۲۷ تیر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۰
کد خبر: 80741997
T T
۰ نفر

درغم بانوي بانوان قريش

۲۷ تیر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۰
کد خبر: 80741997
درغم بانوي بانوان قريش

گروه اسناد و اطلاع رساني- دهم رمضان مصادف با سالروز كوچ غم انگيز، يارو ياور پيامبر، مادر و مونس زهراي اطهر و بانوي بانوان قريش است. حضرت خديجه (س)، والامقامي كه در راه گسترش اسلام از هيچ كوششي فرو گذار نكرد و حتي لحظه اي دست از حمايت و همراهي رسول اكرم(ص) بر نداشت او كه از سوي نبي اكرم در زمره بهترين زنان اهل بهشت خوانده مي شد.

حضرت خدیجه(س) 68 سال پیش از هجرت در مكه دیده به جهان گشود، پدر وی خُوَیلد بن اسد و مادر او فاطمه دختر زائده بود، از القاب بانوی حق و حقیقت می توان به صدیقه، مباركه، طاهره، ام المؤمنین، ام الیتامی، امّ الزهرا، ام الصعالیك، راضیه، مرضیه و زكیه اشاره كرد.

او نخستین بانویی به شمار می رفت كه به دین اسلام گروید. همسر باوفای حضرت محمد(ص)، كه هماره پشتیبان ایشان در فراز و نشیب های مختلف زندگی بود.

خدیجه(س) بانویی با فضیلت و دارای كمالات علمی، معنوی بود كه در سراسر عمر با ارزش خویش در راه گسترش عفت و پاكدامنی، ایثار و فداكاری، عطوفت، مهربانی، صبر و استقامت بسیار تلاش كرد.

حضرت خدیجه (س) در دوران جوانی با تشكیل كاروان ‏های تجاری به كار بازرگانی و تجارت مشغول بود و در تمامی زمینه ها دارای مدیریت و تدبیری بی نظیر بود، به همین دلیل از ایشان با القابی همچون بانوی دوراندیش و خردمند، بانوی عاقل و بانوی بانوان قریش یاد می كنند. حضرت در زمره ثروتمندان زمان خود، در مكه به شمار می رفت اما هرگز از یاری مستمندان غافل نمی شد و هماره پناه نیازمندان بود.

حضرت خدیجه(س) از چنان جایگاهی در نزد پروردگار و حضرت محمد(ص) برخوردار بود كه جبرئیل به رسول خدا فرمود:'ای رسول خدا! این خدیجه است، هرگاه نزد تو آمد، بر او از سوی پروردگارش و از طرف من، سلام برسان.' نبی مكرم اسلام او را برترین زنان بهشتی می نامیدند و می فرمودند:'بهترین زنان اهل بهشت عبارتند از: خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد و مریم دختر عمران و آسیه زن فرعون.'

همچنین از فضیلت ‏های حضرت خدیجه(س)، مقامی است، كه در بهشت از سوی خداوند به ایشان مژده داده شده بود. رسول كرم(ص) نیز بارها بر آن تاكید می كردند و می فرمودند:'در بهشت، خانه‏ای داری كه در آن رنج و سختی نمی ‏بینی.'

حضرت خدیجه (س) در مقام نخستین زنی كه به اسلام ایمان آورد، هماره یار و یاور حضرت محمد(ص) در راه رسیدن به اهداف والای ایشان بود و در دوران رسالت با ایمان راسخ، همه ناملایمات و مشكلات سیاسی و اجتماعی آن عصر را تحمل كرد و همواره مرهم رنج و درد پیامبر و مایه آرامش ایشان به شمار می رفت. همچنین این بانوی والامقام موفق شد تا كوثر پیامبر، حضرت فاطمه زهرا(س) را به بهترین شكل تعلیم و تربیت دهد.

حضرت خدیجه(س) با تحمل فشارهای مختلف از سوی مشركان مكه، سرزنش های بستگان و محاصره اقتصادی در شعب ابی طالب، كه بسیار سخت و آزار دهنده بود ثابت كرد كه از حامیان راستین رسالت است و هرگز تسلیم دشمنان دین اسلام نخواهد شد و دست از آرمان و اهداف والای خویش بر نخواهد داشت.

مدت كوتاهی پس از پایان محاصره اقتصادی مسلمانان، ابوطالب عموی پیامبر و خدیجه(س) بیمار شدند. عموی مهربان پیامبر پس از تحمل درد و رنج ناشی از بیماری، رخت سفر بر بست و حضرت خدیجه(س) نیز سرانجام در دهم رمضان سال دهم بعثت چشم از این دنیای فانی فرو بست و به دیدار حق شتافت، پیكر مطهر بانوی بانوان قریش را در قبرستان ابوطالب به خاك سپردند و سال وفات ایشان را عام الحزن(سال اندوه) نام نهادند.

اطلاع**2002**1717