۶ شهریور ۱۳۹۲، ۱۰:۱۶
کد خبر: 80792198
T T
۰ نفر
آمریكا در تله صهیونیست ها/واشنگتن آماده تمكین دوباره از فرامین تل آویو در خاورمیانه

دمشق - سناریوی از پیش طراحی شده آمریكا با هدف از بین بردن محور مقاومت در سوریه و لبنان در راستای تامین منافع و اجرای سیاست های رژیم صهیونیستی در خاورمیانه، این روزها چهره ای تازه به خود گرفته است.

به گزارش ایرنا، شكست های متوالی عوامل دست نشانده قدرت های غربی در سوریه، دولتمردان آمریكایی را ، وادار به تحرك بیشتر برای تامین خواسته های صهیونیست ها در صحنه سوریه كرده است.

هفته گذشته تنها سه روز پس از ورود بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل به سوریه، سناریوی طرح اتهام علیه ارتش سوریه مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی زیر چتر تبلیغات گسترده رسانه های مخالف سوریه و حمایت رژیم صهیونیستی، آمریكا و برخی كشورهای غربی كلید خورد.

تاكید بیشتر این سناریو روی این مساله بود كه بازرسان باید از محل وقوع این حمله بازدید كنند اما پس از اقدام دولت سوریه در صدور اجازه بازدید از این مناطق بلافاصله موضع آمریكا و هم پیمانانش تغییر كرد و با بهانه جویی اعلام كردند مجوز بازرسی از این محدوده دیر صادر شده است.

این در حالی است كه خودرو بازرسان سازمان ملل كه برای بازدید به منطقه غوطه شرقی رفته بودند، هدف حمله تك تیراندازهای گروه های تروریستی قرار گرفت.

به موازات این تحركات چند روزی است كه خبرهایی مبنی بر استفاده از گزینه نظامی مطرح شده و طراحان این سناریو هر روز محكم تر بر طبل جنگ می كوبند.

با اینكه مقامات بسیاری از كشورها از جمله روسیه و ایران نسبت به هر گونه ماجراجویی آمریكا در سوریه هشدار داده اند اما، همچنان آمریكایی ها به جنگ روانی خود در این زمینه ادامه می دهند و در این میان رژیم صهیونیستی بیش از همه آمریكا را ترغیب به حمله می كند و حتی برخی مقامات غربی صحبت از دور زدن سازمان ملل و حمله بدون مجوز شورای امنیت را مطرح كرده اند.

در شرایطی كه هنوز بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل گزارشی منتشر نكرده اند، عملیات روانی غرب و رژیم صهیونیستی بازار حمله قریب الوقوع به سوریه را داغ كرده و همچنان تحركات ادامه دارد.

اما این همه ی ماجرای یك هفته گذشته نیست و بعد از انفجارهای تروریستی در لبنان، جنجال بر سر استفاده از سلاح های شیمیایی و تبلیغات وسیع در خصوص حمله نظامی آمریكا كه حلقه های اولیه این سناریو بودند، حلقه دیگری اضافه شد كه نشان می دهد آمریكا به دنبال حل بحران سوریه از طریق سیاسی نیست بلكه در میدان جنگ علیه این كشور اهداف خود را دنبال می كند.

رسانه های خبری با استناد به یك منبع در وزارت خارجه آمریكا گزارش دادند كه نشست برنامه ریزی شده مسكو و واشنگتن در لاهه كه قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود و پیش زمینه ای برای برپایی كنفرانس ژنو2 باشد، به تعویق افتاده است.

گنادی گاتیلوف معاون وزیر خارجه روسیه هم از تصمیم آمریكا برای به تعویق انداختن این زمان برگزاری این نشست خبر داد و از این اقدام ابراز تاسف كرد.

این دیپلمات ارشد روس تصریح كرد كه تدوین مشخصات و شاخص های حل و فصل سیاسی درگیری سوریه در شرایطی كه این كشور با خطر اجرای عملیات نظامی روبروست، می توانست فوق العاده مفید باشد.

وزارت خارجه روسیه هم در بیانیه ای ابراز امیدواری كرد كه مقام های آمریكایی به تعهد خود با همتایان روسی برای برگزاری دیدار دوجانبه در لاهه به منظور فراهم آوردن مقدمات برگزاری كنفرانس ژنو2 پایبند باشند.

سخنگوی وزارتخارجه روسیه با انتقاد ضمنی از بهانه جویی مقام های آمریكایی برای تعویق نشست جان كری و سرگئی لاوروف در لاهه با تمسك به اعزام هیات بازرسان سازمان ملل به سوریه برای تحقیق درباره به كارگیری سلاح شیمیایی در این كشور گفته است برگزاری كنفرانس ژنو2 با توجه به روند فزاینده درگیری ها در سوریه امری ضروری است.

به نظر می رسد آمریكا و هم پیمانانش می كوشند بار دیگر با بهانه تكراری استفاده از سلاح شیمیایی همانند آنچه در عراق رخ داد آغازگر یك ماجرا جویی جدید نظامی در خاورمیانه باشند.

گفته می شود انگلیس هواپیماهای جنگی خود را به پایگاه هوایی در قبرس منتقل كرده و آمریكا نیز شماری از ناوشكن های نیروی دریایی خود را در مدیترانه شرقی مستقر كرده است.

یك مقام امنیتی اردن هم روز گذشته اعلام كرد در پی نشستی كه مقامات غربی و عربی در این كشور برای مداخله نظامی در سوریه برگزار كردند، توافقاتی به دست آمده كه بر اساس آن جامعه بین المللی برای مداخله در سوریه تحت فشار گذاشته شود و موثرترین راه برای این كار نیز حملات موشكی محدود به سوریه خواهد بود.

فارغ از هر تصمیمی كه برای مداخله نظامی در سوریه نهایی شود، نمی توان به سادگی از كنار این تهدیدها عبور كرد چرا كه تحركات اخیر و كوبیدن بر طبل جنگ بیش از اینكه از نگاه منافع ملی آمریكا و كشورهای غربی باشد، برخاسته از منافع رژیم صهیونیستی در منطقه است.

به نظر نمی رسد افكار عمومی آمریكا موافقتی با برپایی این جنگ و تمایلی به حضور مجدد نظامی در خاورمیانه داشته باشد، اما سیاستمداران جنگ طلب آمریكایی بی توجه به چنین دیدگاهی بار دیگر خود را آماده اجرای بی چون و چرای سیاست های رژیم صهیونیستی در منطقه می كنند.

سیاست كنونی آمریكا در قبال سوریه، پیرو همان سیاست كلی است كه ایالات متحده در رابطه با خاورمیانه دنبال می كند، یعنی تابع فضای سیاسی آمریكاست كه همواره می باید از خواسته های صهیونیست ها در منطقه تمكین كند و تامین كننده امنیت و حافظ منافع رژیم صهیونیستی باشد .

خاورم**1021 **1446