۲۰ مرداد ۱۳۹۲، ۸:۴۸
کد خبر: 80768774
T T
۰ نفر
ورود روزانه 300 تن آب آلوده به راديواكتيو از نيروگاه فوكوشيما به اقيانوس آرام

تهران -يك مقام نظامي ژاپن گفت: روزانه 300 تن آب آلوده به مواد راديواكتيو از طريق جريان زير زميني وارد اقيانوس مي شود.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری فیگارو، این مقام افزود: در حال حاضر این منطقه در وضعیت اضطراری به سر می برد و اپراتور تپكو به تنهایی نمی تواند با بحران به وجود آمده مقابله كند.

پیش از این شینزوآبه، نخست وزیر ژاپن قول داده بود به این شركت كمك كند تا بتواند نشت روزانه آب های آلوده به رادیو اكتیو را به 60 تن در روز كاهش دهد.

شركت تپكو، اپراتور نیروگاه فوكوشیما اعلام كرد: این شركت نمی تواند بحران به وجود آمده در مورد آب های آلوده را مدیریت كند.

به دنبال قطع سیستم های خنك كننده نیروگاه فوكوشیما بر اثر سونامی در 11 مارس 2011 میلادی، اپراتور تپكو تلاش می كند راكتورها و زباله های شكافت هسته ای كه با حرارت زیاد تولید می شوند را خنك كند.

برای این اقدام، اپراتور نیروگاه فوكوشیما آب های زیرزمینی را به منابع سوخت می فرستد و آب ها به مواد رادیواكتیوی چون سزیم، استرانتیوم و تریتیوم آلوده می شوند و از طریق زیرزمین از نیروگاه خارج شده و راه اقیانوس را پیش می گیرند.

تپكو تلاش می كند سطح آب های آلوده به مواد رادیواكتیو را در آب های زیرزمینی نگه دارد زیرا آنها معتقدند این امر به كاهش آلودگی كمك خواهد كرد. چرا كه در صورت نشت آب، آب های زیرزمینی به داخل نیروگاه راه می یابند و آب های آلوده نمی توانند به بیرون بروند.

برای تنظیم سطح آب، این اپراتور در طول روز آب آلوده ای را كه می تواند در خنك كردن مخازن مورد استفاده قرار بگیرد، مرتب پمپاژ می كند.

به گفته مسولان تپكو میزان آلودگی حاصل از نشت آب های زیرزمینی به اقیانوس تقریبا به اندازه آلودگی باران های حامل مواد رادیو اكتیو در زمان حادثه است.

برای كاهش آلودگی اقیانوس، تپكو در هفته های اخیر كار آب بندی خاك را شروع كرده است. در این عملیات با استفاده از ژل، دیواره های زیرزمینی بین نیروگاه و دریا ایجاد شده كه مانع نفوذ آب های آلوده به دریا می شود. كارشناسان معتقدند این عملیات بی فایده است زیرا آب به هر طریق راه خود را به سمت اقیانوس پیدا خواهد كرد.

نیروگاه فوكوشیما داییجی كه در 220 كیلومتری شمال شرق توكیو واقع است، در پی زمین لرزه 9 ریشتری و سونامی سال 2011، سه راكتور از شش راكتور هسته ای خود را از دست داد و مواد رادیواكتیو زیادی را در محیط زیست پخش كرد.

كارشناسان هسته ای این حادثه را بعد از حادثه چرنوبیل بزرگ ترین فاجعه اتمی می دانند و از نظر پیچیدگی آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار می دهند. به نظر می رسد عواقب این فاجعه اتمی تا سال ها چرخه زیست محیطی منطقه را مختل كند و حتی زندگی تمام مردم جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

علمی(6)**م.پ**1599
۰ نفر