار باید هرچه سریعتر فعالیت را شروع نماید تا از ضعف عضلانی و عواقب بعدی جلوگیری نماید، تعدیل كار در محیط شغلی و پیاده روی های كوتاه مدت بدنبال یك تا دو روز استراحت توصیه می شود.

این مدرس دانشگاه گفت: پس از كاهش درد، ورزش های مناسب در حد تحمل فرد و در صورت امكان آب درمانی را می توان شروع كرد و البته توصیه های لازم جهت پیشگیری از عود كمردرد توسط پزشك ضروری است اغلب كمردردها با درمان های غیرجراحی بهبود می یابند، حتی دیسكوپاتی كمر نیز در 95% موارد نیاز به جراحی ندارد و روش های مختلف درمان می شود.

وی در مورد ورزش درمانی در كمر درد نیز افزود: به دلیل اینكه كمر درد در افراد مختلف علل متفاوتی دارد، لذا برنامه ورزشی در تمام افراد یكسان نیست و برای هر فرد ورزش های ویژه وی باید طراحی شود، بطور كلی ورزش های كششی باعث افزایش انعطاف پذیری بدن شده و كمردردهای ناشی از خستگی بدن را می كاهد.

دكتر صمدزاده گفت: ورزش های قدرتی باعث تقویت عضلات شكم، كمر و ران ها شده و از آسیب دیدگی ستون فقرات و دیسك های بین مهره ای جلوگیری می نمایند و ورزش های هوازی باعث كاهش وزن شده و سیستم قلبی – ریوی را تقویت می نمایند.

567