'مقام شهادت اوج بندگی و سیر و سلوك در عالم معنی است و ما خاكیان محجوب چه می دانیم كه این ارتزاق عند رب الشهدا چه است؟' امام خمینی(ره)
هرازگاهی چند از آنانی بنویسیم كه عشق را در مسیر رسیدن به معبود یافتند و این راه را به سبكی بال پرندگان طی كردند. آنان كه روشنی اندیشه پاك شان در دل تاریكی های زمان، مسیر هدایت و سخن شان پاسخ همه سوالات بی جواب است. دفتر پژوهش و بررسی های خبری به منظور پاسداشت مقام شهید با ارائه سلسله گزارشهای یادنامه سخن عشق همراه می شود با عاشقان حقیقی كه معرفت الهی را به حق درك كردند.
و امروز همراه با شهید حسین خلعتبری
سرلشگر حسین خلعتبری در 1328 هجری خورشیدی در روستای بصل كوه رامسر دیده به جهان گشود. وی در یك خانواده مذهبی و سخت كوش رشد و پرورش یافت و دوران كودكی و جوانی خویش را در زادگاهش گذراند.
او پس از پایان دوران ابتدایی و دبیرستان در 1349 هجری خورشیدی به خدمت سربازی اعزام و بعد از آن در 1351 هجری خورشیدی وارد دانشكده خلبانی نیروی هوایی شد، وی پس از یادگیری دوره مقدماتی پرواز به منظور گذراندن دوره پیشرفته این فن به آمریكا رفت.
این شهید راه حق و حقیقت ابتدا در این كشور آموزش خویش را در دانشگاه شپارد آغاز كرد و پس از مدتی به دانشگاه تگزاس رفت، هوش و ذكاوت بالای حسین خلعتبری در یادگیری باعث شد تا وی دانشجوی ممتاز و برجسته دانشگاه شود.
حسین خلعتبری همچنین آموزش شلیك موشك ماوِریك(موشك هوا به سطح) كه می تواند انواع شناورها را مورد هدف قرار دهد، را با موفقیت گذراند و به علت همین مهارت وی را حسین ماوریك نام نهادند.
سرانجام وی با دریافت گواهینامه خلبانی هواپیمای اف 4 به میهن بازگشت و به عنوان ستوان دوم در پایگاه ششم شكاری بوشهر مشغول به خدمت شد.
این بزرگمرد پرتلاش با آغاز انقلاب اسلامی در كنار مردم به مبارزه با رژیم پهلوی پرداخت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز برای برقراری ایرانی آباد و سرفراز، در كنار دیگر یاران انقلاب بسیار تلاش كرد.
حسین خلعتبری كه هماره در صف مبارزین قرار داشت، با شروع جنگ تحمیلی در كنار مردمان این دیار به دفاع از مام وطن پرداخت.
مدتی كوتاه پس از تهاجم نیروهای بعثی نیروی هوایی ارتش ایران، وارد صحنه نبرد شد و دوعملیات را طراحی و اجرا كرد. یكی از عملیات ها با رمز البرز مربوط به به پایگاه هوایی بوشهر و هدف پایگاه شعیبیه در استان بصره بود، كه با رسیدن به هدف، حسین خلعتبری با مهارتی خاص همه اهداف از پیش تعیین شده را بمباران كرد و عملیات با موفقیت به پایان رسید. این شهید شجاع و دلیر از جمله نخستین خلبانانی بود كه پس از حمله هوایی عراق به فرودگاه مهرآباد به بغداد حمله كرد.
بر اساس هماهنگی های صورت گرفته در آذر 1359 هجری خورشیدی قرار شد، تا نیروهای هوایی و دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در هفتم آذر به دو اسكله البكر و الامیه حمله كنند، در هنگامه عملیات این شهید راه آزادی، با مهارت و رشادت بسیار خویش، ناوچه های عراقی را مورد هدف قرار داد و آنها را منهدم كرد. شهید خلعتبری در این عملیات موفق شد ناوهای اوزا، مین جمع كن، نیروبر و چندین اژدر افكن نیروهای بعثی را نابود كند.
پس از این عملیات به دلیل مهارت والای وی به او لقب حسین ماوریك (شكارچی ناوهای اوزا) را دادند. مهارت و كاردانی حسین خلعتبری به میزانی بود كه وی در هنگام مانورها و عملیات جنگی در انهدام هدف و شلیك موشك ماوریك بی همتا بود و می توانست به چندین هدف همزمان حمله كند.
روزهای پایانی 1359 هجری خورشیدی، حسین خلعتبری یكی از بی نظیر ترین و به یادماندنی ترین حمله های هوایی خود یعنی حمله به اچ 3 را انجام داد، با توجه به این كه عراق همه هواپیماهای ذخیره خود را برای سالم ماندن به پایگاه های الولید در نزدیكی مرز اردن منتقل كرده بود، تصمیم بر آن شد تا نیروی هوایی، این پایگاه ها را مورد هدف قرار دهد.
سرانجام پانزدهم فروردین 1360 هجری خورشیدی هشت فروند هواپیمای فانتوم از پایگاه هوایی همدان به پرواز درآمدند و به پایگاه های الولید رسیدند و با موفقیت این پایگاه ها را بمباران كردند.
شهید خلعتبری در این عملیات نقشی پررنگ و موثر داشت و با مانورهای پی در پی، همه بمب های خود را روی اهداف فرو ریخت و افتخاری دیگر برای این سرزمین كهن به ارمغان آورد.
تاسیسات نفتی، یگانهاي دریایی، پل الاماره و پالایشگاه كركوك بارها به دست او مورد حمله و تخریب قرار گرفت كه تنها بخشی از دلاوری های این مرد بزرگ است. همچنین وی در عملیات مروارید بر فراز خلیج فارس نقشی ماندگار ایفا كرد.
شهید خلعتبری از سوی فرماندهی نیروی هوایی برای مأموریتی بسیار مهم و حساس انتخاب شد، شرح این ماموریت بمباران شدید نیروهای پشتیبانی عراق بود، در میانه نیروهای عراقی، تعدادی از خانه های متحرك مشاهده می شد، مكان هایی كه افسرهای عالی رتبه و ژنرال های عراقی در آنجا حضور داشتند، شهید خلعتبری متوجه این خانه ها شد و خانه ها را مورد هدف قرار داد و با مهارت كامل خویش همه آنها را نابود كرد، این عمل وی با قدردانی ویژه مقامات عالی رتبه دفاع مقدس روبرو شد.
یكم فروردین 1364 هجری خورشیدی در پایگاه سوم شكاری همدان اعلام آماده باش شد. حسین خلعتبری برای مقابله با هواپیماهای دشمن به پرواز درآمد و در منطقه سقز كردستان با دو فروند میگ 23 عراقی و یك فروند میگ 25 عراقی درگیر شد، وی در ارتفاع 35 هزار پایی یكی از میگ های 23 را هدف قرار داد، كه پس از برخورد موشك، میگ نابود شد.
در همین عملیات یك فروند میگ 25 پی دی متعلق به ارتش عراق، فانتوم شهید خلعتبری را تعقیب و مورد هدف قرار داد و اینگونه روح آسمانی قهرمان بلندپرواز جنگ های دریایی ایران به آسمان پیوست. گرچه او رفت اما نام و یادش تا ابد در خاطره مردمان این دیار كهن نقش بسته است و به نیكی یاد می شود.
این شهید والامقام در وصیتنامه خویش نوشته است:' اگر ذره ای از خاك وطنم به پوتین سرباز دشمن چسبیده باشد آن را با خون خود در خاك وطن خواهم شست و مرگ در این راه را افتخار می دانم اگر ارزشمند تر از جانم هدیه ای داشتم حتما به این مردم خوب هدیه می كردم.'
همچنین شهید خلعتبری در بخش دیگر از وصیتنامه اش آورده است:'...من ذرهای از خاك وطنم را با دنیایی آمال و آرزوعوض نخواهم كرد. وجب به وجب از خاك وطنم را با خونم آبیاری میكنم...'
اطلاع**2002**1717
اسناد و اطلاع رساني- شهيد سرلشگر حسين خلعتبري عقاب تيزپرواز جنگ هاي دريايي ايران اسلامي در دوران دفاع مقدس است. بزرگمردي كه خاك وطنش تمامي دنيايش بود و آن را با دنيايي از آمال و آرزو عوض نمي كرد و سرانجام نيز با خون رنگين خويش وجب به وجب از خاك ميهن پرافتخارش را آبياري كرد.