براساس اين گزارش، يك مقام رسمي مصري مستقر در گذرگاه گفت: دولت مصر اين گذرگاه را براي مدت محدودي فقط براي رفع تردد موقت برخي اتباع مصري و فلسطيني بازگشايي كرده است.
به گفته اين مقام، گرچه اين گذرگاه مدتي بود كه به سبب بالاگرفتن تنش هاي داخلي در مصر پس از چندين بار بازگشايي بسته شده بود ولي در حال حاضر تردد از اين تنها گذرگاه استراتژيك مصر با سرزمين هاي اشغالي جريان دارد.
اين گذرگاه به سبب تحولات داخلي مصر در 28 ماه مه 2011 بارها به مدت هاي طولاني بسته شده بود ولي به سبب اعتراض فلسطيني ها بطور موقت بازگشايي شد.
براساس اين گزارش، دولت مصر فقط براي رفاه حال شهروندان مصري و فلسطيني منتظر در پشت مرز، بيماران جديد، فعالان حقوق بشري، بيماراني كه پس از دوره درمان به ميهنشان باز مي گردند و اتباع خارجي گذرگاه رفح را بازگشوده است.
'مهاهر ابو صباح' مدير امور مرزي و گذرگاه هاي وزات كشور فلسطين تحت مديريت حماس مستقر در غزه پيشتر به خبرگزاري فلسطيني معان گفته بود كه اولويت تردد از اين گذرگاه در درجه نخست با ساكناني است كه نوار عزه را ترك مي كنند، آنهايي كه رواديد سفر به كشورهاي خارجي دارند و شهروندان مصري و بيماراني كه نيازمند درمان در خارج هستند.
براساس اين گزارش، ارتش مصر در پي عزل محمد مرسي رييس جمهور آن كشور در 13 تيرماه و بالاگرفتن درگيري ها و اعتراضات گروهي در 'ال اريش' و 'سينا' گذرگاه رفح را براي مدت طولاني تري بسته بود و مدت ها تردد از اين تنها معبر ارتباطي با نوار غزه در فلسطين اشغالي را ممنوع كرده بود.
اين گزارش حاكي است كه نيروهاي امنيتي مصر به سبب روابط رييس جمهور بركنار شده با حماس تدابير امنيتي در اين گذرگاه را افزايش داد و با استقرار خودروهاي نظامي مانع هرگونه عبور و مرور از آن شدند.
اين گذرگاه تحت محاصره زميني، دريايي و هوايي رژيم صهيونيستي تنها معبر ورود و خروج جهانيان به سرزمين هاي اشغالي است كه به گفته منابع امنيتي فلسطيني، مقامات مصري حتي مانع سفر فلسطينيان از فرودگاه هاي جهان به فرودگاه قاهره و گذرگاه رفح به داخل فلسطين مي شوند.
اين منابع با اعلام اينكه دولت فلسطين نيز شرايط فعلي مصر را كاملا درك مي كند تاكيد كردند كه بستن اين گذرگاه بحران زيادي را براي فلسطينيان از جمله براي بيماران، دانشجويان و افراد با شرايط خاص ايجاد كرده است.
پيش از اين روزانه بين 1000 تا يك هزار و 200 نفر از اين گذرگاه مرزي عبور ميكردند كه طي پنج روز گذشته اين رقم به حدود 100 نفر كاهش يافته بود.
از ماه ژوئن سال 2007 پس از اين كه جنبش مقاومت فلسطين 'حماس' توانست در يك انتخابات دموكراتيك در غزه، قدرت را به دست بگيرد، اسرائيل از زمين، هوا و دريا اين منطقه را به محاصره درآورده است.
اين محاصره تاثير وخيمي بر روي وضعيت انساني و اقتصادي در اين منطقه محاصره شده گذاشته است و عملا اين منطقه را به بزرگترين زندان روباز در جهان تبديل كرده است لذا فلسطينيها مجبورند كه براي به دست آوردن مايحتاج خود از جمله غذا، سوخت و دارو از تونلهاي زيرزميني استفاده كنند.
مترجمام**1378**1337
تهران – خبرگزاري قطر روز شنبه در گزارشي از رام الله از بازگشايي موقت گذرگاه رفح توسط دولت مصر خبر داد.