به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا ، 'صادق آهنگران' مداح اهل بیت (ع) در این آیین كه در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول برگزار شد گفت:جبهه های نبرد در طول هشت سال دفاع مقدس به اشعار مرحوم معلمی معطر بود.
وی گفت: شعر ' بر شهیدان به خون غلتان خوزستان ، درود ' نخستین شعری است كه از مرحوم معلمی در جبهه ها خوانده شد.
آهنگران گفت:این شعر حماسی كه نقش مهمی در تقویت روحیه رزمندگان اسلام داشت در حسینیه جماران نزد حضرت امام (ره) اجرا و چندین بار از تلویزیون پخش شد.
وی افزود: معلمی تحصیلات علمی و ادبی نداشت ولی باطن پاك و ارادت خاص به امام حسین (ع) ، امام خمینی (ره) و انقلاب داشت.
مسوول انجمن شعرای دزفول نیز در این آیین گفت: روزگاری كه رزمندگان با تمام وجودشان خاكریز به خاكریز فاتح خطوط دشمن می شدند ، شعر حماسی شاعرانی چون معلمی در جبهه ها زمزمه رزمندگان بود.
' غلامرضا كاج ' افزود: این اشعار در شب های حمله گاه با رجز خوانی ها ، شعارها و نوحه های حماسی بر زبان رزمندگان جاری می شد.
وی با اشاره به اینكه غزل ها منعكس كننده فتوت و جوانمردی شهیدان و رزمندگان بودند اظهار داشت: رباعی ها ، شجاعت و دلاورمردی رزمندگان را و دو بیتی ها خلوص و پاكی آنها را می سرودند.
مسوول انجمن شعرای دزفول افزود: در خیل شاعران حماسه سرا ، حبیب الله معلمی شاعری گمنام بود و از سروده هایش كربلا و عشق می بارید.
وی گفت: این شاعر هر گاه از جبهه می نوشت احساس غرور می كرد و وقتی قلمش برای حسین (ع) به حركت در می آمد شانه هایش می لرزید آنگونه كه اختیار دلش را از دست می داد.
كاج افزود: سروده های معلمی پیوند زیبایی بین كربلا و جبهه رقم می زد ، شاعری كه صحنه های كربلا را با صحنه های هشت فصل عشق مقایسه می كرد.
وی بااشاره به اینكه اشعار معلمی تفنگ وی بودند ، اظهار داشت: اشعار معلمی بگونه ای از حنجره آهنگران بیرون می آمد كه هر شنونده ای را مجذوب می كرد.
مسوول انجمن شعرای دزفول با اشاره به اینكه معلمی در سروده هایش از كربلا الگو ، از عاشورا رهنمون و از ائمه سرمشق می گرفت افزود: زنده یاد معلمی با سروده هایش در تاریخ نوحه های حماسی ماندگار شد.
' محمد رضا سنگری ' محقق عاشورایی و آیینی نیز در گفت و گوی تلفنی با مجری همایش به ویژگی های اشعار معلمی پرداخت و افزود: شعر مناسب و متن نوحه های این مرحوم كاملا به روز و مطابق با نیاز و موقعیت بود.
وی گفت: مضامین اشعار سروده شده پیوندی بین عاشورا و جبهه و گاه نماد هر دو حادثه با هم تركیب و تلفیق می شد و رزمندگان كه به كربلا عشق می ورزیدند خود را در شعر و با شعر می یافتند.
این محقق عاشورایی ، سادگی و روانی شعر را دیگر ویژگی اشعار معلمی دانست و افزود: شعر سروده ها هم خوان با ذهن و توان مخاطب بود و سروده لب ها را به همراهی می خواند و دل ها را به سوی خویش می كشاند.
وی اظهار داشت: همخوانی شعر و سبك یكی از رمز و رازهای تاثیرگذاری نوحه های آهنگران بود بطوریكه خلق همزمان سبك و شعر خود به یگانه شدن این دو مقوله كمك می كرد.
در این آیین از كتاب آهنگران شامل خاطرات و نوحه های وی رونمایی شد.
پخش نماهنگ در خصوص زندگینامه و آثار مرحوم حبیب الله معلمی از دیگر بخش های این همایش بود.
مداحان و شاعران مطرح استان خوزستان در این آیین حضور داشتند.
استادˈحبیب الله معلمیˈ شاعر و سراینده نوحه های حاج ˈصادق آهنگرانˈ در دوران هشت سال دفاع مقدس پیش از ظهر روز سه شنبه چهارم تیرماه سال جاری پس از یك دوره كوتاه بیماری در بیمارستان نفت اهواز دار فانی را وداع گفت.
/681/7279/648
يادواره 'حبيب الله معلمي' شاعر حماسي دفاع مقدس در دزفول برگزار شد
۱۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۳۰
کد خبر:
80724786
دزفول- همايش شعر يادواره حاج 'حبيب الله معلمي' شاعر حماسه سراي دفاع مقدس با حضور جمعي از شاعران و رزمندگان دفاع مقدس در دزفول برگزار شد.