۱۰ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۳۹
کد خبر: 80797756
T T
۰ نفر

خوشنويسي انسان را به سوي حق و زيبايي دعوت مي كند

۱۰ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۳۹
کد خبر: 80797756
خوشنويسي انسان را به سوي حق و زيبايي دعوت مي كند

دماوند- تهران بزرگ- 'محمد صادق احدپور' يكي از اساتيد بزرگ خوشنويسي ايران درباره هنر خوشنويسي گفت: خوشنويسي انسان را به سوي عالم حق، حقيقت و زيبايي دعوت مي كند.

به گزارش ايرنا، احدپور در سال 1344 در تهران متولد شد و در محضر استاد بزرگ عباس اخوين، خوشنويسي را فرا گرفت كه اين تعليم همراه با درس اخلاق، صميميت، انسان دوستي، سعه صدر و صبوري بود.

استاد احدپور فارغ التحصيل انجمن خوشنويسان ايران و داراي گواهينامه ممتاز در 1366، فوق ممتاز در سال 1385، مدرك استادي در سال 1385، اخذ مدرك درجه يك هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 1388، برگزيده مقام اول نمايشگاه بين المللي قرآن كريم در سال 1385، كارشناس دفتر نظارت بر نشر و ترجمه قرآن كريم با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 1385، دريافت لوح افتخار نخستين جشنواره خوشنويسي جهان اسلام درسال 1375 است.

احد پور در سال 1367 به عنوان مدرس در انجمن خوشنويسان كشور شروع به آموزش خوشنويسي در رشته نستعليق نمود .

اين استاد بزرگ كه بطور اتفاقي وارد فضاي كتابت شد و توانست تا به امروز بخشي از شاهنامه فردوسي ( بزرگداشت هزاره فردوسي 1367 )، كتابت داستان زال و رودابه بر اساس شاهنامه نوشته دكتر جنيدي 1367، كتابت داستان رستم و افراسياب بر اساس شاهنامه نوشته دكتر جنيدي 1368، كتابت مخزن الاسرار نظامي گنجوي 1369 ، كتابت شرف نامه نظامي گنجوي 1367 ، كتابت ديوان ملك الشعراي بهار، كتابت اشعار منتخب شعرا در مدح حضرت ولي عصر (عج ) با مقدمه استاد محمود شاهرخي 1372 ، كتابت ديوان گنجينه الاسرار عمان ساماني 1374 ، كتابت قصايد حكيم سنايي غزنوي 1373 ، كتابت كامل قرآن كرم با ترجمه فارسي به سفارش شهرداري تهران 1378 ، كتابت رباعيات خيام 1383 ، كتابت زيارت شريفه جامعه كبيره با ترجمه 1385 ( وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي )، كتابت دعاي كميل با ترجمه 1385 ( وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ) را به رشته تحرير در آورد.

استاد احدپور در سال 73 و 74 دبير اجرايي جشنواره خوشنويسي فجر با همكاري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران بود و از سال 67 تاكنون نيز در نمايشگاههاي جمعي انجمن خوشنويسان ايران شركت نموده است.

احدپور كه به منظور تقدير از هنرمند كاتب كلام الهي در مراسم اختتاميه نمايشگاه خوشنويسي مشق عشق حضور داشت در توصيف و زيبايي هنر خط گفت: دقت و تماشا نمودن از هر زاويه اي به هنر يك نوع عبادت است، چه زيبا كه براي درك آن تامل و تفكر كرد، زيرا قرآن نيز مي گويد: براي صاحبان خرد نشانه هاي بسياري است.

وي با اشاره به مكتب افلاطون و انديشه ها و گفته هاي آن و اعتقادش به عالم ملكوت و ماده، افزود: انسان هيچگاه نخواهد توانست موجودات هستي را بشناسد و آن را به تصوير بكشد اگر چه صورت ظاهر مسير را براي شناخت سيرت ها باز مي كند.

احدپور با بيان اينكه انسان ها از صورت هاي ظاهر به سمت حقيقت سوق داده مي شوند، تصريح كرد: زمين، نيمه اي از زيبايي هاي مطلق عالم هستي است و زيباي مطلق كسي است كه براي ما انسان ها پيامبران و اماماني را برگزيد تا راه را بشناسيم و به سعادت واقعي دست يابيم.

اين استاد با تاكيد بر داشتن تقوا در كنار شناخت حقايق و واقعيت ها، گفت: انسان هميشه به آنچه دارد وابسته است و زماني مي تواند حقيقت مطلق را دريابد كه تقوا پيشه كند و هنرمند نيز براي رسيدن به بهترين جايگاه بايد به حقيقت ها برسد كه آن تقواي الهي است.

وي خاطر نشان كرد: انسان ها براي رسيدن به بهترين ها بايد داشته هاي خود را دور بريزند تا به بسياري حقايق دست يابند و اين هنرمند است كه بايد از خود دور شود تا به جايگاه جديد و بالاتري برسد.

احدپور افزود: بزرگترين دستاوردم در زندگي، از دست دادن بسياري از داشته ها براي دستيابي به افتخاراتي كه امروز به آنان مي بالم و شاكر خالق هستم، زيرا اين مهم تنها با ياري خداوند امكان پذير بوده و هست.

وي با بيان اينكه انسان تا زماني كه رنج و غم را نچشيده باشد، معناي لذت را نخواهد فهميد، افزود: انسان براي رسيدن به تمركز نياز به خلوت دارد و اين مهم با نيايش و راز و نياز با خداي متعال امكان پذير است و تمامي خوشنويسان نيز با اشكالي كه رو به رو مي شوند، بايد درك حقيقي نسبت به آن به دست آورند و تا زماني كه آن را درك نكند به موفقيت نخواهند رسيد.

وي با بيان اينكه شهرستان دماوند پتانسيل هاي خوبي در توسعه اين هنر بزرگ در منطقه را دارد، گفت: شهرستان دماوند علاقمندان زيادي در رشته خوشنويسي دارا است كه نيازمند حمايت مسوولان هستند.

لازم به ذكر است در پايان اين مراسم به پاس تقدير از اين استاد گرانقدر، تنديس مشق عشق به ايشان تقديم شد.

تهرام/7246/1457/
۰ نفر