آيت الله محسن مجتهدشبستري روز دوشنبه در جلسه ستاد بزرگداشت سي و سومين سالگرد شهادت امام جمعه شهيد اسبق تبريز، با تاكيد بر برگزاري باشكوه مراسم سالگرد اين شهيد والامقام، افزود: بايد توجه داشت كه چنين آيين هايي نقش مهم و موثر در انتقال ارزش هاي اسلامي و انقلاب به نسل هاي جديد دارد.
وي گفت: شهيد آيت الله مدني علاوه بر مقام علمي و فقهي بسيار بالا از لحاظ زهد و تقوا و معنويت نيز داراي مدارج بسيار بالايي بود كه شخصيت آن بزرگوار را در نظام اسلامي برجسته تر مي كرد.
آيت الله مجتهدشبستري ادامه داد: اين شهيد راه اسلام و قرآن فقيهي ساده زيست بود كه سال ها براي پيروزي نهايي انقلاب اسلامي مبارزه كرد و بارها در اين مسير تبعيد شد كه اين موضوع نشان دهنده روحيه حماسي و شجاعت ايشان بود.
وي تجليل از مقام شهيد آيت الله مدني را قدرداني از فضايل اخلاقي دانست كه بايد در سطح جامعه ترويج و گسترش يابد.
امام جمعه تبريز شهادت را توفيق الهي براي اولياي خدا دانست كه باب آن براي بندگان ويژه و صلحا گشوده مي شود.
آيت الله سيد اسدالله مدني به سال 1293 هجري شمسي در شهرستان آذرشهر از توابع استان آذربايجان شرقي متولد شد.
وي در آغاز نوجواني به قم عزيمت كرد و پس از گذراندن دروس مقدماتي، چهار سال به تحصيل فقه و اصول در محضر امام خميني (ره) مشغول شد.
پنج سال بعد به نجف اشرف عزيمت كرد و هم زمان به تحصيل و تدريس پرداخت و در جلسات دروس آيات عظام سيد عبدالهادي شيرازي، سيدمحسن حكيم و حاج سيد ابوالقاسم خويي به قصد تحصيل شركت و ضمن تحصيل نيز روزانه چندين جلسه درس، از كفايه، رسايل، مكاسب و لمعه را براي شاگردان خود تدريس مي كرد.
آيت الله مدني اولين كسي بود كه در جريان حوادث سال 1342 در نجف از امام تبعيت كرد و در انتشار اعلاميه آيت الله حكيم به همين مناسبت نقش به سزايي داشت.
آيت الله مدني در جريان تشكيل مجلس اول خبرگان از سوي مردم همدان انتخاب شد و پس از شهادت آيت الله قاضي طباطبايي كه امام جمعه تبريز بود، از سوي امام خميني (ره) به عنوان نماينده امام و امام جمعه تبريز منصوب شد.
وي در 20 شهريور 1360 هنگام اقامه نماز جمعه توسط منافقين كوردل به شهادت رسيد.
7236/587/245
تبريز- نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز گفت: شهيد آيت الله مدني دومين شهيد محراب در جمهوري اسلامي جزو ابرار و اولياء الله بود.