به گزارش یونایتدپرس، روبرت ویلسون از مركز پزشكی دانشگاه راش در شیكاگو گفت: محققان در این مطالعه 294 نفر را به مدت 6 سال مورد آزمایش قرار دادند و حافظه آنها را اندازه گیری كردند.
این افراد در متوسط سنی 89 سالگی درگذشتند.آنها در زمان حیات پرسشنامه هایی را با هدف بررسی میزان توجه آنها به كتاب خواندن ، نوشتن و شركت در فعالیت های مختلف در دوران كودكی، نوجوانی، میانسالی و سالخوردگی پر كردند.
محققان مغز این افراد را پس از مرگ نیز از طریق كالبد شكافی برای كشف علایم فیزیكی مانند ضایعات، پلاك های مغز و غیره مورد بررسی قرار دادند.
آنان متوجه شدند، نرخ كاهش حافظه در افرادی كه در سنین جوانی و سالخوردگی فعالیت هایی مانند خواندن و نوشتن داشته اند ،آهسته تر از دیگر افراد است .
نتایج این مطالعه كه در مجله اینترنتی Neurology منتشر شده است، نشان داد كه نرخ زوال عقل در افرادی كه در سالخوردگی مرتب فعالیت های ذهنی انجام می دهند 32 درصد كمتر از افرادی است كه فعالیت ذهنی متوسط داشتند.
همچنین افرادی كه فعالیت ذهنی كمی داشتند نرخ زوال عقل در آنها 48 درصد سریعتر از افرادی بود كه فعالیت ذهنی متوسطی داشتند.
نتایج حاصل از این مطالعه تاكیدی است بر این موضوع كه نباید اثرات فعالیت های روزانه مانند كتاب خواندن و نوشتن كودكان، بزرگسالان و سالخوردگان را نادیده گرفت.
علمی(6)**2038**1581
تهران- محققان مي گويندكه خواندن كتاب، نوشتن و انجام فعاليت هاي ذهني در هر سني به حفظ حافظه در پيري كمك مي كند.