۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۰
کد خبر: 80834318
T T
۰ نفر

روسيه غرب را وادار به عقب نشيني كرد

۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۰
کد خبر: 80834318
روسيه غرب را وادار به عقب نشيني كرد

گروه پژوهش هاي خبري- رسانه هاي خبري اعلام كردند كشورهاي غربي با عقب نشيني از خواسته هايشان در مورد سوريه توانستند موافقت روسيه را با قطعنامه اي در زمينه تسليحات شيميايي سوريه جلب كنند.

رسانه هاي جهان از توافق آمريكا و روسيه در مورد پيش نويس قطعنامه اي در مورد سلاح هاي شيميايي سوريه خبر دادند.

بعد از دو سال و نيم تنش در سوريه و متعاقب آن دو دستگي در شوراي امنيت سازمان ملل متحد، در نهايت ايالات متحده توانست رضايت روسيه و چين را در صدور يك قطعنامه جلب كند. البته به نقل از رسانه ها از خواسته هاي غربي ها تا حد زيادي كاسته شد.

تاكنون چين و روسيه سه بار قطعنامه هاي كشورهاي غربي را عليه دولت بشار اسد در سوريه وتو كردند و دست غرب به ويژه آمريكا را در اتخاذ يك راه حل تند و احتمالا نظامي عليه سوريه بستند.



**بن بست شكسته شد

------------------------

روزنامه هافينگتون پست آمريكا آورده است كه هفته ها بن بست ديپلماتيك به پايان رسيد و سرانجام قطعنامه اي تصويب شد كه به سوريه توصيه مي كند تا تسليحات شيميايي خود را تسليم كند.

اين قطعنامه بعد از آنكه مورد توافق روسيه و آمريكا قرار گرفت روز جمعه در شوراي امنيت به راي گذاشته مي شود.

اين روزنامه مي نويسد اين توافق حاصل مذاكرات جدي و سخت در سازمان ملل بود. جايي كه روسيه به شدت از متحدش سوريه حمايت مي كرد تا از شدت آن بكاهد و آن را از فصل هفتم منشور دور نگه دارد.

بي بي سي در اين مورد نوشت آمريكا و روسيه بر سر پيش نويس قطعنامه اي در سازمان ملل متحد به توافق رسيده اند كه سوريه را موظف به از ميان بردن تسليحات شيميايي خود مي كند. توافق بر سر اين قطعنامه در مورد سوريه بعد از بن بستي دو سال و نيمه در شوراي امنيت به وقوع پيوست.

تاكنون مسكو و واشنگتن بر سر متن و محتواي قطعنامه اختلاف نظر داشتند زيرا آمريكا با حمايت فرانسه و بريتانيا تلاش مي كرد قطعنامه اي را در شوراي امنيت به تصويب برساند كه شامل تهديد نظامي سوريه باشد اما روسيه و چين با اين موضوع مخالفت مي كردند و چند بار قطعنامه هاي شوراي امنيت را وتو كردند.



**ايجاد هنجاري جديد

--------------------

وبسايت صداي آمر يكا به نقل از سامانتا پاور سفير آمريكا در سازمان ملل متحد نوشت با روسيه توافق شد كه قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل قانونا سوريه را ملزم به تحويل تسليحات شيميايي اش كند. در اين قطعنامه استفاده از تسليحات شيميايي، تهديد صلح و امنيت بين المللي ياد شده است.

به نظر خانم پاورز اين قطعنامه عرف تازه اي را عليه استفاده از تسليحات شيميايي در جهان ايجاد مي كند.

گرچه نماينده بريتانيا در سازمان ملل متحد نيز اين قطعنامه پيشنهادي را الزام آور و قابل اجرا توصيف كرده است اما سرگي لاوروف وزير خارجه روسيه ضمن تاييد توافق با آمريكا افزود كه بر اساس آن استفاده از زور طبق ماده هفت منشور شوراي امنيت بلافاصله نخواهد بود.

يك مقام ارشد وزارت خارجه آمريكا نيز اين توافق را يك موفقيت بزرگ دانسته است و اظهار داشت كه در متن اين قطعنامه آمده است كه عمل نكردن بشار اسد به مندرجات آن تبعاتي خواهد داشت.



**قطعنامه اي الزام آور و اما خارج از فصل 7

------------------------------

تاكنون فرانسه، بريتانيا و آمريكا سه بار تلاش كرده‌ بودند كه قطعنامه‌اي را در اين شورا در مورد جنگ داخلي در سوريه تصويب كنند، اما چين و روسيه دو كشور ديگر صاحب حق با آن مخالفت كرده‌اند.

خبرگزاري رويترز نوشت نمايندگان كشورهاي غربي مي‌گويند قطعنامه اجرايي و الزام‌آور است. با اين همه، استفاده از بند هفتم منشور سازمان ملل كه اجازه استفاده از زور عليه كشورهاي ديگر را در صورت تهديد صلح جهاني مي‌دهد، در اين قطعنامه تعريف نشده است.

اقدام بعدي در مورد سوريه نيازمند تصويب قطعنامه‌اي ديگر خواهد بود.



دويچه وله نيز نوشت روسيه و ديگر اعضاي داراي حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل متحد بر سر قطعنامه سوريه به توافق رسيدند. در اين قطعنامه از سوريه خواسته مي‌شود تمامي سلاح‌هاي شيميايي خود را نابود سازد.

پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه گذشته در جلسه‌اي كه پشت درهاي بسته تشكيل شد در قطعنامه اي از سوريه خواستند سلاح‌هاي شيميايي خود را منهدم سازد. قطعنامه از دولت سوريه مي‌خواهد، تمامي ذخاير سلاح‌هاي شيميايي خود را از بين ببرد و به بازرسان اجازه دسترسي آزاد به اين ذخاير را بدهد.

توافق روسيه با تصويب قطعنامه سوريه پاياني بر بن‌بست دو سال و نيمه در شوراي امنيت محسوب مي‌شود. روسيه اصلي‌ترين حامي رژيم بشار اسد، رئيس جمهور سوريه است.

سي ان ان نيز مي نويسد كه براساس گفته هاي جان كري سوريه بايد دسترسي بازرسان بين المللي را به سرعت هموار سازد تا آن ها عليرغم جنگ بتوانند به سرعت به مراكز انبار و توليد مواد شيميايي دست پيدا كنند.

به نظر وزير امور خارجه آمريكا اجراي توافق ميان آمريكا و روسيه مي تواند باعث خروج از بحران و پايان تهديدات در استفاده از اين تسليحات در سوريه و منطقه شود.



**عقب نشيني غرب از خواسته هايش

-------------------------------------

رويترز مي نويسد كشورهاي غربي براي گرفتن رضايت روسيه در وتو نكردن قطعنامه، از بسياري از خواسته ‌هاي خود دست عقب نشيني كردند.

رويترز از قول سرگي ريابكوف، معاون وزارت خارجه روسيه، نوشت كه آن كشور حاضر است براي نگهباني و نابود كردن سلاح‌هاي شيميايي حكومت سوريه، كمك كند، اما آنها را به روسيه انتقال نخواهد داد.

قرار است راي‌گيري نهايي در مورد اين قطع‌نامه با حضور همه اعضاي دائم و غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد در روز جمعه انجام شود.

دويچه وله نيز تاكيد دارد كه قطعنامه سوريه كه توسط آمريكا، ‌بريتانيا و فرانسه ارائه شده بود در روزهاي گذشته با مخالفت روسيه روبرو شده بود. با اين حال تغيير در جزئيات آن باعث شد كه سرانجام روسيه با آن موافقت كند.

قدرت‌هاي غربي حاضر در شوراي امنيت از بسياري از درخواست‌هاي اوليه خود در قطعنامه صرف نظر كردند تا بتوانند موافقيت روسيه را به دست بياورند.

اصلي‌ترين موضوع مورد مخالفت روسيه تأكيد بر بند هفتم منشور سازمان ملل متحد و امكان توسل به زور در قطعنامه عليه رژيم سوريه بود.

به موجب اين بند، استفاده از تحريم و اقدام نظامي عليه كشورهايي كه صلح جهاني را تهديد مي‌كنند مجاز است.

اسوشيتد پرس نيز نوشت بن بست ميان روسيه و آمريكا به پايان رسيد و 15 عضو شوراي امنيت مذاكرات ابتدايي در زمينه قطعنامه اي در مورد سلاح هاي شيميايي سوريه را به پايان رساندند.

اين خبرگزاري مي نويسد بر اساس اين پيش نويس اقدامات عاجلي در مورد حملات شيميايي در اطراف دمشق ديده نشده است اما اين قطعنانه به تحريم هاي احتمالي بعد از راي گيري جديد فكر كرده است.

سرگي لاوروف به خبرنگاران اعلام كرد كه هر گونه تصميم گيري بعدي بستگي به نقض مقررات بين المللي دارد و اينكه بعد از آن در موردش تصميم گيري مي شود.



پژوهش**9130
۰ نفر