۱۱ شهریور ۱۳۹۲، ۲۳:۰۲
کد خبر: 80799141
T T
۰ نفر
امام جعفرصادق(ع) ، پيشواي صدق و عدالت، گنجينه علم و راستي

قم - امروز هنگامه شهادت صادق آل‌پيامبر،امام عدل و اخلاق و پيشواي صدق و عدالت، گنجينه عظيم علم و راستي است.

امروز، روزي است كه خورشيد مدينه دانش، چهره فروزانِ اهل بيت و وارثِ علومِ رسالت، در ظلمتكده دورانِ منصور، در ميان حزن و اندوه سالكان وعالمان غروب كرد.

سرمايه امروز بقيع، اشك است و اشك. مدينه، جهان را از شيون اكنون خود پر كرده است. امروز بقيع در لباس سوگ، ميزبان چكيده اشكهاي شيعياني است كه در شام غريبان پيشواي خود، خون مي گريند، و به تمامي برگ‏هاي زرين احاديث و انديشه هاي لبريز از دانش و فخر، تسليت مي گويند.

امشب كوچه هاي مدينه داغدارند و بقيع، چشم‌انتظار آخرين مسافر خويش است. بقيع، بقعه اي خاموش و تاريك؛ بقيع، آشنايي غريب؛ بقيع، مزار بي چراغ و فانوسي كه مظهر مظلوميت هزار و اندي ساله است. در بقيع، روضه لازم نيست، خودش مرثيه مجسم است.

بايد دين خود را ادا كرد شيعه جعفري بودن حرمت دارد و عظمتي كه تنها با گام نهادن در راه آنان مي توان ديد و درك كرد و براي اداي اندكي از دين خود به ساحت ائمه اطهار شايد دانستن شيوه زندگي و منش بزرگان عرصه علم و جهاد كمك شاياني باشد تا قفل گنجينه اسرار اهل بيت (ع) گشوده گردد.

مرور زندگاني امام صادق عليه السلام سرشار از راهكارهايي است هركدام گشاينده بن بست هاي زندگي و علم ودانش است.

بر طبق روايات، امام صادق (ع) در ماه ربيع الاول سال 83 هجري در زمان خلافت عبد الملك بن مروان اموي به دنيا آمد،و در ماه شوال يا ماه رجب در سال 148 هجري در زمان خلافت ابو جعفر منصور عباسي از دنيا رحلت كرد.در زمان يك خليفه با هوش سفاك اموي به دنيا آمد و در زمان يك خليفه مقتدر با هوش سفاك عباسي ديگر از دنيا رحلت كرد،و در آن بين شاهد دوره فترت خلافت و انتقال آن از دودماني به دودمان ديگر بود.

امام صادق (ع) شيخ الائمه است، از همه ائمه ديگر عمر بيشتري نصيب ايشان شد،شصت و پنج‏ساله بود كه از دنيا رحلت فرمود. عمر نسبتا طويل آن حضرت و فتوري كه در دستگاه خلافت رخ داد كه امويان و عباسيان سر گرم زد و خورد با يكديگر بودند فرصتي طلايي براي امام به وجود آورد كه بساط افاضه و تعليم را بگستراند و به تعليم و تربيت و تاسيس حوزه علمي عظيمي بپردازد، جمله‏ «قال الصادق‏» شعار علم حديث گردد،و به نشر و پخش حقايق اسلام موفق گردد.

از آن زمان تا زمان ما هر كس از علما و دانشمندان اعم از شيعي مذهب و غيره كه نام آن حضرت را در كتب و آثار خود ذكر كرده ‏اند با ذكر حوزه و مدرسه‏اي كه آن حضرت تاسيس كرد و شاگردان زيادي كه تربيت كرد و رونقي كه به بازار علم و فرهنگ اسلامي داد توام ذكر كرده‏اند، تا جايي كه همگان به مقام تقوا و معنويت و عبادت آن حضرت نيز اعتراف كرده‏ اند.

امام صادق (ع)، گذشته از مزاياي عامّه امامت و ولايت، ويژگي خاصي دارد كه همانند هر يك از ائمه (ع) مظهر نامي مخصوص از اسماء حسناي حق اند. حضرتش كه به صادق ملقّب شد، انسانها را به فراگيري صدق دعوت مي كند و چنين مي گويد : تعلّموا الصّدق قبل الحديث.

ازآنجا كه همه مي دانند عمده فعاليت امام صادق (ع) علمي و در عرصه فرهنگ و دانش و تربيت شاگردان در علوم مختلف بوده است به همين خاطر فقه شيعه به فقه امام جعفر صادق و مذهب شيعه به مذهب جعفري شهرت يافته است.

ازمنظر امام صادق (ع) پرداختن و اهميت دادن به مقوله اقتصاد و معيشت مردم نيز بسيار مهم است چنانكه به فرموده ايشان روزي خوب مي تواند راهگشاي رسيدن به سعادت مردم باشد.

به راستي كه امام صادق (ع) امام صدق و صفاست، گنجينه اي معنوي از علوم و دانش عظيم است كه به حق پيشواي همه شيفتگان وشيعيان است خورشيديست كه سخاوتمندانه در آسمان امامت مي تابد و عالم را منور مي سازد، باري ... اوست كه جلوه اي از معجزات لايزال الهي است.

اي مهر ازلي و نور لم ‏يزلي، آفتاب تابان مشرق انديشه ، مرد تمام فصل‏هاي انسانيت، امامي كه ‏تازان صدق و صداقت؛ جاري‏ترين تفكر ماندگار شيعه امروز نور وجودت، به گردباد حوادث، خاموشي گرفت؛ اما فروغ انديشه‏ات در جان جهان ماناست.

اي فرزانه‏ترين قامت افراشته دين خدا، سرچشمه ناب‏ترين نگاه شيعه...

در صبوري سينه‏ات شكي نيست، تو از سلاله سينه سوختگان شريعت شيرين خدايي و پاسدار ويژگي‏هاي رفيع اسلام، ما را درشب شام غريبانت بي نصيب از رحمت شفاعتت مگذار. ك/4

/7407/ 380/