«داوود فتحعلی بیگی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آن كه «زبان»، «روایت» و «شخصیت پردازی» آثار نمایشی «محمود استادمحمد» از برجسته ترین انواع خلق این موارد در نمایشنامه های ایرانی است یادآور شد: از دست دادن این هنرمند در شرایطی اتفاق افتاد كه بیش از هر زمانی به علم و دانش چنین نمایشنامه نویسانی برای تربیت و انتقال دانش بنیادین تئاتر ملی در زمینه ادبیات نمایشی نیازمند بودیم.
وی ادامه داد: استاد محمد جمعی از بهترین نمایشنامه های ملی و ایرانی را به رشته تحریر درآورده است و حتی سنت ها و آیین های نمایشی فراموش شده مانند «ترنا بازی» و «قاب بازی» را در آثار نوشتاری خود احیا كرد و به عموم مخاطبان و علاقه مندان هنرهای نمایشی معرفی كرده است.
دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی سنتی خاطرنشان كرد: به پاس تمام زحماتی كه این نمایشنامه نویس فقید برای احیای تئاتر ملی و احیای نمایش های آیینی و سنتی كشیده است در این دوره از جشنواره نمایش های آیینی و سنتی، بخش اجرای نمایش «ترنا بازی» را به یاد زنده یاد «محمود استادمحمد» برگزار خواهیم كرد.
** استادمحمد حق بزرگی بر هنر نمایشنامه نویسی ایرانی داشت
یك نمایشنامه نویس پیشكسوت نیز با اشاره به قدرت قلم و نوشتار زنده یاد «محمود استادمحمد» در تئاتر ملی گفت: این هنرمند فقید حق بزرگی بر هنر نمایشنامه نویسی ایرانی داشت.
«خسرو حكیم رابط» در گفت و گو با ایرنا ادامه داد: صحبت كردن و نوشتن درباره یكی از اساتید بزرگ نمایشنامه نویسی كشور كه امروز دیگر در میان ما نیست و در مبارزه با بیماری سرطان بعد از سال ها پایداری عاقبت تصمیم به تنها گذاشتن هنر تئاتر و خانواده آن در كشور گرفت، بسیار سخت است.
وی افزود: صحبت كردن درباره تاثیر بزرگ و شگرف «استادمحمد» در تئاتر ایران تكرار حرف هایی است كه همگی به آن اعتقدا دارند اما بیشتر دوست دارم از مهربانی و بزرگواری این هنرمند بگویم كه كمتر درباره آن سخن گفته شده است.
نویسنده نمایشنامه «آنجا كه ماهی ها سنگ می شوند» با بیان آن كه استادمحمد حق بزرگی بر هنر نمایشنامه نویسی ایرانی داشت تصریح كرد: این هنرمند تنها متعلق به خانواده تئاتر كشور نبود و به فرهنگ و هنر ایران تعلق داشت و امیدوارم هنرمندان جوان بتوانند ادامه دهنده شایسته ای برای این نام های بزرگ تئاتر و هنر كشور باشند.
«محمود استادمحمد» بامداد پنجشنبه ( سوم مرداد ماه) پس از سپری كردن یك دوره بیماری سخت در سن 63 سالگی دربیمارستانی در تهران دارفانی را وداع گفت.
وی خالق نمایشنامه های ماندگاری همچون «آ سید كاظم»، «شب بیست ویكم»، «سرای رنج و شكنج»، «دیوان تئاترال» و ... بود.
مراسم تشییع این هنرمند فقید شنبه ( پنجم مرداد ماه ) ساعت 10 صبح از مقابل تالار وحدت برگزار می شود.
فراهنگ(4)**9266 **1478
يك كارگردان:
تئاتر ايران يكي از ستون هاي نمايشنامه نويسي خود را از دست داد
۴ مرداد ۱۳۹۲، ۱۸:۴۳
کد خبر:
80751567
تهران - كارگردان نمايش «اميراسلان نامدار» با اشاره به درگذشت «محمود استادمحمد» از پيشكسوتان عرصه هنرهاي نمايشي كشور گفت: تئاتر ايران يكي از ستون هاي نمايشنامه نويسي خود را از دست داد.