به گزارش ایرنا از منابع خبری صربستان، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان مذاكرات روز سه شنبه و چهارشنبه در جمع خبرنگاران در بروكسل گفت كه نخست وزیران صربستان و كوزوو در مورد موضوع های توافق نامه عادی سازی بلگراد و پریشتینا به توافق رسیدند.
'هاشم تاچی' نخست وزیر كوزوو در پایان مذاكرات در بروكسل به خبرنگاران گفت كه در مورد اجرای مفاد توافق نامه عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا با نخست وزیر صربستان موافقت شد و توافق نهایی در مورد جزئیات این توافق نامه متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه تمامی مفاد توافق نامه بروكسل در 6 ماه آینده بررسی می شود، گفت كه جزئیات مربوط به اجرای توافق نامه عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا متعاقبا در جلسات گروه های كارشناسی طرفین و همچنین دولت های صربستان و كوزوو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
'ایویتسا داچیچ' نخست وزیر صربستان نیز به خبرنگاران گفت كه پیرامون چارچوب موضوعات توافق نامه عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا توافق حاصل شد و در چند روز آینده در مورد شرایط و مدت زمانی كه این توافق نامه بایستی به اجرا گذاشته شود، دولت صربستان تصمیم خود را اعلام می كند.
وی همچنین افزود پس از اعلام نظر دولت های صربستان و كوزوو در چند روز آینده، جزئیات متون این توافق نامه از سوی گروه های كارشناسی و دولت های صربستان و كوزوو بررسی می شود.
نخست وزیر صربستان در مورد زمان تشكیل جامعه حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو گفت كه پس از انتخابات حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو تا پایان سال جاری میلادی، این جامعه تشكیل خواهد شد.
اجرای توافق نامه عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا و چگونگی تشكیل جامعه حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو كه در نیمه دوم آوریل در بروكسل بین نخست وزیران صربستان و كوزوو به امضا رسید، برای ادامه مراحل ائتلاف اروپایی صربستان و همچنین شروع مراحل عضویت كوزوو در اتحادیه اروپا بسیار مهم است.
صربستان انتظار دارد كه در نشست سران اتحادیه اروپا كه در بیست و هشتم ماه ژوئن سال جاری میلادی ( 7 تیر ماه) در بروكسل برگزار خواهد شد، تاریخ شروع مذاكرات بروكسل با بلگراد برای پیوستن به این اتحادیه اعلام شود.
مقامات بلندپایه صربستان بارها تأكید كردند كه حكومت بلگراد هرگز استقلال كوزوو را به رسمیت نمی شناسد و دولت صربستان همیشه در كنار صرب های كوزوو قرار دارد.
صرب های شمال كوزوو كه توافق نامه پیشنهادی بروكسل را قبول ندارند، بر این باورند كه این توافقنامه كه در آن به چگونگی خودمختاری جامعه حكومت های محلی صرب های كوزوو اشاره شده است، آنها را به زیر چتر حكومت پریشتینا می برد.
صرب های شمال كوزوو كه حاكمیت آلبانیایی تباران را قبول ندارند و كوزوو را بخشی از صربستان می دانند، تحت هیچ شرایطی به تعطیل كردن نهادهای صربستان در كوزوو تن نمی دهند، آنان می گویند فقط از قوانین حكومت صربستان پیروی می كنند.
مقامات بلگراد در گفت وگو با نمایندگان حكومت های محلی صرب های شمال كوزوو بر آنند كه صرب های كوزوو را با مفاد توافقنامه بروكسل آشنا كرده و به آنها بگویند كه این توافقنامه با قانون اساسی صربستان مغایرت ندارد و بلگراد در هیچ شرایطی صرب های كوزوو را تنها نمی گذارد.
هیأت های مذاكره كننده بلگراد و پریشتینا پس از شش ماه مذاكرات پی در پی در سطح بالای سیاسی در بروكسل، 30 فروردین ماه در امور خودمختاری جامعه حكومت های محلی شمال كوزوو بر اساس پیش نویس 15ماده ای مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروكسل توافقنامه ای را امضا كردند.
این توافقنامه تاكنون به طور رسمی از سوی طرفین نهایی نشده است.
بر اساس طرح پیشنهادی 'كاترین اشتون' كه از سوی 'ایویتسا داچیچ' و 'هاشم تاچی' نخست وزیران صربستان و كوزوو در تاریخ 30 فروردین ماه امسال در بروكسل امضا شد، پلیس در شمال كوزوو فقط از صرب تباران خواهد بود و نیروهای امنیتی كوزوو نمی توانند بدون تأیید ناتو و موافقت جامعه حكومت های محلی صرب ها در شمال كوزوو حضور یابند.
همچنین در این توافقنامه از جمله برای خودمختاری جامعه حكومت های محلی صرب های كوزوو پیشنهاد شده كه این جامعه از اختیارات اجرایی و قانونگذاری به ویژه در زمینه امور پلیسی در قسمت شمالی كوزوو برخوردار باشند.
پارلمان كوزوو در فوریه سال 2008 بطور یكجانبه استقلال این منطقه از صربستان را اعلام كرد.
بلگراد با ادعای این كه كوزوو استان جنوبی صربستان است، استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل كردن سند استقلال از راه های دیپلماتیك است.
كوزوو از ژوئن سال 1999تحت قیمومیت هیات غیرنظامی سازمان ملل متحد قرار داشته و نیروهای پیمان آتلانتیك شمالی تحت عنوان 'كی فور' نیز مسؤولیت تأمین امنیت آن را بر عهده دارند.
اروپام**2061**
بلگراد- نخست وزيران صربستان و كوزوو پس از دو روز مذاكره در بروكسل در حضور 'كاترين اشتون' مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا درباره موضوعات مفاد توافق نامه امضا شده درتاريخ 19 آپريل امسال ( 30 فروردين) براي عادي سازي روابط يگراد و پريشتينا، توافق كردند.