۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۱۲
کد خبر: 80688691
T T
۰ نفر
موزه مكتب كمال‌الملك در باغ نگارستان تاسيس مي‌شود

تهران- موزه مكتب كمال‌الملك با گردآوري 120 اثر، از اين هنرمند شهير ايراني و شاگردان مدرسه صنايع مستظرفه در باغ نگارستان افتتاح مي‌شود.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار ایرنا، مدرسه صنایع مستظرفه به عنوان اولین دانشگاه هنری ایران كه در عصر قاجار توسط كمال الملك تاسیس شد، تاثیر فراوانی بر هنر ایران و عبور از هنر سنتی و رسیدن به هنر مدرن داشته است.

از این رو مسوولان شهری به منظور احیای خاطرات هنری شهر تهران و مكان‌های فرهنگی و تاریخی، با گردآوری آثار كمال الملك، شاگردان و اسناد مدرسه صنایع مستظرفه، موزه مكتب كمال الملك را در باغ نگارستان تاسیس كرده اند.

در این موزه آثار كمال الملك به همراه بیش از 100 اثر از دو نسل از شاگردان كمال الملك ( شاگردان مستقیم استاد و شاگردان نسل دوم هنرستان كمال الملك) به نمایش در خواهد آمد. در این موزه آثاری از هنرمندانی چون؛ ابوالحسن صدیقی، جعفر پتگر، علی اكبر صنعتی، عباس كاتوزیان، هادی تجویدی، اسماعیل آشتیانی، جمشید امینی، و..... به نمایش در خواهد آمد. همچنین در این موزه اسناد،عكس‌ها، احكام و دست‌نوشته‌های مدرسه صنایع مستظرفه، نیز در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

علاوه بر گردآوری این آثار، با همكاری دانشگاه تهران به بازسازی و احیای مدرسه صنایع مستظرفه در باغ نگارستان پرداخت و بر همین اساس موزه مكتب كمال الملك در محل سابق این مدرسه بر روی عموم مردم گشایش خواهد یافت.

مدرسه صنایع مستظرفه (School of Fine Arts) به سرپرستی كمال‌الملك در سال 1287 شمسی مطابق با 1911 میلادی افتتاح شد.

این مدرسه برای تدریس و توسعه نقاشی تاسیس و همزمان به رشته‌های منبت‌كاری، موزائیك‌سازی و قالی‌بافی نیز پرداخت. چند سال بعد از تاسیس این مدرسه زیر نظر كمال‌الملك، ابوالحسن صدیقی بخش مجسمه‌سازی را نیز در این مدرسه دایر كرد. كمال الملك در این مدرسه بالغ بر 70 هنرجو تربیت كرد كه بیش از 50 نفر از آنها به مراتب والای هنری دست یافتند. پس از مرگ كمال‌الملك، مدرسه صنایع مستظرفه به دو مدرسه دیگر یعنی هنرستان كمال‌الملك و هنرستان هنرهای سنتی تقسیم شد و بر همین اساس پایه‌های جریان شكل گیری هنر مدرن از بدنه این مدرسه‌ها گذاشته شد.



***دومین ویژه‌نامه جشنواره پرچم منتشر شد

دومین شماره از ویژه‌نامه تحلیلی نخستین جشنواره پرچم با تمركز بر راهكارهای توسعه فضای بصری جامعه و تكیه بر عناصر تصویری پرچم جمهوری اسلامی ایران، از دیدگاه هنرمندان، صاحب‌نظران و جامعه‌شناسان منتشر شد.

ناصر امین‌زاده، رئیس جشنواره در این ویژه‌نامه در مقاله‌ای مكانت‌بخشی پرچم و تاثیر آن بر تقویت حس مكان را مورد بحث قرار داده است. همچنین محسن یونسی، دبیر اجرایی جشنواره در گفت‌وگویی، میزان استقبال هنرمندان از جشنواره را مطرح كرده است.

گفت‌وگوهای تازه و خواندنی با احمد مسجدجامعی، رسول خادم، قباد شیوا، خسرو معتضد، جمال‌الدین اكرمی، محمد علی بنی‌اسدی، محمد راستانی، فرزاد ادیبی، ساعد مشكی، محمدرضا محسنی‌ثانی، ملك‌محمد لاری‌زاده، حسین فرش‌فروش و غلامرضا علیزاده درباره پرچم كشورمان از دیگر مطالب این ویژه‌نامه است.

همچنین یادداشت‌هایی از افرادی چون علی‌اكبر قاضی‌زاده، رسول اولیازاده، سعید الله‌وردی، و نوشته‌ای از محمدمهدی رسولی، از دیگر مطالب خواندنی نشریه است.

نخستین جشنواره پرچم در سه رشته عكس، پوستر و نقاشی كودك‌ونوجوان، به همت مدیریت فرهنگی- هنری منطقه 5 با محوریت فرهنگسرای فردوس برگزار می‌شود.

فراهنگ**9173** 1418
۰ نفر