به گزارش ایرنا، 'محمود حجتی' روز یكشنبه در پیامی به مناسب روز جهانی غذا در همایشی به همین عنوان در وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: اگرچه تولید و عرضه كافی غذا در سطح كلان شرط اولیه تامین امنیت غذایی است اما تضمین امنیت غذایی خانوار و فرد در نهایت منجر به بهبود تغذیه ای در جامعه می شود .
وی عنوان كرد : پایداری امنیت غذایی نیازمند ایجاد یك نظام پایدار تولید و توزیع مواد غذایی است.
وزیر جهاد كشاورزی در این پیام كه توسط 'سید محمد حسین شریعتمدار ' مشاور عالی وی قرائت شد، می افزاید : مشخصه های سیستم غذایی پایدار بر اصولی استوار است كه برخی ویژگی ها و مشخصه آن را می توان ایمن بودن در برابر نوسانات ، كار آمدی و بهره وری بالا از لحاظ مصرف انرژی و سایر عوامل تولید ، ایجاد زمینه برای حصول درآمد اقتصادی پایدار در كلیه جوامع و مناطق، تضمین سلامت و ایمنی غذایی ، پایداری زیست محیطی و حفاظت از منابع پایه و حفظ تنوع زیستی برشمرد.
وی با تاكید بر لزوم ارتقای سطح همكاری های بین المللی با محوریت توسعه پایدار كشاورزی و روستایی به طور قابل ملاحظه گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یكی از اعضای موثر سازمان فائو به نوبه خود همواره از این تلاش ها حمایت می كند.
حجتی اظهار كرد: در عرصه ملی، تامین امنیت پایدار كشاورزی از اساسی ترین سیاست ها و راهبردهای نظام است كما اینكه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میثاق ملی به صراحت به این موضوع اشاره شده است.
وی تاكید كرد: در راستای سلامت غذا و تامین امنیت غذایی در نظام پایدار غذایی مواردی همچون تولید محصولات كشاورزی كافی ، تولید محصولات كشاورزی سالم و تولید در عین حفاظت از محیط زیست باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وزیر جهاد كشاورزی، كمبود غذا در بسیاری از مناطق و كشورها به مشكلی اساسی تبدیل شده است و حتی در گوشه و كنار دنیا هراز گاهی به بروز قحطی و بحرانهای جدی منجر میشود .
وی افزود: مسائلی مانند خشكسالی، فرسایش خاك، كاهش نزولات جوی، نوسانات شدید قیمتی و سایر مسائل اقتصادی، شیوع بیماری، جنگ و نیز سیاستهای سلطهطلبانه برخی از كشورهای توسعه یافته، از جمله عواملی هستند كه به ناامنی غذایی و تشدید گرسنگی و سوءتغذیه در جهان دامن میزنند.
وی اضافه كرد: همچنین مسایلی مانند خطر انتشار بیماریهای مختلف دامی و گیاهی در پی روند جهانی شدن، ضایعات بالای محصولات كشاورزی، عدم مدیریت كافی منابع آب، وابستگی به واردات در برخی اقلام اساسی، روند رو به رشد الگوی تغذیه ناسالم و بالاخره عدم هماهنگی و وفاق جهانی و منطقهای در مورد سیاستهای توسعه پایدار كشاورزی و روستایی را نیز باید به این عوامل اضافه كرد.
به گفته وزیر جهاد كشاورزی، نوسانات تولید، حوادث طبیعی،تورم و بیكاری، شیوع بیماری و جنگ از جمله مسایلی است كه همواره امنیت غذایی بشر را در نقاط مختلف دنیا تهدید كرده؛ این وضعیت با توجه به افزایش جمعیت جهان و پیامدهای ناشی از تغییرات آب و هوایی بر تولیدات كشاورزی و توزیع نامتوازن مواد غذایی در جهان، نگرانیهایی را در خصوص تامین امنیت غذایی به وجود آورده است.
وی افزود: جامعه جهانی می تواند با ایجاد یك نظام پایدار تولید و توزیع موادغذایی را به خوبی با عوامل مذكور مقابله كرده و فقرزدایی كه امروزه نزیدك به 870 میلیون نفر در سراسر دنیا را گرفتار سوء تغذیه كرده است ریشه كن كند.
به گفته وی، رقابت نابرابر بخش كشاورزی در جذب سرمایه كه به یك پدیده و معضل جهانی بدل شده در كنار پدیدههای زیست محیطی و تغییرات اقلیمی كه عملا نیاز بخش كشاورزی را به منابع سرمایهای دو چندان میسازد از یك سو تولید داخلی محصولات كشاورزی در بسیاری از نقاط جهان را با بحران مواجه ساخته و از دیگر سو نوسانات قیمت در بازارهای جهانی غذا هم، تامین غذا از طریق اتكا به بازارهای جهانی را مشكل ساخته است.
وی اظهاركرد: در منطقه خاورمیانه محدودیت شدید منابع آب هم محدودیتهای پیش گفته را تشدید میكند. به نظر میرسد در عین تلاشهای ملی برای جذب منابع سرمایهای برای ارتقا نقش تكنولوژیهای نوین در كشاورزی و افزایش كارآمد استفاده از منابع تولید لازم باشد در چارچوب اهداف هزاره به دو مسئله سرمایهگذاری و تسهیل انتقال تكنولوژیهای نوین كشاورزی در سطح بینالمللی بیاندیشیم و برای آنها راهكارهای نهادی جدیدی خلق كنیم.
اقتصام(3)**9186**1601**
وزیر جهاد كشاورزی اعلام كرد:
دستیابی به امنیت غذایی پایدار از راهبردهای مهم ایران
۲۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۵:۲۸
کد خبر:
80867277
تهران - وزیر جهاد كشاورزی می گوید: به كارگیری همه توان، ظرفیتها و امكانات مادی و معنوی كشور و مشاركت كشاورزان و تولیدكنندگان به عنوان صاحبان اصلی این بخش، رفع موانع موجود و دستیابی به امنیت غذایی پایدار به عنوان یكی از مهمترین راهبردها در چارچوب برنامههای توسعه وزارت جهاد كشاورزی پیگیری می شود.