به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، كوآنزیم Q10 و یا CoQ10 در تبدیل غذا به قند كه سلول ها برای فعالیت به آن نیاز دارند، نقش مهمی ایفا می كند.
كوآنزیم Q10 كه 'یوبی كوئینون' هم نامیده می شود، یك آنتی اكسیدان قوی است كه در غشای داخلی میتوكندری تمام بافت ها یافت می شود و برای اولین بار توسط محققان در سال 1957 از میتوكندری گاو جدا شد.
این كوآنزیم در تمام سلول های بدن به ویژه در قلب، كبد، كلیه و لوزالمعده از اسید آمینه تیروزین ساخته می شود و نقش مهمی در تولید انرژی داخل سلولی دارد.
به گفته محققان، كوآنزیم Q10 به اندازه زیادی در بافت سالم قلب یافت می شود اما نتایج مطالعات نشان می دهد كه میزان این كوآنزیم در بافت قلب بیمارانی كه به حمله قلبی مبتلا شده اند ،كاهش می یابد.
براساس نتایج این مطالعه كه توسط محققان مركز قلب بیمارستان دانشگاهی كپنهاگ بر روی 420 بیمار قلبی انجام شد ، پس از دو سال مصرف مكمل غذایی این كوآنزیم تعداد كمتری از این بیماران به دلیل حوادث مرتبط با بیماری قلبی در بیمارستان بستری شدند و تعداد بیشتری از آنها زنده ماندند.
پروفسور'سوند مورتنزن' كه ریاست این مطالعه را برعهده داشت، گفت: پزشكان باید مصرف مكمل غذایی كوآنزیم Q10 را برای درمان بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی مد نظر قرار دهند.
علمی(6)**2038**1581
تهران- دانشمندان مي گويند كه مصرف مكمل غذايي ارزان قيمت«كوآنزيم Q10» به كاهش مرگ وميرناشي ازبيماري هاي قلبي به ويژه درميان بيماراني كه حمله قلبي داشته اند، كمك مي كند.