۷ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۲۸
کد خبر: 80754869
T T
۰ نفر
هنر قرآني و اسلامي دغدغه دانشگاه ها نيست

تهران - معاون مطالعات و برنامه ريزي راهبردي دبيرخانه شوراي توسعه فرهنگ قرآني از رويكرد دانشگاه ها به هنر قرآن و هنر اسلامي انتقاد كرد و گفت: اين موضوع دغدغه دانشگاه ها نيست.

'رضا سلامت پناه' در نشست تخصصی راهبردی جشنواره قرآنی آیات افزود: متاسفانه دانشگاه های ما در زمینه تولید ادبیات هنر اسلامی به طور اعم و دانشگاه های قرآن و علوم حدیث به طور اخص چندین سال از این ادبیات عقب هستند.

وی در این نشست تخصصی كه یكشنبه شب در بیست و یكمین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد؛ تاكید كرد: این موضوع دغدغه دانشگاه ها نیست و بسیاری از عقب ماندگی های فكری ما به این عقبه بازمی گردد؛ البته حوزه های علمیه در این زمینه از دانشگاه ها جلوتر هستند.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سلامت پناه درباره لزوم پرداختن به هنر اسلامی و هنر قرآنی گفت: مساله هنر دینی، مساله روز فلسفه هنر است و ما در پاسخ به هنر دینی با رویكردهایی كه پس از انقلاب داشتیم، نتوانستیم محصولات و ادبیات در شان انقلاب را برای هنر قرآنی و هنر اسلامی پدید آوردیم.

ناظر محتوایی بیست و یكمین نمایشگاه بین المللی قرآن با بیان این مطلب كه گام های هنر قرآنی، جلوتر از هنر دینی است؛ به بیان اصالت هنر قرآنی پرداخت و گفت: ما هنر قرآنی را اصیل تر از هنر دینی می دانیم، اما ادبیات برای آن نداریم و در اینجا ضرورت شكل گیری منظومه جشنواره آیات مشخص می شود.

وی اضافه كرد: بحران تولید ادبیات و بحران تولید آثار هنری دینی مطابق با شانیت جمهوری اسلامی ایران نیست و ما نقش گروه ها و نهادهای سیاستگذار و نهادهای فعال دولتی را در این زمینه بسیار كمرنگ می دانیم.

معاون دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان این كه بحران تولید ادبیات و تولید آثار در حوزه هنر قرآنی موجب شكل گیری جشنواره آیات شد؛ اضافه كرد: علت شكل گیری جشنواره آیات این بود كه ادبیات متناسب با هنر قرآن كه جنبه جمال گرایانه تمدن مطلوب قرآنی است؛ ایجاد شده و آن را مهم جلوه دهد.

سلامت پناه افزود: هدف دیگر این است كه نخبگان، فلاسفه هنر و اساتید، بیش از پیش به مقوله هنر قرآنی بپردازند كه گام بعدی نیز تولید آثار قرآنی فاخر است تا هنر، تفسیری از مضامین قرآن باشد و قدم بعدی نیز به نشر و گسترش مضامین قرآنی در سطح اجتماع اختصاص یافت.

وی راهبرد اساسی نظام را تمدن سازی اسلامی و تمدن مطلوب قرآنی دانست و گفت: موضوع تمدن سازی اسلامی و تمدن مطلوب قرآنی در فضایی كه در 10 سال اخیر در كشور ایجاد شده به عنوان راهبرد اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

در این نشست 'محمد مهدی عزیززاده' سرپرست دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با ارائه گزارشی از روند برگزاری دوره های پیشین جشنواره قرآنی آیات گفت: در دوره اول 16 جشنواره در قالب جشنواره قرآنی آیات در 15 استان برگزار شد كه 16 هزار اثر به مرحله داوری راه یافتند.

به گفته عزیززاده در دور دوم نیز 22 جشنواره در 22 استان كشور برگزار شد و 33 هزار اثر به دوره داوری راه پیدا كردند.

وی در ادامه به تفاوت های جشنواره سوم آیات اشاره كرد و گفت: نخستین تفاوت این جشنواره با دوره های قبلی، این است كه این جشنواره به طور متمركز در تهران برگزار می شود و جشنواره ها استانی برگزار نخواهد شد.

وی افزایش جوایز این جشنواره را از دیگر تفاوت های آن دانست و گفت: یكی دیگر از تفاوت های مهم این جشنواره رشد جدی بخش بین الملل است و علاوه بر تبلیغات و فراخوان كه هر ساله در خارج از كشور انجام می شود، امسال به طور مستقیم با مراكز هنری خارج از كشور ارتباط برقرار كرده و انتظار داریم حجم آثار بین الملل افزایش قابل توجهی پیدا كند.

فراهنگ(1)**1003**1588