۵ شهریور ۱۳۹۲، ۱۸:۲۲
کد خبر: 80791664
T T
۰ نفر
اجراي ماده 7 قانون مديريت پسماند توسط مراكز بهداشتي و درماني ضروري است

قزوين - مدير عامل سازمان مديريت پسماند شهرداري قزوين از لزوم اجراي ماده 7 قانون مديريت پسماند توسط مراكز بهداشتي و درماني خبر داد.

'عباس عسگري' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اجراي ماده 7 قانون مديريت پسماند توسط مراكز بهداشتي و درماني ضروري است و در سال گذشته از تمامي بيمارستان‌ها و مراكز درماني خواسته شد تا پسماند عفوني خود را تبديل به پسماند عادي كرده و تحويل سازمان مديريت پسماند دهند و براي عقد قرارداد حمل و دفن بهداشتي اقدام كنند.

وي با بيان اينكه تاكنون 60 مركز بهداشتي درماني همكاري لازم را در اين خصوص داشته‌اند و براي حمل پسماند خود با سازمان قرارداد دارند، افزود: در راستاي تخلفات صورت گرفته در خصوص ماده 7 قانون مديريت پسماند در چهار ماه اول سال جاري به دو مركز درماني اخطار داده شده و 10 مركز نيز اقدام به عقد قرار داد با سازمان كردند.

عسگري تصريح كرد: تعداد 32 مركز نيز در سطح شهر مجهز به دستگاه اتوكلاو هستند و زباله‌هاي خود را بعد از بي‌خطرسازي و تبديل به پسماند عادي تحويل سازمان مي‌دهند.

اين مسوول ادامه داد: در مدت زمان ياد شده بيش از 50 تن زباله عفوني در جايگاه دفن پسماندهاي ويژه دفن بهداشتي شده است كه اين ميزان در مقايسه با چهار ماه اول سال گذشته كمي افزايش داشته است.

عسگري، زباله‌هاي بيمارستاني را يكي از آلوده‌كننده ترين پسماند ها دانست و افزود: اگر در دفع اصولي و بهداشتي آنها دقت لازم را به عمل نياوريم، صدمات جبران ناپذيري بر سلامت افراد جامعه و محيط زيست خواهيم گذاشت.

وي افزود: همچنين اگر زباله هاي بيمارستاني به طور غيربهداشتي مدفون شوند و با زباله هاي بيمارستاني كه به طرز بهداشتي دفع شده اند، تماس پيدا كنند، مي توانند آن را نيز آلوده كنند و مشكلات ذكرشده را در زمين آن منطقه به وجود آورند.

اين مسوول ادامه داد: طبق ماده 7 قانون مديريت پسماند، مديريت اجرايي پسماندها غير از پسماندهاي صنعتي و ويژه در شهرها و روستاها به عهده شهرداري‌ها و دهياري ها و خارج از حوزه و وظايف شهرداري ها و دهياري ها بر عهده بخشداري ها خواهد بود و مديريت پسماندهاي صنعتي و ويژه نيز بر عهده توليدكننده خواهد بود در صورت تبديل آن به پسماند عادي بر عهده شهرداري ها، دهداري ها و بخشداريها خواهد بود.

وي اضافه كرد: به استناد اين ماده قانوني تمامي مراكز درماني و بيمارستاني براي تحويل زباله خود به شهرداري و سازمان مديريت پسماند شهرداري بايد زباله هاي عفوني خود را به زباله عادي تبديل كرده و تحويل عوامل جمع آوري سازمان دهند.

اين مسوول افزود: در حال حاضر تمامي بيمارستانهاي سطح شهر مجهز به دستگاه اتوكلاو مي باشند و پسماند عفوني خود را به پسماند عادي تبديل كرده و تحويل سازمان مي دهند ولي متاسفانه هنوز بسياري از مراكز درماني در سطح شهر پسماند عفوني خود را بي خطر سازي نمي كنند.

عسگري گفت: البته سازمان مديريت پسماند پيگيري هاي لازم را از استانداري و اداره كل محيط زيست استان صورت داده است و اميدواريم به زودي بتوانيم اين مراكز را نيز ملزم به تهيه دستگاه اتوكلاو و بي خطر سازي نمودن پسماند عفوني كنيم.

وي در پايان خواستار مساعدت و همكاري ديگر مراكز درماني با سازمان شد.

7389/ 614