به گزارش ايرنا' نمايش 'بي بري' كاري از گروه نمايشي آينه از شهرستان رودان؛ در نخستين روز از آغاز بكار بيست و پنجمين جشنواره تئاتر استاني بعنوان دومين اثر نمايشي به روي صحنه رفت كه با استقبال خوب و مثال زدني مواجه شد.
اين اثر نمايشي فاخر و ارزشي با بازي كوروش سلماني، ابوذر احمدي، مريم سالاري نسب و ساجده حاجي زاده به روي صحنه رفت كه هنر نمايي بازيگران بر روي صحنه رضايت حداكثري تماشاگران را در پي داشت.
عليرضا داوري نويسنده و كارگردان اين اثر فاخر هنري در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا' با بيان اينكه داستان اين نمايش درباره بيماري افسانه اي' بي بري' است؛ گفت: اين نماشنامه پژوهشي به موضوع خرافات و باورهاي عاميانه در هرمزگان و مراسم خون بس در لرستان پرداخته است كه با هنرمندي 10 هنرمند هرمزگاني در بيست و پنجمين جشنواره تئاتر استاني به ميزباني شهرستان بندرعباس به روي صحنه رفت.
وي خاطر نشان كرد: اين نمايشنامه در سال 91 بعنوان پايان نامه برتر پژوهشي از دانشگاه هنر تهران انتخاب و برگزيده شد.
داوري در ادامه در خصوص 'بي بري' چنين گفت: يكي از بيماري هاي افسانه اي كه در گذشته همه ساله و يا هر چند سال يكبار در فصل تابستان، موجب نگراني شديد مردم مي شد'بي بري' بود.
وي با بيان اينكه فرد مبتلا به اين بيماري دور از انظار به سر مي برد؛ اضافه كرد: چيزي كه در اين خصوص موجب وحشت مردم مي شد اين بود كه درمان قطعي اين بيماري' جگر آدميزاد' است و چون دزديدن و كشتن بزرگسالان دشوار بود؛ همواره خطر متوجه كودكان بود.
داوري ادامه داد: از اين رو خانواده هايي كه كودك داشتند شب ها با تمام وجود از آنان حفاظت مي كردند و با اندك صداي نا مأنوسي از خواب مي پريدند؛ زيرا تصور عامه اين بود كه بيمار كسي را اجير و مامور ساخته تا به هر شكل ممكن جگر كودكي را تهيه نمايد و به او برساند تا بخورد و شفا يابد.
اين هنرمند خاطر نشان كرد: مشهور است كه اين بيماري در بين قشر متمول جامعه شايع بود كه با برچيده شدن ساختار فئودالي از جامعه روستايي و پس از سال 58 ديگر نشانه اي از اين بيماري در بين مردمان جنوب كشور مشاهده نشده است.
وي اظهار كرد: استاد مهدي عطايي دريايي نيز در سال 1354 با هنرمندي هنرمندان نسل قديم يك فيلم كوتاه در مورد اين بيماري افسانه اي توليد كرده است.
عليرضا داوري هنرمند جوان و 32 ساله شهرستان رودان و استان هرمزگان داراي مدرك ليسانس نمايش از دانشگاه هنر تهران؛ فعاليت هنري خود را از سال 79 در زمينه نويسندگي، كارگرداني و بازيگري آغار كرد.
اين هنرمند در طول سال هاي اخير نمايشنامه هايي همچون انتظار طولاني، صداي بي صدا، زندگي با نقطه هاي نوراني، سايه هايي در باد، جرقه غيرت، خار بني جا گل نو و سنگار را در كارنامه نويسندگي و كارگرداني خود به ارمغان دارد.
دراماتورژي و كارگرداني پانتوميم شمارش استخوان ها بر اساس داستاني از احمد غلامي و كارگرداني نمايشنامه سرخ سوزان به نويسندگي چيستا يثربي از ديگر افتخارات و موفقيت هاي هنري اين هنرمند فرهيخته روداني مي باشد.
كسب مقام اول كارگرداني و دوم نويسندگي با نمايشنامه'انتظار طولاني' در بيست و چهارمين جشنواره تئاتر منطقه اي – منطقه چهار – سيستان و بلوچستان در آبان 89، كسب عنوان برتر كارگرداني، نويسندگي، بازيگري زن و بازيگري مرد در چهارمين جشنواره تئاتر خياباني هرمزگان در بهمن83 در بندر لنگه و كسب مقام سوم نويسندگي در بخش نمايشنامه نويسي با نمايشنامه سنگار در سي و يكمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر از ديگر افتخارات 'عليرضا داوري' نويسنده و كارگردان فرهيخته و خوش آتيه شهرستان رودان در عرصه هنر نماش مي باشد.
شهرستان رودان با دو اثر نمايشي'بي بري' به نويسندگي و كارگرداني عليرضا داوري و 'نگراني' به نويسندگي رضا آشفته و كارگرداني 'حسين درويشي' در بيست و پنجمين جشنواره تئاتر استاني حضور يافته است.
نمايش 'نگراني' به نويسندگي رضا آشفته و كارگرداني 'حسين درويشي' روز جمعه در سالن آمفي تئاتر فرهنگسراي طوبي بندرعباس به روي صحنه مي رود. ك/3
7196/668
رودان- نمايش 'بي بري' به نويسندگي و كارگرداني عليرضا داوري در نخستين روز از آغاز بكار بيست و پنجمين جشنواره تئاتر استاني؛ شامگاه چهارشنبه دهم مهر ماه در استقبال پر شور علاقمندان به هنر نمايش در سالن آمفي تئاتر فرهنگسراي طوبي بندرعباس به روي صحنه رفت.