۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8074673
T T
۰ نفر

سفیر ایران : شاهنامه مهمترین سند عظمت زبان فارسی است

۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8074673
سفیر ایران : شاهنامه مهمترین سند عظمت زبان فارسی است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/02/28 توکیو- سفیر جمهوری اسلامی ایران ، گفت : شاهنامه فردوسی مهمترین سند عظمت زبان فارسی و بارزترین مظهر شکوه و رونق فرهنگ و تمدن ایران قدیم است .
به گزارش ایرنا ، سیدعباس عراقچی عصر روز شنبه در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام نیشابوری در سالن فردوسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو همچنین از شاهنامه فردوسی به عنوان خزانه لغت و گنجینه ادبیات فارسی یاد کرد.
عراقچی در این مراسم که با حضور اساتید ژاپنی و استادان زبان فارسی دانشگاههای ژاپن برگزار شد،افزود: شاهنامه فردوسی حاوی تفکرات عمیق و جهان بینی ایرانی مسلمان است .
وی ، اضافه کرد: قهرمانان شاهنامه مظهر انسانهای متعالی هستند که با اهریمن و مظاهر آن نبردی همیشگی داشته اما نه به کسی ظلم می کنند و نه زیر بار ظلم ستمگران می روند.
وی خاطرنشان کرد: این اصل مهمی در شاهنامه است که اگر فرهنگ امروز ایرانیان را بنگریم ، بخوبی این اصل قابل مشاهده است .
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن ، یادآور شد: شاهنامه روایت نبرد خوبی و بدی است و پهلوانان شاهنامه در یک نبرد همیشگی بین خوبی ها و بدی ها قرار دارند.
عراقچی ، گفت : تفکر فردوسی و اندیشه حاکم بر شاهنامه همیشه مدافع خوبی ها در برابر ظلم و تباهی است .
وی ادامه داد: ایران که سرزمین آزادگان محسوب می شود، در طول تاریخ همواره مورد آزار و اذیت همسایگانش قرار گرفته است و شکوه و زیبایی ایران ، آن را در معرض حسادتهای مختلف قرار می دهد و بر همین اساس نیز پهلوانان ایرانی با تمام توان به دفاع از موجودیت این کشور و ارزشهای عمیق انسانی مردمانش بر می خیزند.
به گفته عراقچی ، این قصه هر روزه تاریخ ایران بوده است و امروز نیز به نوعی دیگر در حال تکرار است .
وی در ادامه با اشاره به 28 اردیبهشت ، روز بزرگداشت حکیم غیاثالدین ابوالفتح ابراهیم خیام نیشابوری ، گفت : از خدمات ارزنده حکیم عمر خیام به تمدن ایرانی ، تنظیم تقویم جلالی است .
وی با بیان این که بیشترین شهرت خیام درجهان به دلیل رباعیات اوست ، گفت : خیام رباعیات خود را غالبا به دنبال تفکرات فلسفی سروده است .
علی گویا و اسفندیار لعلی دونفر از نوازندگان ایرانی مقیم ژاپن به اجرای موسیقی اصیل ایرانی پرداختند که مورد استقبال حاضران قرار گرفت .
آساق 1459**/280/6 شماره 289 ساعت 19:44 تمام
۰ نفر