به گزارش خبرنگار ایرنا، دكتر 'كیانوش كوچكی نژاد' روز دوشنبه به مناسبت فرارسیدن روز بهزیستی در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گیلان افزود: از این تعداد یك هزار و 145 زن شهری سرپرست خانوار و دو هزار و 103 نفر از زنان روستایی تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند.
وی اظهار كرد: بیمه اجتماعی زنان شهری سرپرست خانوار از سال گذشته و زنان روستایی از سه سال قبل در استان گیلان عملیاتی شده است.
وی در ادامه به فعالیت مهم اورژانس اجتماعی سیار در بهزیستی استان گیلان اشاره و خاطر نشان كرد: اورژانس اجتماعی سیار در پنج شهرستان شامل رشت، فومن، بندرانزلی، تالش و لاهیجان فعال است كه تیم ها به صورت شبانه روزی با خط تلفن 123 آماده پاسخگویی هستند.
وی با بیان این كه پارسال 45 كودك كار از طریق اورژانس اجتماعی ساماندهی شدند، خاطر نشان كرد: در این مدت بیش از سه هزار آسیب دیده اجتماعی به طور مستقیم و چهار هزار و 26 نفر به صورت تماس تلفنی 123 از خدمات اورژانس اجتماعی بهره مند شدند.
وی مشاوره قبل از طلاق را یكی از برنامه های بهزیستی استان گیلان نام برد و تصریح كرد: با تصویب قانون خانواده در سال گذشته در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن از سال جاری به دادگستری و قوه قضائیه مشاوره قبل از طلاق به صورت همكاری دادگاه ها كه توسط بهزیستی انجام می گرفت، اجباری شد.
مدیركل بهزیستی استان گیلان بیان كرد: سال گذشته دو هزار و 480 نفر مشاوره قبل از طلاق شدند كه با انجام این كار مهم از طلاق 20 درصد از این آمار جلوگیری به عمل آمد.
وی به فعالیت های مهم بهزیستی در بخش پیشگیری اشاره و یادآور شد: هر میزان كه در این بخش كار شود از بروز آسیب های اجتماعی و معلولیت ها در بخش توانبخشی كاسته می شود.
وی مشاوره ژنتیك را یكی از برنامه های بهزیستی در بخش پیشگیری نام برد و اظهار كرد: ازدواج های فامیلی و آنهایی كه فرد معلول در خانواده دارند حتما بایستی مشاوره ژنتیك شوند كه با انجام این مشاوره مشكلات ژنتیكی در دوران بارداری قابل تشخیص است.
دكتر كوچكی نژاد اجباری شدن مشاوره ژنتیك را در جامعه ضروری دانست و خاطر نشان كرد: در زمان حاضر هفت مركز مشاوره ژنتیك در گیلان فعال است كه پارسال 1354 زوج در این مراكز مشاوره شدند.
وی همچنین طرح تنبلی چشم و غربالگری شنوایی را یكی دیگر از طرح های بهزیستی گیلان در بخش پیشگیری نام برد و یادآور شد: سال گذشته 62 هزار و 107 كودك در طرح تنبلی چشم و 28 هزار 693 كودك در طرح غربالگری شنوایی تحت پوشش قرار گرفتند.
مدیركل بهزیستی استان گیلان در ادامه به فعالیت 120 مركز ترك اعتیاد در استان گیلان اشاره و اظهار كرد: فعالیت مراكز درمان اعتیاد تنها سم زدایی نیست بلكه توانبخشی نیز مورد توجه قرار می گیرد.
وی یادآور شد: مراكز سرپایی درمان و بازتوانی اعتیاد، بستری درمان و بازتوانی، مركز گذری كاهش آسیب و تیم سیار، مركز بهبودی اقامتی میان مدت مصرف كنندگان مواد، مركز سرپناه شبانه و مركز درمان اجتماع درمان مدار از مراكز ترك اعتیاد هستند.
وی تصریح كرد: سازمان بهزیستی به عنوان نهاد متولی رفاه اجتماعی، مشاوره را بهترین راهبرد پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی می شناسد و با چنین دیدگاهی به راه اندازی و توسعه فعالیت های مشاوره ای مراكز مشاوره همت گمارده است.
وی به مشاوره حضوری و تلفنی بهزیستی اشاره و یادآور شد: در زمان حاضر 43 مركز مشاوره و خدمات روانشناختی در سه سطح مركز سلامت روان محلی، مشاوره عمومی و مركز مشاوره تخصصی به ارایه خدمات می پردازند.
وی یادآور شد: مشاوره تلفنی نیز با هدف ارتقاء سطح سلامت روان جامعه، دسترسی سریع به خدمات مشاوره ای از طریق تلفن، رایگان بودن خدمات تلفنی، ارایه خدمات تخصصی مطرح كردن مسایل و مشكلات بدون شناخته شدن افرد و صرفه جویی در زمان رفت و آمد انجام می گیرد.
25 تا 31 تیرماه هفته بهزیستی نامگذاری شده است. ك/2.
7286/ 603
سه هزارو248زن سرپرست خانوار زيرپوشش بيمه اجتماعي بهزيستي گيلان هستند
۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۴:۲۵
کد خبر:
80737991
رشت - مديركل بهزيستي استان گيلان گفت: سه هزار و 248 زن سرپرست خانوار در گيلان تحت پوشش بيمه اجتماعي قرار گرفتند.