به گزارش ایرنا، 'جواد محسنی' روز شنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران اظهار داشت: اراضی موقوفی آستان قدس رضوی فقط به صورت مال الاجاره واگذار و درآمدهای حاصل از آن نیز براساس نیت واقف هزینه می شود.
وی بیان كرد: اراضی موقوفی قابل فروش یا تعویض نیستند و قطعات زمین سند مالكیت شش دانگ دارند.
او اظهار داشت: مبلغ مال الاجاره اراضی موقوفی آستان قدس رضوی بسیار كم و معادل نیم درصد نرخ منطقه ای سازمان اقتصاد دارایی به ازای هر مترمربع تعیین می گردد كه برای یك قطعه زمین متعارف 200 هزار تومان محاسبه می شود.
محسنی گفت: از 30 هزار هكتار محدوده خدمات شهری مشهد 5/43 درصد معادل 13 هزار هكتار موقوفه آستان قدس رضوی است.
او بیان كرد: 85 درصد از موقوفات در مشهد سند مالكیت شش دانگ و پلاك ثبتی دارند و باقی آنها به دلیل مشكلات موجود در نیت واقف و مواردی از این قبیل از سند مالكیت بی بهره اند.
وی اظهار داشت: قدمت وقف نامه ها در آستان قدس رضوی به 700 سال قبل می رسد و قانون ثبت موقوفه از سال 1308 به مرحله اجرا درآمده است.
وی افزود: در هر پلاك ثبتی سعی شده است همه سرانه های مورد نیاز شهر مانند كاربری های فضای سبز، معابر شهری، بخش خدماتی، حمل و نقل و كاربری های انتفاعی مانند رینگ های تجاری و بوستان ها به صورت كامل تعبیه شود.
وی با بیان اینكه 5/48 درصد از اراضی تا محدوده حریم شهری مشهد نیز موقوفه آستان قدس رضوی است، گفت: این نهاد بزرگ مالك شهر محسوب می شود و بسیاری از ادارات دولتی مستاجر آن هستند.
او ادامه داد: محدوده اراضی موقوفه آستان قدس رضوی به طور كامل در مشهد مشخص شده است و هم اینك در 10 نقطه شهر سالانه 250 قطعه زمین به مستاجران واگذار می شود.
وی گفت: از مجموع اراضی موقوفی آستان قدس رضوی در مشهد، 61 درصد كاربری فضای سبز، 60 درصد كاربری آموزشی، 58 درصد كاربری بهداشتی و 41 درصد كاربری مسكونی دارند.
او افزود: اراضی موقوفی مزبور به صورت مال الاجاره در اختیار نهادهای مختلف قرار گرفته است كه هزینه نگهداری آنها بر عهده نهاد مربوطه می باشد.
معاون املاك و اراضی آستان قدس رضوی گفت: استفاده بهینه از املاك و واگذاری آنها از طریق مزایده با بالاترین قیمت برای درآمدزایی و هزینه كردن آن براساس نیت واقف وظیفه اصلی این نهاد در مورد اراضی موقوفی است.
محسنی واگذاری 70 هكتار زمین موقوفی در مجاورت شهرك رضوی برای ساخت مسكن مهر و آماده سازی 282 هكتار زمین در میدان جهاد برای اضافه شدن آن به محدوده شهری مشهد از جمله اقدامات این نهاد در راستای همكاری با نهادهای دستاندركار برای خدمات رسانی بیشتر به مردم برشمرد.
وی با بیان اینكه حوزه معاونت املاك و اراضی آستان قدس رضوی دارای هفت مدیریت است، افزود: مدیریت املاك و اراضی یك مشهد كه مسوولیت واگذاری و مدیریت رینگ داخلی شهر و مدیریت املاك و اراضی دو مشهد كه مسوولیت رینگ خارجی شهر و اراضی كشاورزی، صنعتی و باغ شهرها را برعهده دارد.
وی اظهار داشت: مدیریت املاك و اراضی سرخس مسوولیت 3/5 هزار كیلومتر مربع زمین موقوفی با 37 پلاك ثبتی را در این شهرستان برعهده دارد.
وی با اشاره به دیگر مدیریت های مزبور بیان كرد: مدیریت املاك و اراضی قزوین، مسوولیت بخشی از اراضی موقوفی در غرب كشور را برعهده دارد و مدیریت املاك و اراضی شهرستان ها با برخورداری از 13 اداره در استان های مختلف كشور عهده دار مسوولیت بخش دیگری از اراضی موقوفی است.
وی ادامه داد: مدیریت فنی و واگذاری زمین حوزه معاونت املاك و اراضی آستان قدس رضوی شامل اداره واگذاری زمینها و اداره نقشه برداری می شود كه مسوولیت بخش فنی و سخت افزاری زمین های موقوفی را برعهده دارد.
محسنی اظهار داشت: در مدیریت فنی و واگذاری زمین بخشی تحت عنوان 'ممیزی املاك و سیستم های جی آی اس' فعال شده است كه با تبدیل نقشه ثبتی كاغذی املاك موقوفی به یك فایل، وضعیت این اراضی و مستاجران آنها از طریق تصاویر ماهواره ای و سیستم جی آی اس قابل رصد می باشد.
وی بیان كرد: مدیریت حفاظت املاك و اراضی نیز با فعال سازی 20 اكیپ در سطح شهر و حومه مسوولیت حفاظت از اراضی و جلوگیری از زمین خواری و حاشیه نشینی را برعهده دارد.
او اظهار داشت: كمیسیون موقوفات در حوزه معاونت املاك و اراضی آستان قدس رضوی فعال است كه صلاحیت زمین ها برای وقف و بررسی اسناد ملكی را برعهده دارد تا سند زمین هایی كه از طرف مردم وقف می شود مشكل قانونی نداشته و از قابلیت لازم برای درآمدزایی به منظور عمل به نیت واقف برخوردار باشد.
7489/659
مشهد – معاون املاك و اراضي آستان قدس رضوي گفت: اين نهاد در املاك موقوفي سطح شهر مشهد و حومه آن 300 هزار مستاجر دارد.