۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۶:۲۲
کد خبر: 80672682
T T
۰ نفر
سيگار كشيدن مادران باردار، خطرناك‌ترين فاكتور سندرم مرگ ناگهاني در نوزادان است

رودان- يك كارشناس ارشد مامايي با اشاره به عوارض زيانبار مصرف دخانيات در زنان گفت: سيگار كشيدن زنان باردار مهمترين و خطرناك‌ترين فاكتور سندرم مرگ ناگهاني در نوزادان است كه به تلف شدن كودك در داخل رحم مادر منجر مي‌شود.

كبری كمالی روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استعمال دخانیات در زنان باردار موجب سقط جنین، زایمان پیش از موعد، جدا شدن ناگهانی جفت، تولد نوزاد با وزن كم، خونریزی شدید هنگام زایمان، مرگ ومیر نوزادان، مرده زایی، مرگ زیر یك ماه و همچنین سندرم مرگ ناگهانی شیرخواران می شود.

وی ادامه داد: سیگار كشیدن و استنشاق دود غیرمستقیم سیگار در طول دوران بارداری؛ اختلالات تنفسی و مشكلات بینایی در دوران كودكی، عقب‌ماندگی ذهنی، اختلال حواس، بزهكاری و خشونت در دوران جوانی و بزرگسالی را نیز افزایش می‌دهد.

كمالی اضافه كرد: تحقیقات نشان می دهد دود سیگار در دوره بارداری می تواند سن رسیدن به یائسگی در فرزندان دختر را كاهش دهد و مشكلات باروری را نیز افزایش دهد.

این كارشناس ارشد مامایی با اشاره به عوارض استعمال سیگار در زنان اظهار كرد: مادران سیگاری در شیردهی به نوزادان خود نیز دچار اختلال می‌شوند كه این اختلال تا حد زیادی مربوط به تغییر طعم شیر؛ به دلیل ورود سموم و نیكوتین به آن است كه باعث عدم پذیرش شیر توسط نوزاد می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینكه سیگار كشیدن در دوره بارداری عامل خطری است كه قابل پپشگیری می باشد؛ افزود: زنان و مادران نه تنها برای حفظ سلامت خود بلكه برای سلامت طفل متولد نشده و ارتقای شاخص های سلامت در جامعه باید مصرف سیگار را ترك كنند.

كمالی در پایان با بیان اینكه از آنجائیكه بطور صریح عنوان نشده كه مشكلات ناشی از استعمال دخانیات با چه تعداد سیگار و یا با كدامیك از مواد شیمیائی موجود در تنباكو رابطه دارد؛ از مادران خواست در دوران بارداری سیگار نكشند و سعی كنند كمتر در مواجهه با دود سیگار قرار بگیرند، تا با به دنیا آوردن فرزندان سالم؛ نشاط، پویایی و سلامت را برای جامعه به ارمغان بیاورند. ك/3

7196/668