۱۳ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۳۱
کد خبر: 80683155
T T
۰ نفر
سند ملي گياهان دارويي و طب سنتي آماده تصويب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است

تهران- سند ملي گياهان دارويي و طب سنتي براي تصويب نهايي در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفت.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دكتر 'منصور كبگانیان'، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور با بیان این مطلب افزود: سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی كه در جلسات متعدد شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور بررسی و در جلسه اخیر این ستاد نهایی شده است، پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی می‌شود.

وی افزود: این سند ملی در شش ماده و هشت تبصره و در دو حوزه 'گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی' و 'طب سنتی و داروسازی سنتی' تنظیم شده و با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد هر حوزه، اهداف، راهبردها و اقدامات این حوزه‌ها به تفكیك ارائه شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ساز و كار اجرایی كردن و نظارت بر اجرای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی با تشكیل ستادی فرا دستگاهی با عنوان ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش‌بینی شده كه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس ستاد و وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی نائب رئیس این ستاد خواهند بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر ادامه داد: وزیران علوم تحقیقات و فناوری، جهاد كشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و وزیر كار، تعاون و رفاه اجتماعی یا معاون مرتبط آنها، رئیس جهاد دانشگاهی، رئیس مركز همكاری‌های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی و معاون طب سنتی این وزارتخانه، نماینده شورای تخصصی مشترك شورای عالی حوزه و شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور و چهار نفر از متخصصین و خبرگان مرتبط در گرایش‌های مختلف، اعضای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی هستند.

دكتر كبگانیان گفت: ارزش‌های بنیادین، چشم‌انداز و سیاست‌های كلان سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در مواد دو تا چهار سند تدوین شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سرزمین ایران از نظر تنوع اقلیمی، كشوری ممتاز و با رتبه بالا و از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی دارای 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده جهانی می‌باشد.

وی افزود: بر اساس نظر گیاه­شناسان و پ‍‍ژوهشگران، تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود 8000 گونه است كه از نظر تنوع گونه­ای حداقل دو برابر قاره اروپاست و تحقیقات دانش­پژوهان كشور نشان داده است از این تعداد بیش از 2300 گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌‌ای و آرایشی بهداشتی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر ادامه داد: از تعداد كل گونه­های شناخته­شده هم 1728 گونه، گیاهان بومی ایران می­باشند و فقط در سرزمین ایران می‌رویند و به عنوان یك ظرفیت انحصاری در كشور محسوب می‌شوند.

دكتر كبگانیان در پایان نیز گفت: حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی از 60 میلیارد دلار در سال 1996 به 100 میلیارد دلار در سال 2010 افزایش یافت و بر اساس پیش­بینی بانك جهانی در سال 2050 گردش مالی و تجارت جهانی متمركز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به حدود 5000 میلیارد دلار خواهد رسید.

علمی(1)**9190**1599
۰ نفر