به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، الکساندر بوتسان خارچنکو سفیر روسیه در صربستان چهارشنبه در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا تصریح کرد: توافق بروکسل در مورد کوزوو همانند نقشی که توافقنامه مینسک برای کییف ایفا کرد، میتواند پوششی برای تلاش در راستای تسلیح پریشتینا باشد.
خارچنکو با بیان اینکه در سالهای اخیر یک ارتش غیرقانونی توسط کوزوو ایجاد شده افزود: با در نظر گرفتن افشاگریهای آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان درباره توافقنامههای مینسک، میتوان فرض کرد که توافق بروکسل هم به احتمال زیاد به عنوان پوششی برای توسعه توانمندی نظامی پریشتینا صورت گرفته است.
سفیر روسیه تاکید کرد: توافق بروکسل (در مورد کوزوو) برای غرب همان نقشی را ایفا کرد که توافقنامه مینسک در مورد اوکراین انجام داد و این موضوع در حقیقت یک سرپوش بود.
وی با اشاره به اینکه بلگراد همچنان بر پایبندی به اسناد و توافقات موجود پافشاری میکند و تمایلی به دستیابی به توافقات جدید ندارد، افزود: الکساندار ووچیچ رئیس جمهور صربستان اصرار دارد که طرفین به جای ایجاد توافقات جدید، گفتوگوها را در مورد اجرای توافقات قبلی در مورد جامعه شهرداریهای صرب در کوزوو از سر بگیرند.
خارچنکو ادامه داد: غرب در این خصوص فریبکارانه عمل میکند و هدفش از شروع مذاکرات و دستیابی به توافقات جدید، اتخاذ تصمیمات جدید برای ایجاد جامعه شهرداریهای صرب به عنوان سازمانهای غیردولتی تشریفاتی بدون حقوق و اختیار است.
سفیر روسیه با تاکید بر اینکه انتظار یافتن راهحل پایدار برای بحران کوزوو خیلی زود است، گفت: متأسفانه امید کمی برای پیدا کردن راهحلی پایدار وجود دارد و خروج از این بحران تنها در صورتی امکانپذیر است که بر اساس قوانین بینالمللی و قطعنامه ۱۲۴۴ کمیسیون امنیت سازمان ملل در مورد آن تصمیمگیری شود.
به گزارش ایرنا، پس از آن که کوزوو یک افسر پیشین صربتبار را که متهم به اقدام تروریستی است، بازداشت کرد؛ صربهای شمال کوزوو جادههای اصلی را بسته و به سمت یک خودروی متعلق به دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کوزوو آتش و نارنجک پرتاب کردند.
بر اساس گزارشها، پس از این تنشها تعدادی از معترضان بازداشت شدند. اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو خواستار خویشتنداری طرفهای درگیر در ناآرامیها شدند.
الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان، مقامهای پریشتینا از جمله آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو را به دلیل «اقدامات یکجانبه بیشمار» به افزایش تنشها متهم کرد.
وی گفت: وقتی فکر میکنید یک مشکل را حل کردهایم یک مشکل دیگر ایجاد میشود.
ووچیچ خواستار آزادی صربهایی شد که در پی تنشهای اخیر بازداشت شدند.
وی گفت: پلیس کوزوو هیچ ارتباطی (به قسمت صربنشین) ندارد. افراد مسلح خصوصا کسانی که تا بن دندان مسلح هستند، موجب ترس و وحشت در میان جمعیت صربها میشوند.
پیش از این موضوع تعویض پلاک خودروهای صربهای کوزوو که در نهادهای محلی وابسته به صربستان شماره شده بودند، به یک معضل پرتنش تبدیل شده بود.
ماموران پلیس، قضات، دادستانها و دیگر کارکنان دولت در ماه نوامبر در پی دستور دولت کوزوو مبنی بر لزوم تعویض این پلاکها با پلاکهای صادر شده در کوزوو، کارهایشان را ترک کردند. این مساله پس از حدود ۲ سال با میانجیگری اتحادیه اروپا حل شد.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد اما بلگراد همچنان آن را سرزمین خود میداند.
نظر شما