سید 'مجید رفعت جاه' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: نتایج حاصل از پایش نشان می دهد كه روزانه 300 پروانه بالغ آفت توتا در تله های مزارع می افتد.
وی با بیان اینكه مطلوبیت گوجه فرنگی برای این آفت بسیار بالا بوده اظهار كرد: برای مبارزه با پروانه توتا گوجه فرنگی نصب تله نوری به تعداد یكصد عدد در هر هكتار به كشاورزان توصیه می شود.
رییس اداره تولیدات گیاهی شهرستان اصفهان گفت: از طرف دیگر سطح زیر كشت گوجه فرنگی در این منطقه امسال نه تنها نسبت به سال گذشته بلكه نسبت به سالهای نرمال آبی نیز 300 هكتار افزایش یافته است.
به گفته وی، اكنون 700 هكتار از اراضی كشاورزی شهرستان اصفهان زیر كشت گوجه فرنگی قرار دارد.
وی با اشاره به خسارات جبران ناپذیر این آفت گفت: كشاورزان باید به محض مشاهده اولین علائم خسارت روی محصولات خود برای آگاهی از توصیه های لازم در باره نوع و زمان سمپاشی به جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان مراجعه كنند.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان تصریح كرد: در صورت عدم دسترسی به برق استفاده از تله های خورشیدی یا فرمونی باتعداد 20 عدد در هر هكتار استفاده شود.
رفعت جاه گفت: كشاورزان به محض مشاهده لاروهای سنین اول و دوم روی برگ یا پارانشیم میانی برگ ها از عامل بیولوژیك bt با فرم امولسیون داخلی به میزان چهار لیتر در هر هكتار و امولسیون خارجی به غلظت یك و نیم در هزار و از فرمولاسیون پودر به میزان 300 گرم در هر هكتار استفاده شود.
وی خاطر نشان كرد: كشاورزان با كارشناسان این اداره به طور مرتب در ارتباط باشند.
وی علایم خسارت به بوته های گوجه فرنگی را تشریح كرد و گفت: بوته های گوجه فرنگی از مرحله گیاهچه تا گیاه مورد كامل حمله آفت قرار می گیرد.
وی افزود: لاروهای آفت از جوانه های انتهایی ،ساقه،برگ گل و میوه تغذیه می كنند.
رفعت جاه تصریح كرد: استفاده از روش های پیشگیرانه و زراعی ،مبارزه غیر شیمیایی و مبارزه شیمیایی در صورت لزوم به كشاورزان توصیه می شود.
وی با تاكید بر افزایش روشهای كنترل آفات در گلخانه ها و مزارع باز هشدار داد : این آفت می تواند تا 100 درصد به محصولات خسارت وارد كند.
به گزارش ایرنا،این آفت مهمترین و خطرناكترین آفت گوجه فرنگی محسوب می شود.
اولین بار در كشور این آفت در آبان ماه سال 79 در استان آذربایجان غربی گزارش شد و سپس در استان هایی غربی و مركزی از جمله استان اصفهان نیز مشاهده شد.
این آفت بین 10 تا 12 نسل داشته و حشرات ماده این آفت تا 260 عدد تخم روی برگ های گیاه میزبان قرار می دهند.
این آفت میزبان گوجه فرنگی،سیب زمینی،تنباكو و علف های هرز تاجریزی می شود.
ت/7135/1042
اصفهان-رييس اداره توليدات گياهي جهاد كشاورزي شهرستان اصفهان گفت: نتايج حاصل از پايش آفت 'پروانه توتا' در مزارع اين منطقه، نشان از شيوع نگران كننده اين آفت در مزارع دارد.