۱۹ تیر ۱۳۹۲، ۹:۴۳
کد خبر: 80731680
T T
۰ نفر
ماه رمضان ماهي كه قرآن براي هدايت انسان‏ها در آن نازل شده است

بروجرد- ماه رمضان ماهي است كه قرآن براي هدايت انسان‏ها در آن نازل شده است، ماهي كه پيامبر اكرم(ص) مي‏فرمايد: ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است،هر كس همه اين ماه را روزه بگيرد بر خدا واجب است كه همه گناهانش را ببخشد.

رمضان در لغت به معناي شدت حرارت گرفته شده و به معناي سوزانیدن مي‏باشد و چون در این ماه گناهان انسان بخشیده مي‏شود، به این ماه مبارك رمضان گفته‏اند.

پیامبر اكرم(ص) مي‏فرماید: ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را مي‏سوزاند.

رمضان نام یكي از ماه‏هاي قمري و تنها ماه قمري است كه نامش در قرآن آمده است و یكي از چهار ماهي است كه خداوند متعال جنگ را در آن حرام كرده است.(مگر جنبه دفاع داشته باشد.)

در این ماه كتاب‏هاي آسماني قرآن‏كریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است.

دراین ماه در روایات اسلامي ماه خدا و میهماني امت پیامبر اكرم(ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگان خود در این ماه در نهایت كرامت و مهرباني پذیرایي مي‏كند.

این ماه، در میان مسلمانان از احترام، اهمیت و جایگاه ویژه‏اي برخوردار و ماه سلوك روحي آنان است و مؤمنان با مقدمه‏سازي و فراهم كردن زمینه‏هاي معنوي در ماه‏هاي رجب و شعبان هر سال خود را براي ورود به این ماه شریف و پربركت آماده مي‏كنند، و با حلول این ماه با شور و اشتیاق و دادن اطعام و افطاري به نیازمندان، شب‏زنده‏داري و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه‏داري و... روح و جان خود را از سرچشمه فیض الهي سیراب مي‏كنند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی بروجرد گفت: ماه مبارك رمضان به جهت نزول قرآن كریم در آن و ویژگي‏هاي منحصري كه دارد در میان ماه‏هاي سال‏قمري برترین است.

حجت الاسلام 'احمد رضا غلامی' افزود: پیامبر گرامي(ص) درباره ماه رمضان مي‏فرماید: اي مردم! ماه خدا با بركت و رحمت و مغفرت به شما روي آورد، ماهي كه نزد خدا از همه ماه‏ها برتر و روزهایش بر همه روزها و شب‏هایش بر همه شب‏ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهي است كه شما در آن به میهماني خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته‏اید، نفس‏هاي شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است و بهترین ساعاتي است كه خداوند به بندگانش نظر رحمت مي‏كند.

وی اظهار داشت: در ماه مبارك رمضان خداوند متعال توفیق روزه‏داري را به بندگانش داده است؛ پس هر كه ماه مبارك رمضان را درك كرد، باید روزه بگیرد.

وی اضافه كرد: انسان افزون بر جنبه مادي و جسمي، داراي بعد معنوي و روحي هم هست و هر كدام در رسیدن به كمال مطلوب خود، برنامه‏هاي ویژه را نیاز دارند، یكي از برنامه‏ها براي تقویت و رشد بعد معنوي، تقوا و پرهیزگاري است؛ یعني اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوي رشد و پرورش دهد و به طهارت و كمال مطلوب برسد، باید هواي نفس خود را مهار كند و موانع رشد را یكي پس از دیگري بر دارد و خود را سرگرم لذت‏ها و شهوات جسمي نكند یكي از اعمالي كه در این راستا مؤثر و مفید است روزه‏داري است.

حجت الاسلام غلامی افزود: روزه‏داري روح و روان و قلب و دل و نیز جسم را آرامش داده و باعث سلامتي روح و تندرستي جسم مي‏شود، پیامبر اكرم(ص) مي‏فرماید: روزه بگیرید تا سالم بمانید.

وی بیان كرد: امروزه در علم پزشكي و از نظر بهداشت و تندرستي نیز در جاي خود ثابت شده كه روزه‏داري تأثیرهاي فراواني بر آرامش روح و روان و سلامتي جسم و بدن دارد، دفع چربي‏هاي مزاحم، تنظیم فشار، قند خون، و... نمونه آن است.

رییس اداره تبلیغات اسلامی بروجرد گفت: وجود شب قدر در این ماه از شب‏هایي كه برتر از هزار ماه است و فرشتگان در این شب به اذن خدا فرود مي‏آیند و جمیع مقدرات بندگان را در طول سال تعیین مي‏كنندو وجود این شب در این ماه مبارك نعمت و موهبتي الهي بر امت پیامبر گرامي اسلام(ص) است و مقدرات یك سال انسان‏ها (حیات، مرگ، رزق و...) براساس لیاقت‏ها و زمینه‏هایي كه خود آنها به وجود آورده‏اند تعیین مي‏شود و انسان در چنین شبي با تفكر و تدبر مي‏تواند به خود آید و اعمال یك سال خود را ارزیابي كند و با فراهم آوردن زمینه مناسب بهترین سرنوشت را براي خود رقم زند.

حجت الاسلام غلامی افزود: نظر به این‏كه قرآن كریم در ماه مبارك رمضان نازل شده و تلاوت آیات آن در این ماه فضیلت بسیاري دارد، در روایات اسلامي، از ماه رمضان به عنوان بهار قرآن یاد شده است؛ چنان‏كه حضرت امام باقر(ع) مي‏فرماید: هر چیزي بهاري دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.

وی اظهار داشت: فضائل و ثواب‏هایي كه براي ماه مبارك رمضان و روزه‏داري ذكر شده و به برخي از آن‏ها اشاره شد، از آن كساني است كه حقیقت آن را درك كنند و به محتواي آن عمل و در گفتار و كردار به كار گیرند و به آن‏ها جامه عمل بپوشانند، چنان در روایات اسلامي براي روزه‏داري آدابي ذكر شده و كساني كه صرفاً تلاوت قرآن مي‏كنند، ولي به آیات و احكام آن عمل نمي‏كنند و یا آن كه از روزه‏داري تنها رنج گرسنگي و تشنگي را مي‏كشند و بوسیله گناه، تأثیر روزه را از بین مي‏برند و ماه مبارك رمضان و فضاي معنوي آن تأثیري بر اشخاصي بر جاي نمي‏گذارد، مورد نكوهش قرار گرفته‏اند.

وی بیان كرد: بنابراین، در ماه مبارك باید تمام اعضا و جوارح را از حرام دور نگه داشت و با اخلاص، توكل و توسل از اهل‏بیت(ع) و عمل به دستورها و احكام قرآن كریم و دوري از گناهان، انجام توبه نصوح و واقعي، عبادت، شب‏زنده‏داري، درك فضیلت شب قدر و... فضیلت ماه مبارك رمضان را درك كرد و از آن در راستاي رسیدن به كمال حركت كرد و باید در این ماه به گونه‏اي خودسازي كرد كه با اتمام ماه مبارك تأثیر و فواید آن در روح و جان افراد باقي باشد و اثر آن تا ماه رمضان سال بعد ماندگار باشد.

7190