۲ مرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۴
کد خبر: 80749033
T T
۰ نفر
به بهانه پنجم مرداد، سالروز عمليات افتخارآفرين مرصاد

كرمانشاه - پنجم مرداد ماه سال 67، سالروز عمليات غرورآفرين مرصاد براي هميشه در تقويم افتخار آفريني هاي مرزنشينان استان كرمانشاه ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، در شبانگاه سوم مرداد ماه سال 67 پس از كسب اطلاع از حضور ستون مكانیزه سازمان منافقین خلق در حوالی گردنه حسن آباد كه در حال پیشروی به سمت شهر كرمانشاه بود، تعدادی از رزمندگان اسلام در گردنه چهارزبر (مرصاد) حضور یافتند.

پس از رسیدن تعدادی دیگر از یگان های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تقویت این خط پدافند اولیه، از پیشروی منافقین به سمت شهر كرمانشاه جلوگیری شد.

این مقاومت ایثارگرانه منجر به كسب زمان لازم برای تصمیم گیری و طرح ریزی در خصوص چگونگی پای كار آمدن نیروهای خودی و نحوه انهدام دشمن شد.

مدیركل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان كرمانشاه به روایت تاریخ آن دوران پرداخت و گفت: پس از حضور مسوولان و فرماندهان سطوح عالی جنگ در شهر كرمانشاه، تجزیه و تحلیل اخبار واصله از آخرین وضعیت نیروهای خودی و دشمن و بررسی شرایط موجود به منظور جلوگیری از سقوط شهر كرمانشاه و انهدام نیروهای دشمن تدابیری اتخاذ و به مرحله اجرا گذاشته شد.

سرهنگ پاسدار 'مراد علی محمدی' افزود: در مرحله اول بالگردهای پایگاه هوانیروز كرمانشاه به منظور شناسایی هوایی از منطقه حضور دشمن و حمله به ستون مكانیزه منافقین در گردنه حسن آباد و تنگه چهارزبر به كار گرفته شدند.

وی گفت: در مرحله بعد از توان نیروهای هوایی بویژه پایگاه شهید نوژه همدان در حمله به ستون مكانیزه دشمن در گردنه حسن آباد و دشت بین گردنه حسن آباد و گردنه چهارزبر و تنگه چهارزبر، بهره گیری شد.

سرهنگ محمدی ادامه داد: در مرحله سوم جمع آوری، امدادرسانی، جابجایی و بال برد نیروها در سطح منطقه و استقرار یگان های تازه نفس بسیج و سپاه در گردنه ها و عوارض حساس منطقه به منظور بستن راه های فرار دشمن انجام شد.

وی بیان اینكه در مرحله چهارم حمله همه جانبه به دشمن، انهدام نیروهای دشمن، آزادسازی و پاكسازی شهرها و مناطق اشغالی به تحقق پیوست افزود: بنابر تدابیر اتخاذ شده مراحل چهارگانه عملیات تحت عنوان عملیات مرصاد از ساعت شش صبح روز پنجم مرداد ماه 1367 با رمز مبارك یا علی ابن ابی طالب (ع) علیه نیروهای سازمان منافقین خلق به مرحله اجرا در آمد.

محمدی گفت: اجرای مراحل مختلف این عملیات منجر به وارد شدن ضربات مهلك به نیروهای ارتش منافقین شد و بخش اعظم آن نیروها نابود شدند و باقیمانده نیروهای منافقین نیز كه در حال فرار به خاك عراق بودند در كمین نیروهای خودی گرفتار شدند.

این سرهنگ پاسدار تصریح كرد: در آن لحظه عرصه چنان به دشمنان تنگ شد كه در روز هفتم مرداد ماه همان سال با تحمل تلفات سنگین انسانی و خسارات تجهیزاتی بطور رسمی خبر عقب نشینی نیروهایشان از داخل خاك ایران را اعلام كردند و بدین ترتیب عملیات مرصاد به پایان رسید و آخرین برگ مقاومت و ایثار رزمندگان ایرانی به پرونده دوران دفاع مقدس افزوده شد.

مدیركل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان كرمانشاه در ادامه به بیان مهم ترین برنامه های گرامیداشت سالروز این عملیات غروز آفرین در استان پرداخت و گفت: بدین منظور آیین گرامیداشت عملیات غرور آفرین مرصاد فردا ( سوم مرداد 92 ) راس ساعت هشت و 30 دقیقه با حضور كاركنان و پرسنل لشگر 29 عملیاتی نبی اكرم (ص) در یادمان مرصاد برگزار می شود.

وی افزود: همچنین مراسمی در روز شنبه پنجم مرداد ماه جاری راس ساعت هشت و 30 دقیقه با سخنرانی سردار سرتیپ پاسدار 'علی شادمانی' در حسینیه ثارالله سپاه نبی اكرم (ص) استان كرمانشاه برگزار خواهد شد.

محمدی برپایی یادواره شهدای عملیات غرور آفرین مرصاد همزمان با سالروز آن عملیات راس ساعت 22 در حرم شهدای گمنام بوستان كوهستان، یادواره شهدای عملیات مرصاد در شهرستان اسلام آباد غرب و یادواره شهدای مرصاد راس ساعت 19 ششم مرداد ماه جاری در مسجد صاحب الزمان (عج) دهستان باوله واقع در شهرستان سنقر را از دیگر این برنامه ها اعلام كرد.

7450/567/ 1645
۰ نفر