به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بورس تهران امروز در حالی معاملات خود را آغاز كرد كه جو حاكم بر بازار برخلاف روزهای گذشته مناسب تر شده بود و تمایل به خرید در اكثر گروه ها و نمادهای مطرح بازار دیده می شد. توقف نماد معاملاتی شركت نفت و گاز پارسیان قبل از شروع معاملات از نكات قابل توجه فعالان بازار بود كه دلیل اصلی آن خرید بلوك 34 درصدی پالایشگاه نفت شیراز كه دیروز در بورس صورت گرفت اعلام شده است. هرچند كه تركیب داراییهای نفت و گاز پارسیان با خرید این بلوك دستخوش تغییر شده است اما بازار انتظار توقف طولانی مدت نماد این شركت را ندارد.
تشكیل صف های خرید نصفه و نیمه در نمادهای پالایشگاهی و پتروشیمی نیز در ابتدای بازار مشهود بود لكن پس از شروع بازار و رشد شاخص در همان دقایق اولیه خریداران با اطمینان بیشتری وارد شدند و صف های خرید حجیم تر شد. اغلب سهامداران طی دیروز و امروز در مشورت با كارشناسان و فعالان بازار به دنبال سهام شركتهایی بودند كه پس از كاهش قیمت در هفته گذشته از پتانسیل رشد بیشتری برخوردار هستند. هرچند كه اكثر سهام به دلیل افت قیمت های غیر كارشناسی و متاثر از عوامل خارجی جای افزایش قیمت را دارند لكن ترجیح و سلیقه افراد و خریداران حاضر در بازار نیز می تواند در افزایش سریعتر قیمت موثر باشد.
در دقایق پایانی معاملات نیز نامه مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در سایت كدال درج شد كه در آن به افزایش بیش از 50 درصدی سود هر سهم این شركت در سال مالی منتهی به 30 اسفند 91 اشاره شده بود. انتشار این نامه نیز تا حدودی خیال سهامداران این شركت و سایر فعالان بازار را راحت كرد و بخشی از اعتماد از دست رفته آنها طی روزهای گذشته را بازسازی كرد. هرچند كه خیال بازار همچنان از جانب مجلس راحت نشده و بحث بهره مالكانه معادن و همچنین حق انتفاع از پروانه بهره برداری نیز تقریبا به سرنوشت مصوبه واریز 26 درصدی درآمد صادراتی شركتهای پالایشگاهی به صندوق توسعه دچار شده و ابهاماتی را ایجاد كرده است، اما به نظر می رسد كه بازار با پذیرش برخی واقعیت ها از اتفاقات هفته گذشته عبور كرده و در حال بازیابی مسیر روبه رشد خود است.
در كنار این موارد نباید به سادگی از كنار نارضایتی و گله مندی برخی فعالان بازار بویژه سهامداران جزء كه در خلال روزهای گذشته بخشی از سهام خود را تحت تاثیر جو منفی بازار از دست داده اند عبور كرد، چرا كه این گروه بویژه پس از انتشار نامه مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در مورد افزایش بیش از 50 درصدی سود هر سهم این شركت، نسبت به عملكرد مجلس و اظهارات نسنجیده و غیركارشناسی برخی نمایندگان مجلس مبنی بر وجود حباب در قیمت سهام این گروه بدبین شده اند و حتی در گوشه و كنار بازار از اجرای برخی سناریوهای سیاسی و غیرسیاسی جهت كاهش قیمت سهام و منفی شدن بورس در هفته گذشته می گویند.
در هر حال بورس تهران امروز شاهد معامله بیش از 223 میلیون سهم به ارزشی فراتر از 92 میلیار تومان بود كه در مقایسه با روز گذشته كاهش نشان می دهد. شاخص كل نیز امروز به لطف رشد قیمت سهام شركتهایی چون پالایشگاه نفت اصفهان، نفت تبریز، گل گهر، مپنا و چادرملو با 251 واحد رشد مواجه شد و به ارقامی بالاتر از 43 هزار واحد بازگشت. ارزش بازار نیز امروز تا رسیدن به مرز 210 هزار میلیارد تومان پیش آمد اما موفق به عبور از آن نشد.
در گروه پالایشگاهی تمامی نمادها افزایش قیمت و تقاضای خرید را شاهد بودند. پالایشگاه نفت اصفهان بیشترین حجم معاملات را در این گروه شاهد بود. در گروه پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس با اقبال خریداران و افزایش قیمت در ابتدای بازار مواجه شد اما در ساعات پایانی بازار این روند تغییر كرد. بیشترین حجم معامله دراین گروه در همین نماد رقم خورد بطوریكه بیش از 16 میلیون سهم مورد داد و ستد قرار گرفت كه سهم فروشنده های حقیقی بیش از 14 میلیون سهم بود. پس از هلدینگ خلیج فارس نماد سرمایه گذاری پتروشیمی با معامله بیش از 10 میلیون سهم رتبه دوم را داشت كه سهم فروشنده های حقوقی فقط 25 هزار سهم بود. هرچند كه كاهش قیمت در این نماد برخی از سهامداران را به خروج از این سهم راضی كرده است اما همچنان به دلیل رشد سودآوری در زیرمجموعه های این شركت و برگزاری مجامع این شركتها، اقدام به خرید در این نماد، یكی از گزینه های پیش روی فعالان بازار به حساب می آید. نكته قابل توجه آنكه پتروشیمی خارك نیز علیرغم ارزنده بودن از لحاظ قیمتی شاهد كاهش قیمت بود و بیشترین تاثیر منفی بر شاخص كل را داشت. در این گروه انتشار برخی اخبار و اعدا و ارقام پیرامون نرخ خوراك نیز توجه فعالان بازار را به خود جلب كرده است.
در گروه فلزات اساسی و كانی های فلزی نیز معاملات در قیمتهایی بالاتر از قیمتهای روز گذشته پیگیری می شد. ذوب آهن اصفهان با داد و ستد بیش از 3 میلیون سهم توانست به قیمتهای بالاتر از 300 تومان بازگردد. توسعه معادن روی، معادن و فلزات، چادرملو، گل گهر، فولاد صبانور، معادن بافق و باما نیز بعضا تا سقف قیمتی پیش رفتند و در برخی ساعات نیز با صف خرید روبرو شدند.
در گروه محصولات غذایی بازار شاهد بازگشایی نمادهای شیرپاستوریزه پگاه اصفهان و گلوكزان بود كه افزایش قیمتی در محدوده 40 درصد را تجربه كردند. بیشترین حجم معاملات در این گروه به توسعه صنایع بهشهر تعلق داشت كه این حجم در مقایسه با روزهای گذشته پایینتر بود اما در نهایت وبشهر نیز توانست به قیمتهای بالاتر از 200 تومان بازگردد.
گروه سیمانی همچنان شاهد صف های خرید در اكثر نمادهای خود می باشد. در این گروه سیمان فارس و خوزستان با جابجایی بیش از 8 میلیون سهم مواجه شد اما همچنان شاهد صف خرید بود. در این گروه تنها سیمان بهبهان كاهش قیمت را تجربه كرد. افزایش قیمت محصولات در این گروه و كاهش ریسك سبد سهام با توجه به كاهش قیمت سایر گروه های بازار در هفته گذشته، انگیزه اصلی خریداران سهام سیمانی در روزهای اخیر عنوان شده است.
در گروه قند و شكر بازار شاهد كاهش قیمت در تمامی نمادها بود. برعكس گروه سیمانی، كاهش قیمت محصولات در این گروه دلیل اصلی كاهش قیمت سهام عنوان شده است. در گروه كوچك بیمه نیز همچنان بیمه دانا رشد 4 درصدی قیمت را تجربه می كند. مهمترین بحث در مورد این شركت انجام افزایش سرمایه و الزامات ایجاد شده برای این شركت در این زمینه است. گروه انبوه سازی و مستغلات نیز در برخی نمادها شاهد رشد نسبی قیمت و در برخی دیگر شاهد كاهش نسبی قیمتها بود. معامله بیش از 16 میلیون سهم در نماد آذرآب و تشكیل صف فروش در نماد صنعتی دریایی ایران نیز از دیگر نكات قابل توجه بازار امروز بود
اقتصام (2)**2074
گزارش ايرنا از بورس تهران
افزايش تمايل به خريد در اكثر نمادها
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۶:۲۱
کد خبر:
80664813
تهران- اغلب سهامداران طي ديروز و امروز در مشورت با كارشناسان و فعالان بازار به دنبال سهام شركتهايي بودند كه پس از كاهش قيمت در هفته گذشته از پتانسيل رشد بيشتري برخوردار هستند.