فناوری نانو فرصت ویژه برای انتقال اقتصاد مواد خام به اقتصاد دانش بنیان است

تهران - دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت : فناوری نانو فرصت ویژه ای برای انتقال كشور از اقتصاد مواد خام به اقتصاد دانش بینان است و برای محقق شدن این امر باید برای محصولات متكی بر فناوری نانو بازار یابی كنیم .

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ، دكتر سعید سركار روز شنبه در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره فناوری نانو گفت: سند راهبردی 10 ساله نانو برای سیاست گذاری ، برنامه ریزی و حمایت از توسعه نانو در سراسر تا كشور تدوین شد و الان در فاز سوم این سند قرار داریم كه پایان آن سال 94 است.

وی گفت: ماموریت ما در تدوین این سند این بود كه زندگی مردم را ارتقا دهیم و تولید ثروت كنیم و اقتصاد پایدار مبتنی بر صنعت نوظهور صورت گیرد.

سركار گفت : برای پا گرفتن اقتصاد دانش بنیان باید اكو سیستم لازم آن و زیر ساخت های شكل بگیرند كه این كار بدون داشتن نیروی انسانی توانمند محقق نخواهد بود .

وی خاطر نشان كرد : اگر یك هزارم سرمایه ای كه برای استخراج نفت هزینه می شود صرف استخراج مغزها شود این انتقال از اقتصاد محصول محور به اقتصاد دانش بنیان صورت می گیرد.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: اكنون 15 هزار متخصص در سطح كارشناشی ارشد به بالا در حوزه فناوری نانو وجود دارد كه با استفاده از آن می توانیم به هدفمان در زمینه رسیدن به اقتصاد دانش بینان نایل شویم .

سركار درمورد تولید علم در حوزه فناوری نانو دركشور گفت: ایران در سال 2000 میلادی با 8 مقاله علمی در حوزه فناوری نانو رتبه 59 جهان و رتبه شش را در میان كشور های اسلامی كسب كرد.

اما اكنون به رتبه اول در كشورهای اسلامی و رتبه هشتم در جهان دست یافته ایم كه این یك انفجار است، چرا كه اعتقاد داریم توسعه فناوری بدون داشتن بنیه علمی خوب امكان پذیر نیست .

وی ادامه داد: اكنون پیام ما به صاحبان صنایع این است كه اگر امروز به فناوری نانو توجه نكنند در آینده نزدیك رقابت پذیری خود را از دست خواهند داد.

سركار اضافه كرد : تجاری سازی فناوری پیشرفته گلوگاهی است كه ما پیش رو داریم اگر امروز برای تجاری سازی محصولات نانو اقدام نكینم فردا به بن بست خواهیم خورد چرا كه بازار یابی محصولات پیشرفته با كالاهای عادی متفاوت است و این شرایط را امروز باید به آن توجه كرد .

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با بیان اینكه ایران هر ساله در نمایشگاه فناوری نانو ژاپن ، كره جنوبی و چین شركت دارد گفت: الان كشورهای جهان عادت كرده اند كه ایران را در نمایشگاه های نانو جهان در كنار خود ببینند .

سركار خاطر نشان كرد: باید بازرگانانی تربیت كنیم كه بتوانند در حوزه بازار یابی محصولات فناوری پیشرفته در جهان فعالیت كنند.

وی در خصوص ششمین جشنواره فناروی نانو نیز گفت: این جشنواره از روز چهارشنبه با آغاز به كار مجمع اقتصادی شروع شد.

سركار ادامه داد: بیش از 150 نفر در مجمع اقتصاد نانو ثبت نام كرده اند كه طی دو روز در سالن مختلف به بحث مربوط به اقتصاد نانو پرداختند .

وی گفت : امروز شاهد برگزاری بقیه جشنواره فناوری نانو خواهیم بود كه در این نمایشگاه بیش از 170 نهاد و شركت در حوزه فناوری نانو فعال هستند .

سركار افزود :در این نمایشگاه 5 غرفه از 4 كشور روسیه ، رومانی ، لبنان و كره جنوبی و بیش از 70 كشور فناور در 8 حوزه صنعتی محصولات خود را در معرض نمایش قرار داده است .

دبیر ستاد ویژ توسعه فناوری نانو با بیان اینكه امسال بیش از 20 هزار دانش آموز در المپیاد دانش آموزی شركت كردند، گفت: كشور در حوزه نانو كاملا بر دانش دانشمندان خود متكی است.

ششمین جشنواره فناوری نانو از 13 تا 15 در نمایشگاه دایمی تهران در حال برگزاری است .

علمی (3)**2038**1354**1599
۰ نفر