۱۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۵۳
کد خبر: 80848841
T T
۰ نفر
جلوگيري از تبعات درياچه اروميه نيازمند تسريع در اجراي راهكارهاست

تبريز- نماينده مردم بستان آباد در مجلس شوراي اسلامي گفت: جلوگيري از تبعات درياچه اروميه همچون بادهاي نمكي نيازمند تسريع در اجراي راهكارهاي مقابله با بحران اين درياچه است.

غلامرضا نوري روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا با اشاره به اثرات بادهاي نمكي در محيط زيست طبيعي و انساني، افزود: بادهاي نمكي برخاسته از سواحل درياچه اروميه نه تنها استان آذربايجان غربي بلكه استان هاي همجوار را تحت تاثير قرار مي دهد.

وي بااشاره به اينكه بخش مهمي از منابع آبي حوضه درياچه اروميه در بخش كشاورزي مصرف مي شود، بر تسريع در اجراي برنامه هاي مرتبط با اين بخش همچون تغيير الگوي كشت و طرح هاي آبياري تحت فشار تاكيد كرد.

نوري پيشنهاد كرد: براي اجراي برنامه هاي كوتاه مدت، اعتبارات لازم در اصلاحيه بودجه سالجاري در نظر گرفته شود.

نماينده مردم بستان آباد در خانه ملت با يادآوري اينكه بادهاي نمكي علاوه بر كشاورزي، زندگي انساني را با مشكل مواجه مي كند، بر ضرورت مشاركت كشاورزان در اجراي طرح هاي مديريت بحران درياچه اروميه تاكيد كرد.

در روزهاي گذشته بادهاي نمكي از سواحل درياچه اروميه بلند و استان هاي آذربايجان غربي و شرقي را تحت تاثير قرار داد.

مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي هم با تاييد اين موضوع گفت: در روزهاي گذشته در گرد و غبار محلي تبريز ذرات خاك سواحل درياچه اروميه مشاهده شده است.

بيوك رييسي اظهاركرد: بستر درياچه اروميه و اراضي ساحلي اين درياچه در اثر نبود رطوبت، به رسوبات بلوري نمك تبديل شده و در اثر عوارض جوي، پودر شده و توليد غبار مي كند.

قايم مقام مديركل حفاظت محيط زيست استان هم با بيان اينكه رطوبت حوضه درياچه اروميه از دست رفته و نسبت به فرسايش بادي مستعد است، گفت: ذرات نمك موجود در بادهاي منطقه نسبت به سال گذشته بيشتر شده است.

ميرمحسن حسيني قمي بر تعريف و اجراي الگوي معيشت سازگار با زيست بوم منطقه تاكيد و يادآوري كرد: معيشت نياز كوتاه مدت است ولي محيط زيست نيازي طولاني مدت است.

وي با اشاره به ضرورت تعديل فعاليت هاي كشاورزي در حوضه درياچه اروميه و تعادل در استفاده از مراتع منطقه ، افزود: با تقويت آبخوان و احياي رويشگاه هاي طبيعي مي توان از فرسايش خاك جلوگيري كرد.

حسيني قمي انتقال آب از ديگر حوضه هاي آبريز به حوضه درياچه اروميه را براي جلوگيري از مصرف سفره هاي زير زميني مناسب دانست ولي در عين حال گفت: اكوسيستم درياچه به اين طريق احيا نمي شود.

براي مديريت بحران درياچه اروميه به عنوان يكي از چالش هاي اساسي زيست محيطي كشور 24 راهكار تصويب شده است.

به گفته وزير نيرو اعتبار مورد نياز براي عملياتي كردن اين راهكارها 13 هزار و 200 ميليارد ريال برآورد شده كه قرار بود در سال 1390 و در نخستين گام، حدود دو هزار و 250 ميليارد ريال براي اجراي اين راهكارها تخصيص يابد اما نه تنها فقط 20 درصد اين ميزان پرداخت شد، بلكه براي اجراي برخي پروژه‌ها ازجمله بارورسازي ابرها و لايروبي رودخانه‌ها نيز هيچ اعتباري اختصاص پيدا نكرد.

7232/587