هاله رحمانپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: كم خونی از بیماریهای بسیار شایع در زنان به شمار می رود كه علل عمده ان ناشی از فقر آهن بوده و مشكلاتی را به وجود می آورد.
وی یادآورشد: كمبود فقر آهن در دوران حاملگی مادر تاثیر چندانی بر رشد و تكامل جنین ندارد و این مهم به دلیل تغذیه دریافت آهن مورد نیاز از خون مادر است.
رحمانپور افزود: مادر باردار هنگام زایمان به ویژه در نوع سزارین دو برابر بیش از شرایط عادی خون از دست می دهد كه باعث كم خونی می شود.
وی اظهار كرد: خستگی زودرس، رنگ پریدگی و بی اشتهایی از جمله علائم بارز كم خونی در زنان است كه با تجویز قرص های آهن این مشكل قابل درمان است.
این متخصص زنان و زایمان، فلوشیب نازایی و لاپراسكوپی مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصص آیت الله موسوی زنجان گفت: بسیاری از دختران و زنان مبتلا به كم خونی به دلیل مشكلات گوارشی در بلع و خوردن قرص آهن مشكلاتی دارند كه پزشك و متخصص مربوطه نوع متفاوت تری را تجویز می كند.
وی یادآورشد: كم خونی اختلال شایعی است كه در آن گلبولهای قرمز و یا هموگلوبین كافی در خون وجود ندارد.
رحمانپور افزود: اگر درصد گلبول های قرمز یك مادر باردار كمتر از 11 باشد در این صورت كم خونی اطلاق می شود.
وی اظهار كرد: در سه ماهه نخست بارداری كم خونی تاثیر چندانی در رشد و تكاملی جنین ندارد.
این متخصص زنان وزایمان، فلوشیب نازایی و لاپراسكوپی مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصص آیت الله موسوی زنجان گفت: كم خونی مادر باردار معمولا با غداهای حاوی آهن برطرف نمی شود و مصرف قرص آهن بسیار مفید و تاثیر گذار است.
وی یادآورشد: در مجموع كم خونی زنان در اثر خونریزی دوران قاعدگی رخ می دهد كه به كار گیری تجویز های پزشك این معضل را به میزان قابل توجهی رفع می كند.
522/7320
زنجان- یك متخصص زنان و زایمان، فلوشیب نازایی و لاپراسكوپی مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصص آیت الله موسوی زنجان گفت: كم خونی زنان باردار ناشی از فقر آهن است.