رامین مناف فر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محققان پژوهشكده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه در قالب یك پروژه تحقیقاتی یك و نیم ساله توانستند چند گونه جلبك تك سلولی با ارزش اقتصادی بالا را از دریاچه ارومیه شناسایی و جدا سازی كنند كه می تواند در آینده ارزش كاربردی زیادی داشته باشد.
وی اظهار كرد: جلبك 'دونالیلا' از جلبك های تك سلولی شناخته شده در زیست شناسی و صنعت می باشد كه برای استحصال انواع مواد مختلف همانند بتاكاروتن كاربرد و ارزش اقتصادی دارد و جهت تغذیه انواع زئوپلانكتونها به كار می رود.
وی اضافه كرد: تحقیقات انجام یافته در قالب این طرح تحقیقاتی نشان داد كه برخی از گونه های این جلبك دارای توانایی بسیار بالایی در تولید بتاكاروتن در پرورش محیط های مصنوعی هستند.
وی ادامه داد: بتاكاروتن یكی از پرو ویتامین هایی است كه برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان ها مؤثر می باشد.
عضو هیات علمی پژوهشكده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه گفت: در صنایع غذایی، بتاكاروتن به عنوان رنگ خوراكی و منبع ویتامین A، به محصولات غذایی از جمله روغن های خوراكی، غلات و نوشیدنی ها اضافه می شود و كره، مارگارین و آب میوه های صنعتی اغلب با بتاكاروتن غنی می شوند.
وی همچنین هویج، كدو حلوایی، فلفل دلمه ای زرد و قرمز، گوجه فرنگی، برگ های سبز تیره كاهو، چغندرقند، اسفناج، هلو، شلیل، آلو، زردآلو، گرمك، طالبی، انبه، خرمالو و نارنگی را از جمله منابع غذایی عمده ی بتاكاروتن عنوان كرد.
مناف فر افزود: این تحقیق اثبات می كند كه دریاچه ارومیه یكی از منابع غنی جلبك های تك سلولی با كاربردهای صنعتی است.
وی اظهار كرد: همچنین این تحقیق نشان می دهد با وجود كاهش تراكم جلبك های تك سلولی در دریاچه ارومیه در اثر بحران شوری همچنان تنوع جلبكی در دریاچه ارومیه وجود دارد.
وی ادامه داد: مشاهده تغییرات مولكولی یافت شده در گونه های این جلبك ها نشان داد تغییرات اقلیمی اخیر دریاچه موجب شده است گونه های جدیدی از این جلبكها در دریاچه ارومیه به وجود آید كه توانایی رشد شدید در شوری های بسیار بالای حدود اشباع آب دریاچه ارومیه را دارند.
8136/581/245
جلبك تك سلولی با ارزش اقتصادی بالا در دریاچه ارومیه شناسایی شد
۳۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۴۷
کد خبر:
80782733
ارومیه - عضو هیات علمی پژوهشكده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه گفت: چند گونه جلبك تك سلولی با ارزش اقتصادی بالا در دریاچه ارومیه شناسایی و جداسازی شد.