۲۸ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۳۹
کد خبر: 80779427
T T
۰ نفر

سطح سزیم درآب های فوكوشیما 8 برابرافزایش یافته است

۲۸ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۳۹
کد خبر: 80779427
سطح سزیم درآب های فوكوشیما 8 برابرافزایش یافته است

تهران – شركت برق توكیو گزارش داد سطح سزیم در آب های زیر زمینی فوكوشیما 8 برابر بیش تر از زمان فاجعه است.

به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا از پایگاه خبری آساهی ژاپن، سطح سزیم رادیواكتیو در آب های زیرزمینی در نیروگاه هسته ای شماره یك فوكوشیما هشت برابر بیشتر از آن مقداری است كه پس از حادثه ثبت شده است.

شركت برق توكیو (TEPCO) كه عملیات بازسازی این تاسیسات را به عهده دارد در گزارش اخیر خود گفت كه در هر لیتر آب آلوده 11 هزار و 600 بكرل ( واحد فعالیت ماده رادیو اكتیو در دستگاه بین المللی IS ) سزیم را در یك تونل در نزدیكی راكتور شماره یك در نزدیكی اقیانوس، شناسایی كرده اند كه در مقایسه با 1490 بكرل سزیم در هر لیتر كه در مدت كوتاهی پس از حادثه در ماه مارس2011 اندازه گیری شد، 8 برابر افزایش را نشان می دهد.

كارشناسان این شركت براین باورند كه وارد شدن آب باران حاوی سزیم به جریان تونل سبب افزایش سطح سزیم در این آب ها شده است. با این وجود مقدار شناسایی شده تقریبا یك صد هزارم سطح سزیم در آب های تونلی در نزدیكی ساختمان راكتور شماره 2 است.

محققان می گویند سطح سزیم پایین تر در تونل نزدیك راكتور شماره یك به این دلیل است كه آب دریا حاصل از سونامی به درون تونل راه یافته است. در مقابل، آب های زیرزمینی در نزدیكی راكتور شماره 2 و شماره 3به دلیل توربین آب های آلوده بسیار بیشتر از دیگر آب ها، آلوده به مواد رادیو اكتیو هستند.

در این گزارش آمده است این شركت از 15 آگوست ( 24 مرداد ) با قرار دادن لوله های فولادی زیرزمینی، خروج با فشار (پمپاژ) آب های آلوده را از تاسیسات آسیب دیده شروع كرده است .

این شركت قصد دارد با نصب 28 لوله روزانه 70 تن آب آلوده را با هدف كاهش جریان آب زیرزمینی آلوده به اقیانوس پمپاژ كند. هم اكنون روزانه 300 تن آب آلوده به اقیانوس وارد می شود.

كارشناسان محیط زیست معتقدند این نگرانی وجود دارد كه اگر میزان غلظت ید و سزیم رادیو اكتیو در چشمه ها و رودخانه ها بیشتر شود، آب های آشامیدنی نیز آلوده شوند.

سزیم رادیو اكتیو در صورت ورود به بدن انسان سبب بروز انواع سرطان خواهد شد.

نیروگاه فوكوشیما داییجی كه در 220 كیلومتری شمال شرق توكیو واقع است، در پی زمین لرزه 9 ریشتری و سونامی سال 2011، سه راكتور از 6 راكتور هسته ای خود را از دست داد و مواد رادیواكتیو زیادی را در محیط زیست پخش كرد.

كارشناسان هسته ای این حادثه را بعد از حادثه چرنوبیل بزرگ ترین فاجعه اتمی می دانند و از نظر پیچیدگی آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار می دهند. به نظر می رسد عواقب این فاجعه اتمی تا سال ها چرخه زیست محیطی منطقه را مختل كند و حتی زندگی تمام مردم جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

علمی(6)**م.پ**1581
۰ نفر