' مجید حاجی فرجی ' روز یكشنبه در مراسم افتتاحیه مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: رسالت اصلی در بحث تغذیه ، مصرف مواد غذایی سالم در خانواده ها است.
وی افزود: بررسی وضعیت غذایی كشور باید هر 10 سال یكبار انجام شود كه این كار آخرین بار حدود 11 سال پیش انجام شد، البته طرح جدیدی دراین راستا آماده و به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی ارائه شده است كه با تامین اعتبارات كافی اجرا خواهد شد.
حاجی فرجی ادامه داد: اكنون برای نخستین بار طرح امنیت غذایی در استان های كشور بررسی می شود كه ایمنی مواد غذایی و بخشی از پارامترهای بیوشیمی در منطقه دراین طرح دیده شده است.
وی گفت: تدوین سبد مطلوب غذایی سال گذشته به شورای عالی سلامت ارائه شد كه در آن برای 14 گروه سنی برنامه هایی در نظر گرفته شده و نیاز افراد به مواد غذایی مشخص شده است.
حاجی فرجی اظهارداشت: سند ملی امنیت غذایی كشور به سفارش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی و با همكاری سازمان غذا و دارو تهیه شد.
وی گفت: ارتقای كیفیت نان نیز در دستور كار قرار دارد كه به بررسی چالش های مربوطه در خصوص تولید و تهیه نان می پردازد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور افزود: یكی از بندهای این طرح تهیه خمیر غنی شده است تا دراختیار مردم قرار گیرد و بر اساس آن هر كسی می تواند به راحتی در منزل خود نان سالم تهیه كند.
به گفته وی نان سالم به عنوان غذای اصلی مردم محسوب می شود كه فرمول خمیر آماده نان و پرومیكس آن كه حاوی مواد غذایی مغذی است به صورت فریز شده در اختیار مردم قرار خواهد گرفت تا آنان بتوانند در كارگاه های نیمه صنعتی نان سالم تهیه كنند.
وی راه اندازی مجتمع نیمه صنعتی صنایع غذایی با عنوان پایلوت پلنت را برای انجام تحقیقات مواد غذایی در حوزه دانشگاه با اهمیت و مهم دانست.
وی گفت: این مجمتع در 5 گروه غلات، لبینات، گوشت، روغن، میوه و سبزیجات از مرحله فرمولاسیون تا بسته بندی فعالیت می كند.
حاجی فرجی افزود: عملیات ساخت این مجتمع سه سال گذشته آغاز شد و امروز با هزینه ای حدود 5 /6 میلیارد تومان به بهره برداری رسید كه فاز غلات آن امروز راه اندازی شد و مراحل بعدی تا 5 سال آینده راه اندازی می شوند.
فاز یك واحد پایلوت پلنت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور امروز- یكشنبه - با حضور محمد حسن طریقت منفرد وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی ، حسن ابوالقاسمی رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ومجید حاجی فرجی رییس انستیتو تغذیه ایران افتتاح شد.
علمی ( 3 ) **1354** 9014**1599
رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور:
طرح امنيت مواد غذايي براي نخستين بار در كشور بررسي مي شود
۶ مرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۱۸
کد خبر:
80753818
تهران - رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور گفت: براي نخستين بار طرح امنيت غذايي در تمامي استان هاي كشور بررسي مي شود كه بر اساس اين طرح مصرف مواد غذايي سالم در خانواده ها مورد بررسي قرار خواهد گرفت.